Akşener'e dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Haberler 21.05.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMM Grup Toplantsndaki ifadeleri nedeniyle Y Parti Genel Bakan Meral Akener hakknda, 250 bin liralk manevi tazminat davas açt.

Erdoann avukat Hüseyin Aydn tarafndan Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, Akenerin, Cumhurbakan Erdoann kiilik haklarn ihlal edici mahiyette ve ahsiyet haklarna saldr kastyla fevkalade ar hakaretlerde bulunduu kaydedildi.

Cumhurbakan Erdoann, Müslümanlara ve Müslümanlarn kutsal mekanlarna yönelik yaplan saldrlara, haksz uygulamalara kar çkan ve mücadele veren tek lider olduu vurgulanan dilekçede, srail zulmüne kar küresel ölçekte oluan bilinç ve farkndaln mimarlarnn banda Sayn Cumhurbakanmz gelmektedir. Sayn Cumhurbakanmzn d politikaya dair vizyonu ve Müslüman corafyalardaki igal ve katliam giriimlerine kar emsalsiz direnii, Filistin halk gibi tüm mazlum milletler tarafndan da takdir edilmektedir. ifadesi kullanld.

TAZMNAT DAVASI AçTIRDI

Erdoann, Filistinde yaananlara kar en güçlü tepkiyi gösteren ve insanlk d saldrlarn sona ermesi için diplomatik kanallar harekete geçirmeye çalt belirtilen dilekçede, öyle devam edildi:

Cumhurbakanmzn, adalet ve hakkaniyete dayal insani duruunun tam karsnda bir siyasi figür olarak srail Babakan Binyamin Netanyahu bulunmaktadr. Bu figür, tüm slam corafyasnda olduu gibi ülkemizde de çocuklar dahi ayrmakszn sivilleri katleden, insanlarn yerleim yerlerine zorla el koyan, igalci ve yaylmac politikalar takip eden, slam ve insanlk düman biri olarak bilinmekte ve kabul edilmektedir.

Erdoann, Netanyahuya benzetilmesinin hakaret kastyla yapldna dikkat çekilen dilekçede, Avrupa nsan Haklar Sözlemesi ile Medeni Kanunun ilgili hükümleri, Avrupa nsan Haklar Mahkemesi, Yargtay ve Anayasa Mahkemesi kararlar dikkate alndnda, Akenerin, ifade özgürlüünün snrlarn ihlal ettii vurguland.

Akenerin kulland ifadelerle, ifade özgürlüü ile kiinin itibarnn korunmasna dair deerler arasnda gözetilmesi gereken adil dengenin hiçe sayldna iaret edilen dilekçede, 250 bin lira manevi tazminat talebinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git