Akşener: İktidar ve muhalefet el ele verip kadın ölümlerini silelim

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kaybettiğimiz her gencin ardından üzüntü beyanlarında bulunmak yetmiyor. Katledilen her kadının ardından ağıt yakmak yetmiyor. Gel, iktidar ve muhalefet el ele verelim; bu ülkenin lügatından kadın ölümlerini, genç ölümlerini silelim" dedi.

Haberler 13.01.2022 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Akener, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Akener, Elaz Frat Üniversitesi Tp Fakültesi 2nci snf örencisi Enes Karann ölümüyle ilgili Enesi, ayn Fedai öretmenimiz gibi hapsedildii umutsuzlua kurban verdik. Elinden alnan özgürlüe, en yaknlarndan gördüü umursamazla ve yaamaya zorland hayatn sonucunda çk intiharda bulmasna kahrolduk diye konutu.

AçIK YÜREKLLKLE HER KATKIYI VERMEYE HAZIRIZ

Eski nianllar tarafndan öldürülen Raziye Oskay ve avukat Dilara Yldz hatrlatan Akener, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana çarda bulunmak istediini dile getirerek, Artk yeter. Bu ölümlerin artk durmas gerekli. Senin de çocuklarn var, senin de torunlarn var. Bu ölümlere benim üzüldüüm gibi senin de üzüldüünü biliyorum. Bunun siyasi bir yan yok. Her hafta çocuklarmz ölüyor. Her hafta gençlerimiz ölüyor. Her hafta kadnlarmz ölüyor. Ölümlerin ardndan tweetler atmak yetmiyor. Kaybettiimiz her gencin ardndan üzüntü beyanlarnda bulunmak yetmiyor. Katledilen her kadnn ardndan at yakmak yetmiyor. Gel, iktidar ve muhalefet el ele verelim; bu ülkenin lügatndan, kadn ölümlerini, genç ölümlerini silelim. Ben ve partim, açk yüreklilikle her türlü katky vermeye hazrz. Yeter ki artk çocuklarmz ölmesin. Yazktr. Maalesef kendisinin bu çarma cevap vereceinden üpheliyim dedi.

DER FAZLER YÜKSELD

Hükumetin yeni ekonomi modelini de eletiren Meral Akener, Sayn Erdoann, adna yeni ekonomi modeli dedii, bu ucube dönemde atlan admlar; ekonomimizi, giderek daha da krlgan hale getiriyor. Milletimiz her geçen gün fakirleiyor. Enflasyon canavar, her geçen gün paramz da itibarmz da eritiyor diye konutu.

Para politikasnda, ekonomideki riskleri göz ard ederek, küresel gelimeleri de yok sayarak, atlan admlarn pek çok olumsuzlua yol açtn savunan Akener, lk önce Türk liras tarihinin en deersiz, en itibarsz dönemine girdi. Ekonomide tek bir faiz olmadn bir türlü kavrayamayan, bu olaanüstü liyakatli arkadalarn att sorumsuz admlar yüzünden; Merkez Bankasnn politika faizleri dütü; ama dier bütün faizler yükseldi. MÜSAD Bakan bile canl yaynda Merkez Bankas faizlerindeki düüün i dünyasna yansmadn söyledi. Oluan tahribat maalesef bunlarla da snrl kalmad. Ülke riskini en iyi ölçen göstergelerden biri olan Kredi Risk Primi, tarihin en yüksek seviyelerine çkt. Türk lirasndaki deer kayb bankalarmzn, sermaye yeterlilik rasyolarn olumsuz etkileyip mevduat sahiplerinin tedirgin olmasna yol açt dedi.

HAZNEDEN çOK DAHA FAZLA FAZ GDER çIKACAK

Kur korumal mevduat sisteminin uygulanmaya balandn hatrlatan Akener, Peki ie yarad m? Hayr. Görüyoruz ki döviz tevdiat hesaplarnda art var. Riskler azald m? Hayr. Tam tersine dolarn artmas sonucunda artk hazineden çok daha fazla faiz gideri çkacak. Merkez Bankas artk daha m güçlü? Hayr. Maalesef net rezervler, tarihin en dip seviyesinde. Enflasyon dütü mü? O da hayr. AK Partinin i bana geldii tarihten daha yüksek bir enflasyon ve hayat pahall var diye konutu.

LÜTFÜ TÜRKKAN 2 AY SONRA TOPLANTIDA

Öte yandan Bingölde ehit aabeyi Tahir Gümrene küfreden Y Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yaklak 2 ay sonra partisinin grup toplantsna katld.

Ana Sayfaya Git