Akşener: Devlet itibarının ayaklar altına alınmasına izin verilemez

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Devlet itibarının kişiler üzerinden daha fazla ayaklar altına alınmasına izin verilemez. Yapılacak olan basit. İçişleri bakanı ve suçlamalara maruz kalanlar kenara çekilir. Cumhuriyetin savcıları ve hakimleri devreye girer, gereken yapılır. Olması gereken budur" dedi.

Haberler 27.05.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Akener, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu.

ESNAF GEZMEYECEKMM

Akener, Bahçelinin Rize ziyaretiyle ilgili eletirisine deinerek, Dün de küçük ortak çkp, acnas çabalarn, bana cirolamaya kalkm. Neymi efendim? Benim Rizeye gitmem provokasyonmu. Neymi efendim? Esnaf gezmeyecekmiim. Bak sen hele. Nefret siyasetiyle deil, millete hizmet siyasetiyle rekabet edeceksin. Eer bunlar yapamyorsan da bize gölge etmeyeceksin. Bu kadar basit dedi.

BÖYLE DEVLET YÖNETLMEZ

Akener, sosyal medyada video frtnas olduunu söyleyerek, Buradan konunun tüm paydalarna seslenmek istiyorum; Türkiye Cumhuriyetinin itibar söz konusu. Koskoca Türk Devletini, cümle aleme rezil ettiniz. Bu iler, kar videolar yaynlamakla, gizemli hikayeler anlatp, gerçekleri bulandrmakla olmaz. Ekranlara çkp saçmalamakla, hamasetle hiç olmaz. Böyle devlet yönetilmez. Bu iler, bütün iddialar aratracak ve gerçei milletimizin önüne koyacak, effaf bir yarg süreciyle olur. Devlet itibarnn, kiiler üzerinden, daha fazla ayaklar altna alnmasna izin verilemez diye konutu.

SAVCILAR DEVREYE GRER, GEREKEN YAPILIR

Yaplacak eyin basit olduunu söyleyen Akener, çileri bakan ve suçlamalara maruz kalanlar kenara çekilir. Cumhuriyetin savclar ve hakimleri devreye girer, gereken yaplr. Olmas gereken budur. Türkiye Cumhuriyeti devletine yakan budur. Devlet ciddiyeti bunu gerektirir. Adalet bunu gerektirir. Yarg iini yapar, hakikat neyse ortaya çkar. Suçu olan cezasn çeker. Suçu olmayan aklanr, iinin bana döner; bu kadar basit. Sayn Erdoan; bu kepazelie daha ne kadar sessiz kalacaksn? çalma arkadalarna ne zaman çekidüzen vereceksin? Alengirli abuk sabuk ilerinizle, aziz milletimizin en büyük kymeti olan devletimizi, daha fazla yaralamayn. çkn, makamlarnzn sorumluluuyla, temsil ettiiniz devletin ciddiyetiyle, gerekeni yapn. Memleketi de daha fazla küçük düürmeyin dedi.

Ana Sayfaya Git