Akşener: Türkiye, sömürge valisi aklıyla yönetilemez

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Dolar 13 lirayı aşmış, 14 liraya dayanmış. Ticaret durmuş. Artık yeter. Türkiye, sömürge valisi aklıyla yönetilemez. Türkiye, bu cahillikle hak ettiği yere yükselemez. Bu millet bu, iş bilmezliğe, daha fazla mahkûm edilemez" dedi.

Haberler 02.12.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Akener, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Akener, hükümete yönelik eletirilerde bulunarak, Ekonomimizin Sayn Erdoan ile imtihan, geçtiimiz hafta da hz kesmeden devam etti. Bu arkada, hala televizyonlara çkp, utanmadan sklmadan Faiz sebep, enflasyon neticedir demeye devam ediyor. O cahilce konutukça dolar zplyor. O cahilce konutukça enflasyon artyor. O cahilce konutukça olan her zamanki gibi milletimize oluyor, insanlarmz fakirleiyor, gençlerimiz isiz kalyor. Dünyada bu, sözüm ona teoriyi iddia eden, tek bir ekonomist yok. Bu tezi savunan, bir tane ciddi bilimsel makale yok hatta ilginçtir bu tezin yanl olduunu anlatan da bir makale yok. Yani öyle büyük bir cahillikle kar karyayz ki bilimsel olarak incelemeye, gerek bile duymamlar. Düünün; dünyada, düz dünya teorisini bile ciddiye alp tartanlar var ama Sayn Erdoann düz ekonomi tezini tartan bir kii bile yok ama buna ramen maalesef bu cahillik, koca bir ülkeyi, bu teze mahkum etmeye devam ediyor. Gerçekten ibretlik diye konutu.

Dünyada paras deer kaybederken, milleti zenginleen hiçbir ülke olmadn kaydeden Akener, Dolar 13 liray am, 14 liraya dayanm. Ticaret durmu. Srtn saraya dayayanlar dnda milletimizin her bir ferdi kan alyor. Hani Teslim olmayz dediiniz o güçler var ya bugün Türkiyede 3 kurua fabrika satn alyor, bugün Türk insannn aln teri, ite o güçler tarafndan sömürülüyor. Artk yeter. Türkiye, sömürge valisi aklyla yönetilemez. Türkiye, bu cahillikle hak ettii yere yükselemez. Bu millet bu, i bilmezlie daha fazla mahkum edilemez. Türk milleti, kimsenin rgat deildir. Haddinizi, hududunuzu bilin artk. Yazktr, günahtr dedi.

MANSUR YAVAIN ARKASINDA BZ VARIZ

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin Ankara Büyükehir Belediye Bakan Mansur Yava ile ilgili açklamalarna da tepki gösteren Akener, unlar söyledi:

Sayn Bahçeli, dünkü grup toplantsndan sonra çkt, hem de gazi meclisimizin çats altnda Sayn Mansur Yava tehdit etti. Neymi? Bundan sonra Mansur bey, bu arkadalarn nefesini ensesinde hissedecekmi. Yok öyle yama, Sayn Bahçeli. Mansur Yavan arkasnda biz varz, Ankarallar var. Yalana, talana, yoksullua, ses çkarmayacaksn sonra da çkp, tek derdi Ankaraya hizmet olan belediye bakanmz tehdit edeceksin. Ayptr, ayp. Siz bu hükümetin küçük ortasnz. Milletimiz sizden, zamlara, isizlie, yoksullua, pahalla, çare bekliyor; siz ise utanmadan salon basma peindesiniz. Millet sizden, memleketi içine düürdüünüz durumun hesabn vermenizi bekliyor; siz ise tehditle hakaretle gündem saptrma peindesiniz. Milletin nefesi asl sizin ensenizde siz ise sandktan kaçacak yer aryorsunuz. Yok öyle yama, Sayn Bahçeli. Millet iradesinden kaç yok. Hesap gününden kaç yok. O sandk, elbet milletimizin önüne gelecek. te o gün geldiinde, nefesi de iradeyi de karnzda göreceksiniz. Hiç merak etmeyin.

ASGAR ÜCRET EN AZ 4 BN LRA OLMALI

Asgari ücret tartmasnn her yl siyasi malzeme haline getirildiini, hiçbir iktidarn asgari ücreti kendi ihtiyacna göre belirleme lüksüne sahip olmadn dile getiren Akener, çünkü içilerimizin yaam standardn belirleyen, iverenlerimizin de en önemli maliyet kalemi olan asgari ücret konusunu, siyasi rekabete meze yapmak en hafif tabiriyle vicdanszlktr. Bu sürdürülebilir bir durum deil. Asgari ücreti siyasi tartmalarn gündeminden acilen çkarmamz lazm. Türkiye statistik Kurumunun Hanehalk gücü Anketinin 2020 verilerine göre, hanesine sadece 1 asgari ücret giren 3 milyon 125 bin içimiz var. Bu durum, 3 milyon 125 bin içimiz ve aileleri açlk snrnn altnda yayor demek. te bu farkndalkla biz diyoruz ki asgari ücret, en az 4 bin lira olmaldr dedi.

Ana Sayfaya Git