Ali Babacan: Sayın Erdoğan durun yeter artık, dolar 12'yi geçti, dibe batıyoruz

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası piyasalardaki hareketlilik devam ederken, dolar bugün 12.50 seviyelerini aşarak rekor tazeledi. Dolardaki yükseliş DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da tepkisine neden oldu. Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Babacan, "Sayın Erdoğan durun yeter artık. Dolar 12'yi geçti. Ekmek 4 lira olmak üzere. Kuru ekmeğe bile muhtaç hale geldi insanlar. Dibe batıyoruz. Durun artık" dedi.

Haberler 24.11.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Bankasnn seri faiz indirimleri sonras TLdeki sert deer kayb devam ediyor. Dün günü 11.25ten tamamlayan Dolar yeni güne rekorla balarken, 12.50 seviyelerini aarak rekor tazeledi.

ERDOANIN SÖZLERNE GECE YARISI YAYINLADII VDEOYLA YANIT VERD

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann dün akam Kabine Toplantsnn ardndan yapt Ülkemizi denklemin dna itmek isteyenlerin kur, faiz ve fiyat artlar üzerinden oynadklar oyunlar görüyoruz. Ülkemizi bunca tuzaktan, badireden nasl çkardysak Allahn yardm ve milletimizin desteiyle bu ekonomik kurtulu savandan da zaferle çkartacaz açklamasna gece yars yaynlad videoyla tepki gösteren Deva Partisi Genel Bakan Ali Babacan, Erdoann ekonomik kurtulu sava benzetmesine de sert çkmt.

Erdoann sözlerini dinlerken hayrete dütüünü ifade eden Babacan sözlerini öyle sürdürmütü:

Özellikle ekonomiye dair sözlerini dinlerken hayrete dütüm. Söyledii hamasi, akl d sözlerle ilgili ksa da olsa bir cevap vermeyi bir vatandalk görevi olarak görüyorum. Bakn bir kere u anda ülkemizde bir ekonomik kurtulu sava falan yok arkadalar. Kötü yönetimin elinde deersizlemi bir Türk Liras var, itibar yitirmi bir Türkiye var. Hani her frsatta yerli ve milli diyorlar ya, i bu gün kendi kendilerine çkarttklar gayet de yerli ve milli bir kriz var. Fakat ne yapyorlar kurdaki bu art adeta bir kurtulu sava kimliine büründürmeye çalyorlar. Elinde kuru ekmei ile kalm insanlar vatan savunmasndaym gibi kandrmaya çalyorlar. Savatayz diyorlar, yoklua , yoksullua, açla raz olacaksnz diyorlar. Yapmayn ya bu ülkenin tertemiz insanlarn aldatmayn. Evet halkmz bu vatan için her türlü zorlua göüs germeye hazrdr. Ancak bu milletin fedakarln, cefakarln istismar etmeyin yeter artk. ktidarnzn süresini uzatmak için ahsi bekanz için milletimizi tertemiz duygularn kirletmeyin.

ÜLKEY UCUZ GÜCÜ MERKEZ YAPMAYI PLANLIYOR OLABLR

Deerli arkadalar, vahim bir konu daha var. Bugün Cumhurbakan kur artnca ekonomiye iyi geleceini, istihdamn artacana dair kymeti kendinden menkul bir tez daha ileri sürmü. Bu ne demek biliyor musunuz? Döviz kurunun artmasyla u anda zaten aylk 250 dolarn altna dümü olan asgari ücreti daha da düürerek i gücünü ucuzlatmak demek . Sayn Erdoan, bu ülkeyi ucuz i gücü merkezi yapmay planlyor olabilir. Madem öyle, çksn bunu açkça söylesin. Süslü laflarn ardnda bu gerçei gizlemesin. Desin ki Ben bu ülkenin içilerinin aln terini ucuzlatarak bu ekonomiyi yöneteceim desin.

DOLARIN 12 LRAYI GEçMES SONRASINDA BABACANDAN YEN AçIKLAMA

Dolarn güne rekorla balamas ve 12.50 seviyelerini amas sonrasnda Twitter hesabndan yeni bir açklama daha yapan DEVA Partisi Genel Bakan Ali Babacan, Cumhurbakan Erdoana da dikkat çeken bir çarda bulundu.

KURU EKMEE BLE MUHTAç HALE GELD NSANLAR

Babacan, Sayn Erdoan durun yeter artk. Dolar 12yi geçti. Ekmek 4 lira olmak üzere. Kuru ekmee bile muhtaç hale geldi insanlar. Dibe batyoruz. Durun artk ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git