Alternatif uyuşmazlık!

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde (DÜ) düzenlenen "Hukukta Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları Ulusal Sempozyumu" başladı.

Haberler 07.04.2017 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, sempozyumun açlnda yapt konumada, bilimsel aktivitelere çok önem verdiklerini, üniversitelerin görevleri arasnda bilimsel ve sosyal aktivitelerin çok önemli yeri olduunu söyledi.

Son birkaç ayda çok sayda sosyal ve bilimsel aktivite gerçekletirdiklerini kaydeden Gül, bilim ve tekniin hzla gelierek insanlar arasndaki iletiimi yükselttiini, bu iletiim sonucu birçok sorunun da ortaya çkmaya baladn belirtti.

HUKUKTA ALTERNATF UYUMAZLIK

Bu sorunlarn birçounun hukuki olarak çözülmesi gereken sorunlar olarak karlarna çktn ifade eden Gül, burada hukukun iinin arlatn, alternatif çözüm yöntemlerinin aratrldn, bu yöntemler üzerinde durulmaya balandn anlatt.

Gül, ABD ve Avrupada hukukta alternatif çözüm yollarnn kurumsal hale geldiini, Türkiyede ise son yllarda bu tür çalmalar yaplmaya balandn bildirdi.

Kamu Denetçilii Kurumunun böyle faaliyetler yapan kurumlardan biri olduunu kaydeden Gül, öyle devam etti:

Bu kurum bamsz olarak çalyor. Kamu Denetçilii Kurumu çok güzel çalmalar yapyor. Bu kurumlar mahkemelerin yükünü hafifleterek, mahkemelerde yllarca bekleyen madurlarn sorununu çözüyor. Alternatif uyumazlk mahkemeleri alternatif deildir, mahkemelerin tamamlaycs gibidir.

Sempozyum, 2 gün sürecek.

Ana Sayfaya Git