Alnını karışlarlar!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İzmir mitinginde CHP'lileri hedef alarak, "Bazılarına dersini tam vermemiz lazım.

Haberler 10.04.2017 - 08:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

16 Nisanda Evet verenleri zmirden denize dökeceklerini söylüyor. Bak ite burada imdi Evetçiler. Hadi gel hadi, kimi denize döküyorsun görelim. Eski genel bakan da Hayr çkarsa düman zmirden denize dökmü kadar sevineceim diyor. Al birini vur ötekine. Bu ne terbiyesizlik ya dedi.

zmir Alsancaktaki Gündodu Meydannda Babakan Binali Yldrmdan sonra Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, kürsüye çkt. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, alanda toplanan binlerce kiiyi, zmirin tüm efelerini, kzanlarn gönülden selamlyorum sözleriyle konumasna balad. Erdoan, zmirin güzel insanlar, bana haber göndermiler. Güçlü Türkiye için biz varz demiler ben de çarnza icabet ettim. zmir, kendisini çantasnda keklik görenlere salamndan bir Evet demeye hazr m? Güzel zmir türküsü vardr. zmirin kavaklar, dökülür yapraklar, bize de derler çakc. Yar fidan boylum. Ykarz konaklar dedi.

Evet oyu verenleri denize dökeceklerini söyleyen CHP Konya Milletvekili Hünü Bozkurt ile Hayr çkarsa düman zmirden denize dökmü kadar sevineceim diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykala tepki gösteren Erdoan, unlar söyledi:

Düman zmirden denize döktüümüzden beri hamdolsun bu topraklara düman postal demedi. 15 Temmuzda böyle bir teebbüs oldu. Onun da milletimizde yürek yüree bertaraf etti. Öyle topraklar masa banda cetvelle çizilerek deil, kanlarmzda yourarak vatan yaptk. Öyle vatan kolay olmuyor. Bunun farknda olmayanlar var. Mesela CHPnin Konya Milletvekili çkm. Gerçi babakanmz söyledi ama. Bazlarna dersini tam vermemiz lazm. 16 Nisanda Evet verenleri zmirden denize dökeceklerini söylüyor. Bak ite burada imdi Evetçiler. Hadi gel hadi, kimi denize döküyorsun görelim. Eski genel bakan da ondan aa kalmak istemese olsa gerek. Hayr çkarsa düman zmirden denize dökmü kadar sevineceim diyor. Al birini vur ötekine. Bu ne terbiyesizlik ya. Hani demokrasi. Benim oyumun kaderini sen mi belirleyeceksin? Ben diyorum ki biz Evet diyoruz ama biz Hayr diyeni de anlayla kayrlyoruz. Biz buyuz.

KASET GENEL BAKANISIN

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu da eletiren Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, u anda genel bakanlar bu kaset genel bakandr. 7 kere seçim kaybetti. imdi 8inciyi kaybetmeye hazrlanyor. Ondan sonra inann bu yine gitmez. Ha imdi ne diyor? Kontrollü darbe diyor. Oturduklar koltuklar zaten sipari. Siyasetin içinde yorula yorula gelmediler. Kazya kazya gelmediler. Milletin gönlünü ala ala gelmediler. Sipari bir CD, bir kaset, onunla geldiler. Bütün bunlar anlatmamza ramen FETÖyle müterek çalma ve ordan gelen bir talimata buraya geldiler. stiklal harbinin anlamn kavramamlar. zmir, düman denize dökülürken cayr cayr yanyordu. Savan ardndan zmir, küllerinden doan ehirdir. Böyle bir mücadelece anayasa ahlak oylamasyla nasl mukayese edersiniz diye konutu.

CHP Lideri Klçdarolunun bir radyo programndaki sözlerini meydandakilere dinleten Erdoan, sözlerine öyle devam etti:

Yav Klçdarolu ite bunu anlatyoruz. Artk babakan cumhurbakan ayr olmasn, onu birletiriyoruz. Artk sadece cumhurbakan olacak anladn m Klçdarolu? Ama kula var duymuyor. Gözü var görmüyor. Dili var hakikati konumuyor. çünkü kalbi mühürlü. 16 Nisan diyelim ki, maddeler kabul edilmedi ne olacak? Hiçbir ey olmayacak ama ayn skntlar devam edecek.

ATATÜRK DE HEM GENEL BAKAN HEM CUMHURBAKANIYDI

Kemal Klçdaroluna yönelik eletirilerini sürdüren, 1998 ylnda Sava Ayn televizyondaki programndan bölümü de izlettiren Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, öyle konutu:

çkm tutturmu, Tek adam tek adam. Tutturmu Tarafl, tarafsz. Bak Klçdarolu, sen banda olduunu partinin bile geçmiinden bir habersin. Onu bile biliyorsun. Bir defa diyorsun ki Atatürkün kurucusu olduu partinin bakanym güzel. Güle güle kullan. Soruyorum Gazi Mustafa Kemal, CHPnin bandayken ayn zamanda Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbakan deil miydi? Devam edelim nönü CHPnin bandayken ayn zamanda Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbakan deil miydi? Yav bunu bilmeyecek kadar dersini çalmamsn. Tarih bilgisinden bu kadar yoksun ya. Bak sana bir ders daha vereyim mi? 40l yllarda bu CHP ne yapt biliyor musun? Bu partinin il bakanlar illerin valisiydi. Böyle bir eyi bugün yapabilir misin? Asla. imdi çkm cumhurbakan bütün ahvalini atayacak, geç onu bizde böyle bir ey. Yok. Ben ne olmasam ne anlatacaklar diyor. Yav sen olmasan CHP rahatlar, ülke rahatlar.

AKSIRAN TIKSARAN ARABAYLA YOLUNUZA DEVAM EDER MSNZ?

Geçmite babakanlar ile cumhurbakanlar arasnda sk sk sorun yaandn da vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, Demirelin, Özaln babakanl döneminde cumhurbakanl döneminde ayn eyler yaand. Atelemeyen, aksran tksran bir arabayla yolunuza devam etmek istemez misiniz? lk frsatta bu motoru indirmenin yoluna bakarsnz deil mi? Sürekli arza veren bu yönetimi sistemiyle devam etmek vatanseverlik olamaz. zmir cumhuriyetini seviyor mu? 16 Nisanda evet diyecek mi. öyleyse zmir 16 Nisanda halk oylamasnda evet diyenleri buradan denize dökmekten bahsedenlere gereken dersi verecek mi? Size çok teekkür ediyorum. Gür sedayla söyleyelim ki. Avrupadan duysunlar diye konutu.

ZMR BNAL BEYE EMANET ETTK

zmirdeki yatrmlarn anlatan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bizim zmir sevgimiz öyle lafta deil. Ben zmiri Büyükehir Belediye Bakanlmdan beri bilirim. En çok kymet verdiimiz kardelerimizden zmiri Binali Yldrm Beye emanet ettik. Baktk ki zmir skntl. zmirin projeye, yatrma ihtiyac vard. Bunun için kendisini zmire milletvekili Türkiyeye de Babakan yaptk. Hiç üpheniz olmasn cumhurbakanl sistemine geçtiimiz de bu çalmalar ayn kararlkla yürüteceiz. Uzun ince bir yoldayz gideceiz gündüz gece. Yav biz durmadk ya. Kotuk be. Bizden önce gelen iktidarlar bu zmire ne yapt? zmire yaplan o kadara çok yatrm var ki. Hepsini anlatmaya kalsak buna gün yetmeze. 16 Nisandan sonra bu hizmetler katlanacak. zmirin suyu yoktu. zmire suyu getirdik mi? Biz getirdik. Kimin görevi bu? Aslnda büyükehir belediyesinin görevi dedi.

GEL GÜCÜN YETYORSA DÖK

Konumasnn bu bölümünde bir kez daha CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bazkurta yüklenen Erdoan, öyle konutu:

Sen, Evet diyenleri denize dökecek olan bu ahlaksz adam neden kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna göndermedin? çünkü sen de ayn zihniyettesin. Gel gücün yetiyorsa dök. Ama yok. Alnn karlarlar, alnn. Haddini bileceksin. Edep denilen bir ey var. Ama bunlarda bu yok. çünkü gelemiyorlar iktidara, gelemiyecekler de. zmir bunlarn hesabn alt üst edecek. Ben size güveniyorum gençler. Gençlerin parlementoya girmesine kar deilim. E nesin? Askere gitmeyecek. 25-30 aras kaç kii var? 5. Yani imdi kaç kii olacann garantisi var m? Yara girecek, 10 mu olur, 15 mi olur, 20 mi olur. Sadece erkekler girmeyecek, kzlarmz da girecek parlamentoya. Diyelim ki ikinci dönem aday olamad. Seçilmedi. 23 yl prim ödemesi lazm. 65 yanda erkekse emekli olur. Bayansa 63ünde. Bunu söylemiyorsun. Dürüst ol. Yalan konuma ama adam yalan makinas ya. Askerlik bizim için kutsal. Ben askerliimi yaptm. Bedelli askerlik yapanlar var. Hiç askere gitmeden askerlik için bedel ödeyen var m? Var. Kald ki bununla da ilgili bi yasal düzelme yaparz. Bedelli düzenlemesi yaparz. Milletvekili de onu ödemek suretiyle görevini yapm olur. Böyle biri eyi milleti anlatp milleti aldatmann anlam yok.

AVRUPA çILDIRDI

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn devamnda Avrupa ülkelerini eletirerek, unlar söyledi:

Bu yönetim sisteminin Türkiyeye ne kazandracan görüyorlar. Bundan çldryorlar. çünkü Türkiye sçryor. Avrupann büyeme oran 2.5. Türkiyenin 2.9, daha iyi olacaz. Kredi derecelendirme kurululara sipari üzerine açklama yaptlar. Türkiye eksi diyor. Bunlarn hiçbirisi doru deil. Sipari üzerine bunu açklyorlar. 95 yl önce buradan denize döktüklerimiz vara ya ite onlarn, aa babalar Hayr diyor. Avrupay kastediyorum. Sadece bununla kalmyorlar. Evet diyen herkesine üzerine Hollandada polislerini atlarn itlerini sürüyorlar. te kusura bakmayn bir CHPli milletvekili Trabzonda benim kardeime kendini uyard diye çekil oradan it diyor. Al birini vur öbürüne bunlarn birbirinden fark yok. Sene bir polise, vatandaa nasl t dersin, sen milletvekilisin. Bunlarda edep yok.

Avrupa ülkelerine yönelik eletirini sürdüren Cumhurbakan Erdoan, imdi biliyorlar ki asl hasta olan Avrupa. Avrupann ekonomisi kötüye gidior. Nüfus yalanyor. Ticaretten pay azalyor. Avrupa çöktükçe çöküyor. Avrupa ne kadara illet varma hepsinde birer birer hücum etmeye balad. Bu defa ileri zor dedi. Erdoan, öyle devam etti:

Avrupann gelecei bizim oraya yerlemi vatandalarmzn dinamizmidir. Yüz bin Alman bizim sermayederlerimiz çaltryor. Ticaretten bilime her alanda varlar. Oy orannda ciddi biri patlama bekliyorum. Bunu göreceiz 16 Nisanda. Oradaki halkmza çok zulmettiler. Ama halkmz da bunun hesabn soracak. Bu hesab da onlara 16 Nisandan sonra ödeteceiz. Hiç merak etmeyin. Tümü ümitlerini terör örgütlerine baladlar. Onlarn da inlerine girdik mi? çökretiyoruz. Bunlara benim Güneydouda Kürt kardelerimi mahvettiler. Binalarna girdiler, tünellerle birbirine baladlar. ehirler kurdular. Artk durmak yok. Üzerlerine üzerlerine gideceiz. Ne yaparlarsa yapsnlar gideceiz. Bu ülkeyi bu çapulculara braklayacaz. Artk gizleme saklama gerei dahi duymadan terör örgütlerini besleyen, martarak üzerimize salyorlar. Ey Klçdarolu, Bayrak diyorsun. Senin bayrak anlayn ben gördüm Hakkaride. Bir tane Türk bayra göremedim. HDP müsade etti orada mitingi yapt.Yenikap bulumasn lekelemeye kalkt. te dün Yenikap bulumasnda bir cevap vard. Demek ki oluyormu deil mi? Gündodu ruhunu asla zedelemeyelim. Kim Hayr diyor? Kandil, mral, FETÖ bunlar Hayr diyor. Ben onu sevmiyorum ki diyor. Tamam ama onunla beraber hareket ediyorsun. Babakan Cumhurbakan darbenin üzerine örtmek istiyor diyor Klçdarolu. Bak yalan söyleme, u anda binlerce kii cezaevlerinde. Darbecileri cezaevlerine sen mi attn? Biz bunlar emniyetle topardk, yargya teslim ettik. Bundan sonraki kime ait yargya ait. Süreç devam ediyor. Biz sen miyiz ya. Ne garip bir adam bu adam. Garip bir adam. Fakat yalancnn mumu 16 Nisana kadar yanar. Bunu biliniz.

Ana Sayfaya Git