Akşener, Diyarbakır'da 3 dilli pankartlar ile karşılandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şırnak ve Cizre ilçesine gitmek için geldiği Diyarbakır Havalimanı'nda Türkçe-Kürtçe ve Zazaca yazıların bulunduğu pankartlarla karşılandı. Akşener, seçim ittifakı ve barajın düşürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, seçim barajının yüzde 5 olması gerektiğini, İYİ Parti olarak Türkiye Milletvekili kavramını getireceklerini söyledi.

Haberler 09.12.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak ve Cizre ilçesine gitmek için uçak ile Diyarbakra gelen Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Diyarbakr Havalimannda Kürtçe, Zazaca ve Türkçe, Baba ocana hogeldiniz, Hogeldiniz Meral bac, Hogeldiniz Babakanmz Meral bacmz yazl pankartlarla karland. Havaliman önünde yöresel kyafet giyen iki çocuk tarafndan karlanan Akener, havalimann VIP salonunda gazetecilere gündeme ilikin açklamalarda bulundu. Akener, 15 yl aradan sonra rnaka gideceini ifade ederek, bölge halkyla bir araya gelip sorunlarn dinleyeceini söyledi. Güneydoudaki seçmenin AK Parti ile HDP arasnda tercih yapmak zorunda brakldn dile getiren Akener, Y Parti olarak, güçlü bir alternatif oluturduklarn aktard. Akener, konumasn öyle sürdürdü:

15 yl sonra rnaka gideceim. 15 yl öncesi ve bugün arasnda ne kadar fark olduunu çok merak ediyorum. rnakta pek çok ey yaand. Oradaki vatandalar dinlemek bizim görevimiz. Gittiimiz her yerde insanlarmzn elini skyoruz. Gittiimiz yere bizden sonra ya dier gün ya da dier hafta bakanlar da gidiyor. Rakebet iyi bir eydir. Türkiyede maalesef seçmenin seçenek says ikidir. Dou da bat da iki seçenei vardr. Batya gittiinizde CHP ile AK Parti arasnda tercihe zorlanan bir seçmen kitlesi var, Güneydou ve Dou Anadoluya geldiimiz HDP ile AK Parti arasnda tercih yapmak zorunda kalan seçmen kitlesi var. Biz güçlü ve alternatif seçenek oluturuyoruz. Partimiz dikkatle izlenildiine inanyoruz. Türkiyenin yüzde yüzüne talibiz. Böyle olunca Y Partinin kuvvetli bir seçenek olmas seçmene iyi gelecektir. çünkü, rekabet iyi bir eydir. öyle anlataym, Anavatan Partisi, rnakta iktidarda ise Refah Partisi ile DYPnin orada milletvekilleri olurdu. O iktidarda bir rahatszlk olduu zaman, derdinizin çözülmesiyle ilgili bir problem olduunda dier iki millletvekiline gitme durumunuz oluyordu. Bu durum iktidar partisinin seçmene daha iyi davranmasna neden oluyordu. rnak milletvekili Salih Yldrm hatrlyorum, bizi Mecliste lime lime ederdi, rnakn sorunlaryla ilgili. imdi bu kalmad. Seçmen kutuplamasnn olduu yerlerde sizin sorunlarnz yerine daha farkl meselelerin gündeme geldiini biliyorum. Biz bugün gezip vatandalarla bir araya geleceiz. Biz programmz yazdk ama seçime yönelik projelerimizi ehir ehir gezerek insanlar dinleyip hazrlyoruz.

TTFAK DEL, KTDAR DYORUZ

Seçim baraj ve seçim ittifak konusuna da deinen Akener, Parti programmzda seçim barajnn yüzde 5 olmas gerektii ve bir de Türkiye Milletvekili diye bir kavram getiriyoruz. Bunun bir datm sistemi var. Hangi ekilde olursa olsun baraj aamayacak ama belli yerlerde güçlü siyasi alanlar var, onlarn da Mecliste temsilini salayacak önerimiz var. Ama bugün baktmzda bizim baraj ile ilgili bir sorunumuz olmadn, ittifak açsndan da biz iktidar diyoruz dedi.

BABAMIN ALES DYARBAKIRDAN YUNANSTANA GTT

Havaliman önünde Baba ocana hogeldin pankartyla karlanan Akener, babasnn ailesi Diyarbakrdan Yunanistana gittiini hatrlatt. Akener, Babamn ailesi Yunanistana Diyarbakrdan gitme. Burada Küçükkad köy ile Büyükkad köyü var, oradan gitme. Ben bunu yllardr söylüyürum ama genel bakanlna yürüyünce o zaman duyuruldu. DYPde ilk seçildiim dönemlerde Salim Ensarioluna derdim, benimle iyi geçinin yoksa Diyarbakrdan aday olurum diye. Babamn taraf buraldr diye konutu.

AKENER, CZREDE ESNAFI ZYARET ETT

Akener, açklamasnn ardndan partililer tarafndan davul zurnayla rnaka uurland.

Karayolu ile rnakn Cizre ilçesine geçen Akener, burada esnaf ziyaret etti. Akener için polis güvenlik önlemi alrken, esnaftan bazlar hendek- barikat operasyonlar ile madur edildiklerini evlerinin ykldn ancak yerel yönetimlerin ev yapmak yerine park yaptklarn söyledi. Akenir ise bu konunun takipçisi olacaklarn söyledi.

TRUMP, MISIR VE SUUD ARABSTANLA GÖRÜMEDEN HAREKETE GEçMEMTR

Cizredeki temaslar srasnda kendisini takip eden gazetecilerin sorularn da yantlayan Y Parti Genel Bakan Meral Akener, ABD Bakan Trumpn Kudüsü srailin bakenti olarak kabul etmesi ile ilgili bir soru üzerine öyle dedi:

Sanyorum ABDde de artk d politika iç politikann öznesi olmaya balad. Dünyada akl firarda. ABD kabul etmiti zaten Kudüsün srailin bakenti olduunu ama 6 ayda bir bakanlar erteliyordu. Birden kabul edildi. slam dünyas açsndan kabul edilebilir deil. Ama itirazlara baknca çok clz. Msr ve Suudi Arabistanla konumadan Trumpn böyle bir hareket böyle bir eyleme geçebilecei bu sözleri söylemesi gerçekçi görünmüyor. Bizim açmzdan baknca iktidarmzn verdii tepkiye itirazmz yok. Fakat, sraile bir tepki gösterirken, Trump hakknda bata Cumhurbakan olmak üzere kimsenin azndan bir kelime duymadm. Karar veren Trump, sraile salvo var. Eer sraili bu konuda sorumlu tutyorsanz Kürecii kapatn. ABDyi sorumlu tutuyorsanz ona göre tavr almanz lazm. Heyt Heyt sonu yok, arkas yok tavrlarla Türkiyenin inandrcln kaybettiine inanyorum.

LOZANIN TARTIMASININ K MOTVASYONU VAR; MAN ADASI, ZARRAB DAVASI

Akener, Lozan Antlamas ile ilgili yaplan tartmalar konusunda ise Kudüs, arkasndan Lozann tartmaya açlmas. Biz neyi tartyorduk bundan önce Man Adasn, Zarrab davasn. Ben tarihçiyim üniversitelerde 15 yl bu konular anlattm. Bildiim bir konu. Öncelikle ben bizi yönetenlere 100 sayfa tarih okumalarn tavsiye ediyorum. Lozann tartmaya açlmasnn iki motivasyonu var. Birincisi Man Adas, Zarrab Davas, Kudüs konusunda bardn çardn da ne oldu sonra sorusunu örtmek üzere bir davran olarak görüyorum. kincisi ise, bu arkadalarmz yllarca Lozan zafer mi hezimet mi eklindeki kitaplar okuya okuya geldikleri için bununla ilgili bir uur altlar var. Lozann lüzümsuz olduuna dair bir uur altlar var. ç politikadaki dertleri örtmek içinse bunu anlarm amenna. Ama geçmiin getirdii uur altlar ise sakncal bir durum. çünkü, Lozan bizim devletimizin kurulu belgesidir. Anlama deildir, Antlamadr. Yalnzca Yunanistanla Türkiye arasnda deildir. Milli mücadele sonrasnda Türkiyeyi igal eden herkesledirdiye konutu.

CHP Lideri Kemal Klçdarolunun gösterdii belgeler konusunda ise Y Parti Genel Bakan Akener, Sayn Klçdarolunun gösterdii belgeleri görmediim için bir ey söyleyemeyeceim. Ama öyle bir soru var: Sayn Klçdarolu Buradan para gitti diyor. Sayn Erdoan Gitmedi, oradan geldi dedi. Ne eniteymi. Öretmen emeklisi 2.5 milyon dolar nasl biriktirdi. Bu parann kaynadr esas olan. Ha gitmedi geldiyse neyin karl geldi? Geldiini kabul edelim. Nereden abi? Gittiini kabul edelim, nasl biriktirdin abi? ktidar medyasna bakyorsunuz Zarrab hain oldu, kripto FETÖcü oldu, Savama ajan bile oldu. Sayn Klçdarolunun gösterdii belgeyi zaten herkes biliyormu. Üzüldüüm konu rüvet konuuluyor. ABDde yaananlar ülkem adna itibar kaybettirici herkesi rahatsz ediyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git