Almanya Başbakanı Merkel bugün Türkiye'ye gelecek

Merkel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak yapacağı çalışma ziyaretinde, iki ülke arasındaki ilişkiler gözden geçirilecek.

Haberler 24.01.2020 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanya Babakan Angela Merkel, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann davetlisi olarak bugün Türkiyeye çalma ziyaretinde bulunacak.

letiim Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, Erdoan ve Merkel arasnda gerçekleecek görümede, Türkiye ile Almanya arasndaki ikili ilikiler tüm yönleriyle gözden geçirilecek.

ki ülke arasndaki i birliinin daha da gelitirilmesine yönelik atlabilecek admlarn konuulaca görümede, Almanyann temmuz ay itibaryla balayacak Avrupa Birlii (AB) Dönem Bakanl çerçevesinde, Türkiye-AB ilikileri, katlm süreci, Gümrük Birliinin güncellenmesi ve vize serbestisi konular arlkl olarak ele alnacak.

Görümede, ikili ilikilerin yan sra Libya ve Suriye bata olmak üzere, bölgesel ve uluslararas meselelere ilikin fikir alveriinde bulunulacak. Ziyaret kapsamnda, Türk-Alman Üniversitesinin yeni eitim ve sosyal tesis binalarnn resmi açlnn Erdoan ve Merkelin katlmyla gerçekletirilmesi de planlanyor.

Ana Sayfaya Git