Akşener'e art arda tepkiler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sözlerine tepkiler art arda geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Cumhurbaşkanımızı, yaşlı, kadın çocuk çocuk demeden Filistinli Müslümanları katleden Netenyahu'ya benzetmek siyasi hayatımızdaki en büyük çirkinliklerden biridir.' dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, 'Filistin davasını bir kutsal emanet olarak taşıyan Cumhurbaşkanımızla bebek katili Netanyahu’yu aynı cümlede zikretmek sadece Siyonistleri sevindirir.' ifadelerini kullandı.

Haberler 19.05.2021 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akenerin açklamalarna tepki gösteren Ömer çelik, Twitterda yapt paylamda u ifadelere yer verdi: yi Parti Genel Bakan Akenerin Sn.Cumhurbakanmz hakknda kulland ifadeleri en iddetli ekilde knyoruz.

Cumhurbakanmz, yal, kadn çocuk çocuk demeden Filistinli Müslümanlar katleden Netenyahuya benzetmek siyasi hayatmzdaki en büyük çirkinliklerden biridir.

Netanyahunun en çok rahatsz olduu ve srail zulmüne kar küresel ölçekte oluan bilinç ve farkndaln mimarlarnn banda Sn Cumhurbakanmz gelmektedir. Cumhurbakanmz Netanyahu ile yan yana zikretmek sadece Netanyahuyu sevindirme gayretidir.

Filistin davasnn en güçlü savunucusu olan Cumhurbakanmz, Filistinli çocuklarn katilleri ile yan yana getirmek ahlak d bir sapmadr.

Gazze, Kudüs ve Bat eriada Cumhurbakanmz hakknda bu sözü söyleyenin Filistin dümanlarna destek veren bir ey yaptndan kimse üphe duymaz. Akener, Cumhurbaskanmz hakkndaki sözlerini Filistinli kadnlarn ve gençlerin yannda söylesin ve cevabn dinlesin.

Cumhurbakanmzn temsil ettii deerler Filistin davasnn savunulmas, Mescidi Aksa ve Kudüsün aziz deerlerinin muhafazas ve statülerinin korunmasdr. Netanyahu ise bunun tam zdddr. kisini birbirine kartrmak Netanyahunun kara propagandasna destek olmaktr sadece.

Sn Cumhurbakanmz, Harem-i erifte krizin balad andan itibaren Filistin için uluslararas diplomasiyi yürüten, bu amaçla dünya liderleri ile görüen, uluslararas kurumlar harekete geçiren isimdir.

Bu mücadeleyi veren Cumhurbakanmzla çocuk katili Netenyahuyu yan yana zikretmek, ancak Cumhurbakanmzn Filistin ve Mescidi Aksa için verdii mücadeleye zarar vermek isteyenlerin gayreti olabilir.

Cumhurbakanmz içerden ve dardan yaplan ahlak d saldrlara bakmadan mücadelesini sürdürüyor. Gazzeden, Kudüsten ve Mescidi Aksadan bu mücadele ve Cumhurbakanmz için yaplan dualara ahidiz.

OKTAY: EN HAFF TABRLE AYMAZLIK

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Akenerin Kudüste, Mescid-i Aksada, Filistinli çocuklar, kadnlar ve suçsuz insanlara devlet terörü uygulayan sraili knama cesareti dahi sergileyemediini, Netanyahu ve destekçilerine ancak göstermelik bir tepki verebildiini belirtti.

Fuat Oktay, srailin zulmü karsnda Filistin davasnn en güçlü sesi olan Sayn Cumhurbakanmz ile masum sivillerin katili Netanyahunun adn ayn cümlede geçirmek bile en hafif tabiriyle aymazlktr. Sayn Akener, bu siyasi çapszlktan bir an önce vazgeçmelidir. ifadelerini kulland.

KALIN: AYNI CÜMLEDE ZKRETMEK SADECE SYONSTLER SEVNDRR

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Filistin davasn bir kutsal emanet olarak tayan Cumhurbakanmzla bebek katili Netanyahuyu ayn cümlede zikretmek sadece Siyonistleri sevindirir. Bu sakil benzetme siyaset deil bir akl ve vicdan tutulmasdr. dedi.

LETM BAKANI ALTUN: ONLARA EN GÜZEL CEVABI FLSTNL KARDELERMZ VERECEKTR

letiim Bakan Fahrettin Altun ise u ifadelerde bulundu: Sayn Cumhurbakanmz eli kanl bir katile benzetmek siyaset etmek deildir. Bu benzetmeyi yapanlar ayn ifadeleri Mescid-i Aksa önündeki Filistinlilerin yannda kullansnlar. Onlara en güzel cevab yine Filistinli kardelerimiz ve tüm gönül corafyamz verecektir. Yazk.

AK PART GENEL BAKANVEKL KURTULMUTAN AçIKLAMA

AK Parti Genel Bakanvekili Numa Kurtulmu, Meral Akeneri sayn Cumhurbakanmz hakknda söyledii izansz sözleri dolays ile iddetle knyoruz. Eer Akener, Netanyahuyu birilerine benzetecekse açk ibirlii - gizli ittifak yaptklar masum insanlarn katili terör örgütünün siyasal uzantlarna benzetsin. dedi.

ADALET BAKANI GÜL: ÖZÜR DLEMEYE DAVET EDYORUM

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Tüm dünyada mazlumun umudu ve duas olan Sayn Cumhurbakanmz, rkç srail rejiminin eli kanl lideriyle ayn kefeye koymak, ölçü ve tart bilmezliktir, büyük bir izanszlktr. Siyasi rekabet uruna insani nezaket gözden çkarlmamaldr. yi Parti Genel Bakann hadsiz ve çirkin beyan nedeniyle knyor, millet ve tarih huzurunda özür dilemeye davet ediyorum ifadelerini kulland.

BAKAN VARANK: YAZIKLAR OLSUN

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Filistinde Erdoana dua eden mazlumlarn ah sizi yakar Meral Akener. Sizin milliyetçiliiniz kendi ülkesinin liderini azl bir katille e tutmak mdr? Belli ki terör yanda partilerle ittifak kurdukça diliniz Kandille uyumlu hale geliyor. Yazklar olsun! açklamasnda bulundu.

BNAL YILDIRIM: AKENER DDETLE KINIYORUM

AK Parti Genel Bakanvekili Binali Yldrm, Y Parti Genel Bakan Meral Akeneri iddetle knyorum. Her zaman dünya mazlumlarnn yannda olan Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ile çocuk katili Netanyahuyu ayn kefeye koymak en hafif tabirle; hadsizlik, cahillik ve siyasi ahlakszlktr. Üslub-u beyan, ayniyle insan açklamasn yapt.

çileri Bakan Yardmcs Mehmet Ersoy ise, Bu dilden, bu üsluptan, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbakann terörist,bebek katili Netanyahu ile ayn kefeye koyan bir siyasetçimizin varlndan, arszlndan utandm.... Allah kimseyi siyasi hrslar uruna bu kadar zelil duruma düürmesin. ifadelerini kulland.

AK Parti Grup Bakan Naci Bostanc, Akener, siyas eletirinin de bir snr vardr. Bu Netanyahu benzetmesi ayptr, kamu vicdanyla ters dümektir. Konuma metninize bunu yerletirenler size ve Türkiye siyasetine tuzak kurmulardr. dedi.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Hamza Dan CNN TÜRKteki konumasndan satr balar ise u ekilde:

Türkiyede manevi hassasiyetli olan her insan rencide edecek bir ifade. Muhalefet partisi genel bakanlar sayn Cumhurbakanl üzerinde muhalefetin liderliine oynama gibi yaklamlar var. Ne zaman geri kalsalar birtakm sözlerle öne geçmeye çalyorlar. Bunu yapmaya gerek yok. Vizyon ortaya koyacaklarsa koysunlar. Kendi içlerinde adm atma yar için sayn Cumhurbakanmza ithaf etmeyi braksnlar.

çok açk Türkiye içinden Netanyahuya destek yapldn dünya basnnda göremeye baladk. Türkiyede muhalefet de olsanz. Cumhurbakan Erdoann diplomasi trafiini reddetmemeniz gerekiyor. sraili, terör örgütünü cesaretlendirmemelisiniz.

Y Parti veya Akenerin uluslararas ilikilerine birtakm tepkiler. Farkl düüncelerimizde farklar olabilir. Terörle mücadelede, Filistin meselesinde ortak bir yant vermeliyiz.

Sayn Akenerin bugün söylemi sözleri 83 milyon adna talihsizlik olarak görüyorum. Mazlumlar zalimler tarafndan katledilirken ben buradan Erdoana nasl bir söz söylerim olmamaldr.

Bugün hiç beklemediimiz bir siyasi partiden bu yaklam kabul etmek mümkün deil. Bu tavrlar bizim yolumuzu deitirmeyecek. srail zulmüne kar haykrmaya, ortadan kalmas için çalmaya devam edeceiz.

AKENER NE DEMT?

Partsinin grup toplantsnda konuan Y Parti Genel Bakan Meral Akener, mart aynda srailde seçimler yapldn ve durumun srailin en uzun süreli babakan Binyamin Netanyahunun yeni bir hükümet kurmasna imkan vermediini belirtmi ve unlar söylemiti:

srail Cumhurbakan da, hükümeti kurma görevini, Ye Atid Partisine verdi. Birdenbire, srailli Arap partileri kritik bir öneme sahip oluverdiler. çünkü hükümet orta olma, yeni iktidar belirleme ihtimalleri dodu. Bu gelimeler üzerine, bir anlamda Sayn Erdoann srail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu ekilde koltuunu koruyabilmek için, gözünü krpmadan, sivillerin ve çocuklarn hayatlarna kastetmekten geri durmad. Önce Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra kkrtmalar yaand, ardndan da Gazzeye operasyon balad. srailli Arap partileri de, yaananlara tepki olarak koalisyon görümelerinden çekildi. Kim kazand? Sava tüccarlar kazand. Koltuk merakllar kazand. Deiim istemeyen statükocular kazand. Peki kim kaybetti? srailde yaayan Araplar kaybetti. Gazzedeki siviller, kadnlar ve çocuklar kaybetti. srail demokrasisi kaybetti.

Ana Sayfaya Git