Akşener: Katılmadığımız, devlet töreni değil iktidar partisinin şovuydu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'daki 19 Mayıs törenlerine katılmamasıyla ilgili, "Katılmadığımız tören, bir devlet töreni değil iktidar partisi ve ortağının şovuydu" dedi.

Haberler 22.05.2019 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Akener, TBMMde, partisinin grup toplantsnda konutu. Akener, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramnda Samsunda düzenlenen törenlere katlmadn hatrlatt. Törene katlmama kararnn ardndan dedikodu baladn kaydeden Akener, Katlmadmz tören, bir devlet töreni deil iktidar partisi ve ortann ovuydu. Türkiye Cumhuriyeti ibaresini devlet binalarndan sökenlerin, o cumhuriyetin ilk admndaki ovlar tam bir riyadr. Zübeyde Hanmn, peygamber efendimizin adn verdii Mustafa Kemal Atatürkün ismini hastanelerden, stadyumlardan, havalimanlarndan, çiftliklerden silenlerin; 23 Haziranda ihtiyaç duyduklar oylar yüzünden soluu Samsunda almalar, tam anlamyla riyadr. Milli bir destanla ilgili ovu da riyay da siyasi kurnazl da reddediyoruz. Milletimizin feraseti bize bunu emrediyordu, biz de gereini yaptk. Var m diyeceiniz? diye konutu.

6 MAYISTA MLLET HACKLENMTR

Y Parti lideri Akener, stanbul Büyükehir Belediyesi Bakanl seçiminin yenilenmesine ilikin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararn unutmayacaklarn belirtti. YSKya yönelik eletirilerde bulunan Akener, unlar söyledi:

Hiçbir yalan bu hakikati deitiremez. Mesele apaçk ortadadr. 6 Mays, 28 ubatn kopyasdr. 6 Maysta, millet iradesi hacklenmitir. Milletin adam olarak yola çkan zat, milletin kararn mundar etmek istedi. Bunlardan her ey beklenir. Nitekim Karadenizin, Trabzonun evlatlarna ettikleri laf duyduk. AK Partili bir belediye bakan, Ekrem mamolu üzerinden Trabzonlulara Yunan imasnda bulundu. Kendisi de bir Karadenizli olan Sayn Erdoandan hala ses yok. Gökyüzüne bakp slk çalyor. Madem Sayn Erdoan susuyor, buradan ben hatrlatay Karadeniz, Türkün bayrana bakp çrpnandr. Karadeniz, 15inde ehadete komu yi ki varsn dediimiz Eren Bülbüldür. Karadeniz, Mustafa Kemal ve arkadalarn, Türk milletinin istiklal mücadelesini, Samsuna tayandr.

TÜRKYE Y OLACAK

Y Parti lideri Akener, 23 Haziranda yaplacak stanbul Büyükehir Belediyesi Bakanl seçimini anmsatarak, seçmenlere seslendi. 23 Haziranda bir karar verileceini belirten Akener, öyle konutu:

On binlerce kii, belediyenin kasasndan hiç çalmadan maa alsn m, almasn m? stanbul adaletli yönetilsin mi yoksa yamalansn m? Hukuk ve demokrasi kazanacak. Huzur ve refah kazanacak. unu unutmay her ey iyi olursa her ey çok güzel olur. Söz veriyoruz, Türkiye iyi olacak. Her ey iyi, her ey çok güzel olacak.

Ana Sayfaya Git