Alkış mı tutalım!

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kendisini hedef göstermesine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazlumlar için bedel ödemekten kaçınmayacaklarını dile getirdi.

Haberler 20.05.2021 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram nedeniyle Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Temsilci Genç Bulumasnda konutu. 81 ilden ve KKTCden genel gençlerin salonda olduunu belirten Erdoan, Sizlerin nezdinde milletimizin her bir ferdinin 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramn tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mays 1919da Samsuna çklyla yaklan istiklal mealesi dalga dalga tüm Anadoluyu sarm ve Cumhuriyetin kuruluu ile nihai hedefine ulamtr dedi.

ERDOAN ALKI MI TUTMALI

2nci Dünya Savann ardndan Filistin topraklarnda balayan katliamlar, sürgünler, basknlar, haydutluklarn son haftalarda yeniden zirve yaptn söyleyen Erdoan, Herkesin gözü önünde çou çocuk ve kadn yüzlerce masum insan, teknolojinin son ürünü ar silahlarla öldürülüyor. On binlerce insann evleri balarna yklyor. Dünyaya demokrasi, insan haklar, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik vaaz veren uluslararas kurumlar ve devletler ise bu zulmü sessizce seyrediyor. Öbür taraftan bize de ne diyorlar, Erdoan bu ekilde konumamal, ne yapmal alk m tutmal. Biz zulmü gördüümüz yerde en yüksek eda ile haykracaz. Zira biz, zulmü alklayamam zalimi asla sevemem gelenin keyfi için geçmie kalkp sövemem diyerek yola çktk. çünkü biz kanayan bir yara gördük mü cierimiz yanar. Hanzalay ehit edenleri biz alklayamayz. Birileri öyle demi, böyle demi onlar bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren, eer hak, adalet, demokrasi diyorsak gereini yapacaz ifadesini kulland.

BZM KAPIMIZA DAYANACAINI BLYORUZ

Erdoan, gençlerle birlikte Filistinde yaanan zulme var güçleriyle kar çkmay sürdüreceklerini söyleyerek, öyle konutu: Gençlerimizle birlikte kapmza snanlara veya elimizin ulat tüm mazlumlara sahip çkmaya devam edeceiz. ayet zulme dilenmek ve mazluma sahip çkmak için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bunu da ödemekten asla çekinmeyeceiz. Urunda gözümüzü krpmadan ölümün üzerine gitmekte bir an bile tereddüt etmediimiz bayramzda ve ezanmz da sembolletirme deerlerimiz bunu gerektiriyor. Eer bugün Kudüste yaananlara sessiz kalrsak, yarn srann dier mukaddes ehirlerimize de geleceini biliyoruz. Eer bugün Filistindeki, Suriyedeki, Iraktaki, Libyadaki Karabadaki, Türkistandaki kardelerimizin balarna gelene sessiz kalrsak, yarn ayn zalimlerin bizim kapmza da dayanacan çok iyi biliyoruz. Eer bugün tarihin üzerimize yükledii sorumluluklarn gereini fedakarca yerine getirmezsek, üzerinde yaadmz topraklar zaten bize çok görenlerin yarn tepemize bineceini de biliyoruz. Bugün nasl dorudan ülkemizi hedef alan PKKsndan FETÖsüne, terör örgütlerinin hepsinin tepesine biniyorsak, bölgemizi kana ve atee bulayanlara kar da mücadele etmeyi sürdüreceiz. Eer bugün Cudide, Gabarda, Tendürekte varsak, bütün bunlarn sebebi bu ülkenin istikbali içindir.

TRTNN YEN KANALI AçILDI

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan futbol dndaki spor müsabakalar ile olimpiyatlar yaymlamak üzere kurulan TRT Spor Yldz kanalnn tantmn yapt. Törende, TRT Spor 2 kanal TRT Spor Yldza dönütürüldü. Cumhurbakan Erdoana konumasnn ardndan, Ceylan Ik ile Muhammet Ali çelik tarafndan 81 ilden ve KKTCden getirilen vatan topra ile Türk Bayra hediye edildi. Erdoan daha sonra sahnede aralarnda 9 yanda Boluda geçirdii kaza sonucu yaralanan paralimpik sporcu Ömer Akn da olduu gençlerle fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git