"Almanya Türkiye’yi kazanma yolunu seçmeli"

Anadolu Aslanları (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, son dönemlerde Türkiye-Almanya ilişkileri arasındaki sorunlara değinirken, Almanya'nın Türkiye'yi kazanma yolu seçmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 19.09.2017 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyann son dönemlerde Türkiyeye kar yürüttüü dümanca politikann arkasnda tamamen siyasi rant olduunu belirten Altaç, Almanyaya bu politikadan vazgeçme çarsnda bulundu.

ALMANYANIN POLTKASI YANLI

Alman siyasetçilerin, Türkiyeye yönelik haksz ithamlarnn, Alman siyasetinin geldii noktay bir kez daha net bir ekilde gösterdiini aktaran Altaç, Türkiye, Almanyann ve ABnin vazgeçilmez bir partneri olup, bölgenin güvenliinde çok önemli bir aktördür. Türkiye ile Almanya arasndaki ilikilerin geleceiyle ilgili tüm söylemlerin çok dikkatli düünülmesi ve seçim kampanyas için kullanlmamas gerekir. Türkiye-Almanya arasndaki ilikileri zedelemeye yönelik, özensiz söylemlerin, Almanya için ciddi bir sorun tekil ediyor. Türkiye Almanya için güçlü bir müttefik ülke. Türkiye, Almanya arasnda yllardr devam eden dostluk var. Bu dostluu kimsenin bozmaya hakk yok. Bu yöntemle bu iler olmaz, böyle devam etmez. Türkiye ile Almanya arasnda iyi ilikiler olmas herkesin yararnadr dedi.

Ana Sayfaya Git