Akşener'den Babacan'a 'komşu' ziyareti

İYİ Parti lideri Meral Akşener, genel merkez binası kendi binalarına 50 metre uzaklıkta bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Cumhur İttifakı kanadından gelecek olası bir çağrıya yönelik tepkisinin ne olacağı sorulan Babacan, “Odaklanmamız gereken üretmek ve teşkilat sürecini tamamlamaktır” dedi. IMF tartışmasına ilişkin ise Babacan, “Borç verildi mi verilmedi mi üzerinden içi boş bir tartışma yürütülüyor” diye konuştu.

Haberler 13.08.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Demokrasi ve Atlm Partisi (DEVA) Genel Bakan Ali Babacana hayrl olsun ziyaretinde bulundu. Genel merkez binalar arasnda elli metre bulunan iki partinin liderleri yaklak bir saat süren görümenin ardndan kameralarn karsna geçti.

Akenere ziyareti nedeniyle teekkür eden Babacan, Heyetler halinde görümemizi yaptk. Kendisine partimizin tekilatlanmasyla ilgili ksa bilgiler sundum. Daha sonra da ülkemizin meselelerini deerlendirdik. Türkiye her alanda zor dönemden geçiyor. Ülkemiz çok daha iyi bir yönetime layk. Her alanda sorunlar büyüyor ve çalmak zorundayz dedi.

DEVA Partisi ile komu olduklarn söyleyen Akener ise, DEVA Partisi kurulurken, Nasl karlyorsunuz dendiinde olumlu karlyorum dedim.

Hayrl olsun demek baarlar dilemek için buradayz. Karlkl olarak kurulu aamalarndaki tecrübelerimizi de paylatk diye konutu.

Ksa açklamalarn ardndan iki lider basm mensuplarnn sorularna yant verdi. Cumhur ttifak kanadndan Y Parti lideri Akenere yönelik çarlarn ardndan Akener, iyiletirilmi güçlendirilmi parlamenter sisteme geçelim çars ise destek veririz dedi. DEVA Partisine yönelik iktidar kanadndan gelecek olas bir çarya kar tutumunuz ve kriterleriniz nelerdir? sorusuna Babacan, Biz u anda tekilatlar kurma aamasnda bir partiyiz. Odaklanmamz gereken üretmek ve tekilat sürecini tamamlamaktr yantn verdi.

ç BO BR TARTIMA

Cumhurbakan Erdoann IMFye borç verdik ifadesi hatrlatlan Babacana IMFye borç verilip verilmedii de soruldu. Küresel 2008-2009 krizinin ardndan uluslaras kurulularn kaynak ihtiyacnn ortaya çktn belirten Babacan, Biz o dönem Türkiye olarak aktif rol aldk. Oluturulan kaynak hazrlna Türkiye de katkda bulundu. Merkez Bankas ile uluslararas kurulularn ihtiyaç duyulmas halinde 5 Milyar Dolarn kullanabileceine dair anlama imzaland. Daha sonra ihtiyaç olmad için Türkiye uluslaras para fonuna bunu kullandrmad. Borç verildi mi verilmedi mi üzerinden içi bo bir tartma yürütülüyor dedi.

Ana Sayfaya Git