Akşener: Güvenli bölge esasen Suriye'nin tamamıdır

Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yanıtlanması gereken sorular olduğunu söyledi. Akşener, "'Güvenli bölgeyi kim nasıl yönetecek? Şam yönetimi ile nasıl bir temas yapılacak? Teröristlerin silahlarını kim toplayacak?' Güvenli bölge esasen Suriye'nin tamamıdır. Bölgesel istikrarın temel şartı, Suriye’nin toprak ve siyasal bütünlüğüdür" dedi.

Haberler 23.10.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Meral Akener, partisinin grup toplantsnda konutu. Bar Pnar Harekat süresince yaananlara deinen Akener, ABD ile yaplan anlamann metninde belirsizlikler olduunu söyleyerek bundan endie duyduklarn dile getirdi. Akenerin konumasndan satr balar öyle;

NCRLKN KAPISINA KLT VUR

ABD Bakan harekat durduktan sonra ne dedi biliyor musunuz? Okul bahçesindeki çocuklar gibi kavga etmeleri gerekiyordu. Kavga ettiler ayrdm. Sayn Erdoan ise, Bu konuyu önceliimiz olarak görmüyoruz dedi. Mehmetimin kan pahasna mücadele ettii bu meseleyi, Cumhurunbakan öncelii olarak görmüyor. Türk milletinin ban öne edin. Görümem dediin adamla koltuklarn yan yanaym gibi poz verdin. Yazklar olsun! Ben bu ilere yabanc deilim Sayn Erdoan. Türkiye ilk defa snr ötesi operasyon yapmyor. Irakn kuzeyindeki çekiç harekatnn altnda benim de imzam vard. O harekat dört ay sürdü. PKKye çok ar bir darbe indirildi. Ne ABDden misafir arladk ne de dönemin ABD Bakan azn açabildi. çünkü kararllmz biliyorlard. Nasl oldu da ABD Bakan her türlü tehdit ve hakareti kendine hak görüyor. Nasl oldu da PKK ile Türkiye e tutulabiliyor! Bu küstahlk cevapsz braklamaz, yenilip yutulamaz, üstü örtülemez, bunu yapanlara dostum denilemez Sayn Erdoan. Senin dostun sana hayal bile edemeyecein imkanlar veren milletindir. Senin milletine hakaret edenlerle dost olamazsn, olamazsn! Yeri ve zaman geldiinde cevab verilecektir diyerek milletimizi oyalayamazsn. Teröristin üzerine yürürken yürüdüün yola kilit vuruyorlarsa sen de ncirlikin kapsna kilit vur.

GÜVENL BÖLGE SURYENN TAMAMIDIR

Umarm sahada kazandmz, masada kaybetmeyiz. Bu yüzden, bugünkü görüme dahil, atlan her adm, devlet ve diplomasi birikimi yüksek bir ekiple takip ediyoruz. Ordumuzun caydrc gücü devreye sokularak, muhataplarn masaya oturtulmasn, olumlu bir adm olarak deerlendiriyoruz. Mutabakat metnindeki belirsizliklerin yeni bir oyalama sürecinin habercisi olmasndan da endie ediyoruz. Baz sorular havada duruyor. Güvenli bölgeyi kim nasl yönetecek? am yönetimi ile nasl bir temas yaplacak? Teröristlerin silahlarn kim toplayacak? Güvenli bölge esasen Suriyenin tamamdr. Bölgesel istikrarn temel art, Suriyenin toprak ve siyasal bütünlüüdür. Bunu salamak için, gerekeni yapmak durumundayz. Süleyman ah Türbesinin de durumunu hatrlatalm. Bar Pnar Harekat snrmzn ötesinde bir güvenli bölgeyi hedef aldna göre bu tarihi mirasn devir alnd bölgeye dönmesi gerekiyor. ktidar beklentimiz odur ki, harekat durdurduunuza göre bölge artk güvende. Buyurun Süleyman ahn incinen yüreini tamir edin.

SZLK ARTMAYA DEVAM EDYOR

Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçtiimiz günden bu güne isizlikteki artk ortada. Bir milyon 100 bin üniversiteli olmak üzere 8 milyonu akn insanmz isiz. ehirlerimizde isizlik üst üste 16 aydr artmaya devam ediyor. Son iki ayda 2 milyon vatandamz daha isiz kald. Adanann nüfusu 2 milyon 200 bin. Son iki ayda Adanann nüfusuna yakn isizimiz var demek. Sakaryann nüfusunun iki kat kadar vatandamz isiz kald demek. Sayn Erdoan ve damad için bunlar birer rakamdan ibaret.

Ana Sayfaya Git