Akşener: Belediyeleri borç batağına gömmüşler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu beylerin, 3 yıl önce 1 milyar liraya ihale ettikleri iş, bugün 180 milyon liraya ihale edildi. Bunlar, yalnızca devleti değil, belediyeleri de borç batağına gömmüşler" dedi.

Haberler 29.05.2019 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Meral Akener, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Akener, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrakn geçtiimiz hafta açklad leri, Verimli, Milli Endüstri (VME) Finansman Paketini deerlendirdi. Bakan Albayrakn yeni bir paket açkladn söyleyen Akener, Her pakete de üenmeyip bir isim koyuyor. Yeni paketin ad VME. Yani leri Verimli Milli Endüstriymi. Sanki, bugüne kadar fabrika açtlar da adn milli endüstri koymu. Ne ileri ne de verimli bir endüstrimiz kalmadnn farknda bile deil. Vatandamn kendi parasna güveni kalmad, döviz mevduatlarnn oran yüzde 44ten yüzde 54e çkt. Kaytl isiz saymz yüzde 43 artt. Ülkemizin kredi risk primi yüzde 68 artt. Bütçe aç 30,3 milyar liradan 103 milyar liraya çkt. Yani yorgan çektikçe çekti, ayaklar açkta kald. Borsada ilem gören irketlerimiz yüzde 34 deer kaybetti. Bütün bu tabloya ramen, Tünelin ucundaki k göründü, Bakn buras çok önemli diyor dedi.

Akener, 31 Mart stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafndan iptal edildiini hatrlatarak, öyle konutu:

6 Maysta, milletimize, milletimizin iradesine kar YSK eliyle bir darbe yapld. 28 ubatn bir tekrarn yaattlar ülkemize. Demokrasimiz bir kez daha kesintiye urad. Sayn Erdoan, Milletin kararn tanmyorum dedi ve sand tekmeledi. YSK eliyle milli irade gasbedildi. Sonra da gerekçeli karar diye bir belge açkladlar. Bir kez daha ifade ediyorum; Darbenin gerekçesi, merekçesi olmaz. Darbe darbedir. Bir tomar kat harcayarak üstünü örtmeye çaltklar, gerçek gerekçe bellidir; Sayn Erdoan emretti, YSK yerine getirdi.

BELEDYELER BORç BATAINA GÖMMÜLER

Akener, çok sayda gencin isiz olduunu söyleyerek, unlar söyledi:

Milletin çocuklar, prl prl gençlerimiz isiz. Bakn sanza solunuza. Adn soyadn bile yazamayan ne kadar yaknlar varsa ihya ettiler, milletin mutfana ate düürdüler. Bu beylerin, 3 yl önce 1 milyar liraya ihale ettikleri i, bugün 180 milyon liraya ihale edildi. El insaf. Be kat be. Belediyeler teker teker borçlarn açklyor. Kii bana 5 binle, 10 bin lira aras borç yapmlar. Bunlar, yalnzca devleti deil, belediyeleri de borç batana gömmüler.

Ana Sayfaya Git