Akşener, İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu

"Sandık gelecek, milletimizin çelikten iradesi, Türkiye'nin düşürüldüğü durumun faturasını gerçek sorumlusuna kesecek"

Haberler 21.04.2022 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM - Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Sandk gelecek, milletimizin çelikten iradesi, Türkiyenin düürüldüü durumun faturasn gerçek sorumlusuna kesecek. dedi.

Akener, partisinin TBMM Gurup Toplantsndaki konumasna, Bursada cezaevinde görevli infaz koruma memurlarnn servisinin geçii srasnda meydana gelen patlamada ehit olan personele Allahtan rahmet, yarallara ifa dileyerek balad. Enflasyonun son 20 yln zirvesini gördüünü öne süren Akener, sözlerini öyle sürdürdü:

Türkiye Ekonomi Modeli dedikleri sözüm ona model de tüm bunlarn üzerine tüy dikti. Hal böyle olunca da bay krizin hisseli harikalar kumpanyasna artk inanan kalmad. te o nedenle de bakt olmuyor, artk dikkati gelecee çevirmeye balad. 2023e 8 ay kalm ama bu arkada, 20 ylda yapamadklarn 8 ayda yapacaklarn iddia etmeye balad. Yetmedi 2053ten bahsetti. Yetmedi, 2071den bahsetti. Yaknda kahve fal da bakmaya balarsa armayn. Milletimiz bugün taneyle domates alyor. Bay kriz 2053te lojistiimiz harika olacak. diyor. Milletimiz arabasna mazot alamyor. Bay kriz, 2053te ulatrma muhteem olacak. diyor. Milletimiz, temel gda maddelerine bile eriemiyor. Bay kriz, 2071 olaanüstü olacak. diyor. u ciddiyetsizlie bakar msnz? Muhterem; bugün ne olacak, yarn ne olacak? Masal anlatmay brak, biraz da ondan bahset. Eer, Türkiyeye dair bir vizyon ortaya koymak istiyorsan ilk önce bugünün sorunlarn çöz.

- Artk milletimiz bu masallar yemiyor

Hükümetin 2023 hedeflerinden balklar paylaan Akener, bu hedeflere göre kii bana düen milli gelirin 25 bin dolar, ihracatn 500 milyar dolar, d ticaret hacminin de 1 trilyon dolar olacan anlatt. Bu hedefler çerçevesinde Türkiyenin dünyann tarm merkezi ve bölgenin en ileri demokrasisi olacann açklandn anmsatan Akener, Peki sonunda ne oldu? 2023 hedeflerin yalan oldu. Gerçi imdi hakszlk etmeyeyim. Bay kriz, bu vaatlerinden birini yapt. Anayasay deitireceim. demiti. Elhak deitirdi. Kendini bakan, bu ucube sistemi de Türkiyenin bana bela etti. 2023 hedeflerini tutturamad ama Saray yapacam. dememiti. Onu gerçekletirdi. Millet çile çekerken, ben 500 milyon dolarlk uçakla gezeceim. dememiti. Hamdolsun onu da gerçekletirdi. Ama artk milletimiz bu masallar yemiyor. diye konutu.

-Hedef nasl olurmu sana sandkta öretelim

Akener, 2023e 8 ay kala, bugünün Türkiyesinde milletin ekmek ve ya kuyruunda beklediini, domatesi, biberi taneyle aldn, evinde battaniyeye sarlarak oturduunu, belediyelerin vatandaa ekmek karnesi dattn savunarak unlar kaydetti:

Katlmc ve özgürlükçü anayasa vadettikleri Türkiyede bugün çeteler sokaklarda siyasetçileri, gazetecileri dövüyor, gece yars ev basyor. Yanda olmayan basna para cezalar, iktidar eletiren gazetecilere, tweet atan 20 yandaki gençlere hapishane yollar gösteriliyor. Sayn Erdoan, biz senin bu masallarn çok dinledik. Ama artk anladk ki sen bütün bunlar Türkiye için bir vizyon olarak deil, iktidarn ayakta tutmak için söylemisin. Bu ucube sistemi bamza bela etmek için milletine düpedüz yalan söylemisin. Artk yeter. Milletçe artk bu masallardan bktk usandk. Madem hala anlatacak masallarn, hayali hedeflerin, yalandan da bir vizyonun var. O zaman hodri meydan, getir sand karar milletimiz versin. Hedef nasl olurmu, vizyon nasl olurmu, sana sandkta öretelim.

Akener, Suudi gazeteci Cemal Kakç davasnn Suudi Arabistana devredilmesini de eletirdi.

-Hep ak kak kald

ktidarn kendisinden baka herkesi suçlu gördüünü ileri süren Akener, Muhalefetinden gazetecisine, örencisinden öretmenine, esnafndan içisine, memurundan emeklisine herkes terörist, hain, nankör oldu. Herkes mutlaka suçlu oldu ama AK Parti hep ak kak kald. 20 yln sonunda, bugün geldiimiz noktada ise tutunacak dallar, üfürecek bahaneleri, suçlayacak kimseleri kalmad. diye konutu.

lk sandkta, kimin suçlu, kimin suçsuz olduunu göreceklerini ifade eden Akener, Sandk gelecek, milletimizin çelikten iradesi, Türkiyenin düürüldüü durumun faturasn gerçek sorumlusuna kesecek. Hiç kimse merak etmesin. Türk devleti de Türk milleti de çaresiz deildir. Türkiye, bu ciddiyetsizlie, bu utanmazla mahkum hiç deildir. Bu memleketin liyakatli kadrolar, fedakar evlatlar var. deerlendirmesinde bulundu.

- Devletin, milleti ile kurduu ban temelinde adalet var

Bursadaki temaslar srasndaki gözlemlerini anlatan Akener, ekonomik kriz nedeniyle dükkanlarn kapandn, emekli, çiftçi, sanayici, memur, içi her kesimden vatandalarn zor durumda olduunu savundu. Gençlerin durumunun da esnaftan iyi olmadn dile getiren Akener, gençlerin ac bir deersizlik hissiyle, yarna dair derin bir öngörememe haliyle ve korkunç bir umutsuzluk iklimiyle mücadele ettiini öne sürdü.

Devletin, milleti ile kurduu ban temelinde adalet olduuna dikkati çeken Akener, demokratik hukuk devletinde adalet anlaynn, insanlara sadece yasalar önünde eitlik sunmadn, ayn zamanda insanlarn hedeflerini gerçekletirebilmeleri için karlarna çkan engelleri kaldrp frsatlarn kapsn da açtn kaydetti.

Devletin ve milletin özgürlüü deyince akla ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürkün kurduu Cumhuriyetin geldiine iaret eden Akener, Cumhuriyetin esas ve ruhunun, yasalar karsnda herkesi eit kabul etmesi ve kimseye ayrcalk tanmamasndan geldiini belirtti.

Ankara hükümetinin, Damat Ferit kabinesine dair eletirdii ne varsa bugün Betepede yaandn iddia eden Akener, Devlet egemenliini, tek bir kiiye ve onun taeronlarna emanet eden bu ucube sistem hayatmzn her alannda bizi fakirletiriyor, sömürgeletiriyor. Güvensiz ve itibarsz klyor. Bunun nedeni ise AK Parti iktidar eliyle Müdafaa-i Hukuktan, Müdafaa-i Erdoan anlayna dönmemizde yatyor. Ülkeyi idare eden iktidarn, vatandan hukukunu korumas beklenirken maalesef bugün ülkemizde hukuk, iktidar korur hale geldi. Bay kriz ve arkadalar, her konuda olduu gibi adaleti de kendilerine göre eip, büktüler. görüünü savundu.

Akener, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, iine geldiinde Cumhurbakan kimliiyle meydanlarda, iine geldiinde AK Parti Genel Bakan kimliiyle Meclis kürsüsünde istediine hakaret ettiini ileri sürdü. Fikrini ve derdini söyleyen kim varsa ya nankör olduunu ya terörist ya da vatan haini ilan edildiini iddia eden Akener, öyle konutu:

O, AK Parti Genel Bakan olarak siyaset yapyor ama ona cevap veren vatanda Cumhurbakanna hakaret etmi oluyor. te size, bu ucube sistemin ülkemize reva gördüü, adalet anlay. Üstelik bu çarpk sisteminin gözü; henüz 20 yanda gencecik bir evladmz, Alpi bile görmüyor. Att bir tweeti, üstelik 15 dakika sonra sildii bir tweeti takip edip 20 yandaki bir genci tutuklayan adalet sistemi. Nedense boy boy videolar, fotoraflar çkan pudra ekercilerine dokunamyor. Twitterda gündem olmadan kadn katillerine dokunamyor. Milletin hazinesini kemiren yandalara dokunamyor. Milletin hakkna giren saray müdürlerine, danmanlara dokunamyor. Aleni bir ekilde yolsuzluk yapanlara dokunamyor. Bu haram düzenini kuranlara da bu adaletsiz düzenin bekçiliini yapanlara da bu çarpk anlayn parças olanlara da yazklar olsun. Bu milletin hakk hepinize haram, zehir, zkkm olsun.

- Adil devlet vatandana kar hile yapmaz

Akener, konumasnn bir bölümünde Emekliler Sendikas Altnda ube Bakan Murtaza Ak kürsüye davet etti. Akener, Akn konumasndan sonra sözlerine kald yerden devam etti. Yürütme erkinin, yasamay ve yargy tahakküm altna ald siyasi gücün tek bir merkezde topland bu ucube sistemde adil bir devlet anlayndan bahsedemeyeceklerini ifade eden Akener, Bugün AK Parti iktidar devlete personel almndan kur korumal mevduata, eitimde frsat eitsizliinden vergi uygulamalarna, kamu ihalelerinden ayn kurumda ayn statüde çalanlar arasndaki maa eitsizliklerine, imar düzenlemeleriyle kentsel rant oluturmaktan müfettilerin tehdit unsuru olarak kullanlmasna kadar her alanda haksz, adaletsiz, kayrmac uygulamalar yapyor. Devletin adeta çivisi çkarlm durumda. deerlendirmesinde bulundu.

Y Parti Genel Bakan Akener, adil devletin vatandana kar hile yapamayacan vurgulayarak konumasn öyle tamamlad:

Adil devlet; yanda müteahhitlerin sözlemelerini onlar lehine güncellerken, ie balad tarihte tabi olduklar kanunu, çalanlarn aleyhinde deitirerek milyonlarca vatandan madur etmez. Adil devlet; snrsz faiz geliri elde edenlerin vergilerini sfrlarken borç altnda ezilen çiftçisinin traktörüne haciz koymaz. Adil devlet; vergisini muntazam ekilde ödeyen mükellefleri cezalandrrcasna her sene af çkarp matrah artrm imkan sunarak vergisini ödemeyenleri, vergi kaçranlar mükafatlandrmaz. Adil devlet; kayt dla göz yumarak firmalar arasnda haksz rekabete yol açmaz. Adil devlet; uzlama müessesesi ad altnda yanda irketlerin, vergi, faiz ve cezalarnn, tamamn silerken kendisinden olmayanlarn üstüne yok edercesine gitmez.

Ana Sayfaya Git