Ali Babacan: Korku siyasetinden yorulduk

Babacan, davul zurna eşliğinde karşılanırken, konuklar 'Biz hazırız' kimlik kartları ile içeriye alındı. DEVA'nın parti programı 14 başlık altında toplanırken, ekonomi, adalet hukuk ve yargı, kadın ve gençlik gibi başlıklar dikkat çekti.

Haberler 12.03.2020 - 12:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrasi ve Atlm (DEVA) Partisi Genel Bakan Ali Babacan, Ekonomi alanndaki en önemli önceliimiz, bata gençler ve kadnlarda olmak üzere isizlik sorunuyla mücadele etmektir. dedi.

Babacan, Bilkent Otelde düzenlenen törende, partisinin programn açklad.

Partinin tüzük ve programn geni bir katlmla istiareyle ve ortak aklla hazrladklarn belirten Babacan, bu süreçte toplumun her kesimini dinlediklerini, sorunlar ve çözüm önerilerini hep birlikte masaya yatrdklarn, halkn görü ve tavsiyeleri ile politikalarn zenginletirdiklerini ifade etti.

Partinin her kademedeki organlarnn seçimlerinde delegelerin daha fazla söz sahibi olmasna önem verdiklerini vurgulayan Babacan, öyle devam etti:

Bu çerçevede organ seçimlerinde adaylarn en az yarsnn delegelerin önerdikleri adaylardan oluan çaraf listeden seçilmesini öngördük. Partimizdeki deiim ve dinamizmi kurumsallatrmak için Genel Bakanlk görevini on yl ile snrladk. Milletvekili adaylarnn belirlenmesinde üyelerimize daha fazla rol veriyoruz. Milletvekili adaylarnn en az yüzde ellisinin tespit ve sralama ilemi için önseçim veya aday yoklamas yaplmasn öngörüyoruz.

Babacan, partinin her kademesinde kadn, genç ve engelli üyelere daha fazla yer vereceklerini belirterek, genel merkez ile il ve ilçe yönetim kurulu, il ve ilçe kongresi ile büyük kongre delegeleri, milletvekili, il genel ve belediye meclisi adaylklarnda yüzde 35 kadn, yüzde 20 gençlik, yüzde 1 engelli kotas uygulayacaklarn bildirdi.

effaflk ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde, partinin tüm mali tablo ve raporlarn resmi internet sitelerinde yaymlayacaklarn ifade eden Babacan, partinin bütün ileyi ve faaliyetleri, amaç ve ilkelerini parti içi demokrasi ve etik deerler bakmndan izlemek ve deerlendirmek üzere bamsz üyelerden oluan lkeler ve Deerler Kurulu oluturduklarn söyledi.

- Güçlü, sürdürülebilir ve kapsayc büyüme

Konumasnda Türkiyenin içinde bulunduu ekonomik koullara deinerek demokrasi, hukuk ve bamsz yarg vurgusu yapan Babacan, hukuka bal, vatanda odakl, katlmc, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, dijital dönüümünü gerçekletirmi, etkin iletiim yetkinliine sahip, geri bildirime açk, ulalabilir, etkili ve verimli bir kamu yönetimi hedeflediklerini vurgulad.

Babacan, partinin baz hedeflerini Büyümenin verimlilik, sürdürülebilirlik ve kapsayclk boyutlarn bir arada ele alan bütüncül bir yaklamla ele alnmas, üretken sektörlerde üretim ve ihracat artna öncelik verilmesi ve yoksulluun azaltlmas olarak sralad.

Ekonomi alanndaki en önemli önceliimiz, bata gençler ve kadnlarda olmak üzere isizlik sorunuyla mücadele etmektir ifadesini kullanan Babacan, politika ve uygulamalarda sosyal refah ve adaleti, insani çalma koullarn ve doa ile çevrenin korunmasn en üst düzeyde dikkate alacaklarn kaydetti.

- YÖKü kaldracaz

Eitimin öncelikle ele alacaklar alan olacan ifade eden Babacan, ders konularnn yan sra örencilerin bireysel kabiliyetlerini ve ilgi alanlarn gelitirebilecekleri müfredat hazrlayacaklarn belirtti.

Babacan, okul öncesi eitimi kademeli olarak 3 yana indirecek ve ücretsiz hale getireceklerini kaydetti.

Üniversiteye yerletirmede ylda bir defa yaplan snav yerine çoklu snav imkan sunacaklarnn altn çizen Babacan, Yükseköretim Kurulu (YÖK) misyonunu tamamlam bir kurum olarak yüksek öretimin gelimesinin önünde bir engel haline gelmitir. Yükseköretim Kurulunu kaldracaz. dedi.

- Kültür kart

Kadna yönelik sadece fiziki deil, ekonomik, psikolojik ve sosyal her türlü iddete kar olduklarn vurgulayan Babacan, Türkiyenin taraf olduu uluslararas anlamalar ve Ailenin Korunmas ve Kadna Yönelik iddetin Önlenmesine yönelik yasayla belirlenmi yaptrmlarn etkin ekilde uygulanmasn salayacaz. diye konutu.

Gençlere, kültür ve sanat aktivitelerinden 25 yana kadar ücretsiz yararlanmasn salamak için kültür kart vereceklerini ifade eden Babacan, her din, mezhep ve inantan vatandalarn, inançlar gerei sürdürmek istedikleri kültürlerini yaamalar için ihtiyaç duyduklar imkanlar temin edeceklerini kaydetti.

mar planlarna aykr yaplamaya ve kentlemeye kesinlikle izin vermeyeceklerinin altn çizen Babacan, stanbulun olas depreme hazrlanmas konusunu öncelikli olarak ele alacaklarn ifade etti.

- Terörle mücadele

Terörizm ve organize suçlarn toplumsal dokuyu zedelediine, huzuru bozduuna ve ekonomiyi olumsuz yönde etkilediine iaret eden Babacan, konumasn öyle sürdürdü:

Bata FETÖ, PKK ve DEA olmak üzere terör örgütleri bir yandan ülkemizin güvenliini, anayasal düzenini ve bütünlüünü tehdit ederken, dier yandan da daha güçlü bir gelecein kurulmasna engel olan yaplanmalardr. Bu ve benzeri örgütlerle hiçbir taviz vermeden son derece kararl ve azimli olarak mücadele edeceiz. Bu mücadelenin hukuk içerisinde, rasyonel bir yöntemle toplumsal dinamikleri dikkate alarak, teröristlerle mücadelenin yan sra terörün kaynaklarn kurutmay da esas alan bir anlayla ilgili tüm kurumlar ve uluslararas taraflarla ibirlii içinde yürüteceiz. çete, mafya ve benzeri organize suç örgütleriyle kararllkla mücadele edecek, bu yaplarn devlete szmalarn önleyecek ve devletten güç ald algsn oluturacak her türlü söylem ve faaliyetlere ar yaptrmlar getireceiz.

Ana Sayfaya Git