Ali Babacan: Metin Gürcan'ın yanında olacağız

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin kurucu üyesi Metin Gürcan'ın 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan tutuklanmasıyla ilgili, "Metin Gürcan hakkında isnat edilen suçlamanın yasal unsurlarının oluşmadığı çok açıktır. Yasada tanımlandığı şekliyle bir suç oluştuğuna dair somut bir delil ortaya konulamamıştır. Bundan sonraki adli süreç içerisinde de arkadaşımızın yanında olacağız" dedi.

Haberler 02.12.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEVA Partisi Genel Bakan Babacan, parti genel merkezinde, olaan deerlendirme toplantsnda konutu. Babacan, partisinin kurucu üyesi Metin Gürcann siyasal ve askeri casusluk suçundan tutuklanmasn deerlendirerek, Metin Gürcan ile ilgili suç olutuuna dair somut bir delil ortaya konulmu deil. Masumiyet karinesi esastr. Suç ve cezada ahsilik ilkesi esastr. Kiinin lekelenmeme hakknn korunmas esastr. Hukukçu arkadalarmzn ulaabildikleri bilgiler çerçevesinde hazrlayp bizlere ilettii dosyada, Metin Gürcan hakknda isnat edilen suçlamann yasal unsurlarnn olumad çok açktr. Yasada tanmland ekliyle bir suç olutuuna dair somut bir delil ortaya konulamamtr. Biz ilk saatlerden itibaren bu sürecin hukuki olarak takipçisi olduk ve bundan sonraki adli süreç içerisinde de arkadamzn yannda olacaz. Bu dosyann takibini sonuna kadar hukukçu arkadalarmz sürdürecek. Hakikat er ya da geç ortaya çkacaktr diye konutu.

BU KOMPLOYU KARILIKSIZ BIRAKMAYACAIZ

Ali Babacan, soruturmaya ilikin görsellerin basna szdrlmasnn da partisine yönelik itibar suikast olduunu kaydederek, Arkadamzn gözaltna alnd ilk saatten itibaren gerek kollukta gerek savclk aamasnda ve gerekse sorgu sürecinde, dosyada gizlilik karar bulunmasna ramen Metin Gürcan hakkndaki ifadeler ve görüntülerin basn yayn organlarna servis edilerek gizlilik karar ihlal edilmitir ve bir propaganda balatlmtr. Avukatlarla bile paylalmayan teknik takip görsellerinin basna szdrlmasyla partimize yönelik bir itibar suikastna kalklmtr. Burada yeniden suç ve cezada ahsilik ilkesini hatrlatarak, partimize yönelik yaplacak her türlü komploya kar DEVA Partisi kadrolar olarak dimdik ayakta olacamz, asla ve asla bu komployu karlksz brakmayacamz ifade etmek isterim. Metin Gürcan üzerinden alg yaratp, aba altndan sopa gösterenlere ve partimiz dahil tüm muhalefete gözda verenlere seslenmek isterim. Buradan size ekmek çkmaz. Her türlü bask ve tehdide ramen, demokratik hukuk devletini ina edinceye kadar, DEVA kadrolar olarak hiçbir eyden korkmayacamz ve ylmadan, bkmadan, usanmadan hedefimize doru yürüyeceimizi bir kez daha hatrlatrm dedi.

Ana Sayfaya Git