Altı muhalefet partisi genel başkanından ortak açıklama

"Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda liderler olarak birçok kez vurguladığımız gibi uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milletimizin tamamını kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi bir aday belirleyeceğiz"

Haberler 26.04.2022 - 02:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrat Parti Genel Bakan Gültekin Uysaln davetiyle bir araya gelen 6 muhalefet partisi genel bakannn ortak açklamasnda, Cumhurbakan adayl konusunda liderler olarak birçok kez vurguladmz gibi uzlamac, özgürlükçü, demokratik deerleri içselletirmi, milletimizin tamamn kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi bir aday belirleyeceiz. bilgisi paylald.

Uysaln daveti üzerine CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, DEVA Partisi Genel Bakan Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolunun Demokrat Parti Genel Merkezinde bir araya geldii toplant sona erdi.

Toplantnn ardndan yaplan ortak yazl açklamada, Milli egemenliimizin kayna Gazi Meclisimizin, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafndan 23 Nisan 1920de açlnn 102. yl dönümünden bir gün sonra bir araya gelen 6 siyasi partinin liderleri olarak, TBMMye yeniden itibar kazandracak güçlendirilmi parlamenter sistem konusundaki kararllmz bir kez daha teyit ediyoruz. ifadesi kullanld.

ktidarn yeni seçim yasasyla yapmak istedii siyaset mühendisliine kar i birliini derinletirerek sürdürme yönündeki çalmalarn gözden geçirildii belirtilen açklamada, yoksullamay derinletiren hayat pahall ve yaanan ekonomik ykm sürecinden çk yollar konusunda da görü alveriinde bulunulduu bildirildi.

Güçlendirilmi parlamenter sisteme geçi sürecinin anayasal ve yasal çerçevesi, seçim güvenlii ve i birliinin temel ilke ve hedefleri konularnda oluturmaya karar verilen çalma gruplarnn, görev alanlar ve çalma yöntemlerinin ele alnd ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Bu çerçevede anayasal ve yasal mevzuatla ilgili çalma grubu, siyasi ahlak yasas, Ekonomik ve Sosyal Konseye ilerlik kazandrlmas ile ilgili düzenlemeler, Merkez Bankas bamszlnn teminat altna alnmas, uzun vadeli strateji ve planlamadan sorumlu bir kurumsal yapnn oluturulmas konularnda yasal hazrlk yaplmas için görevlendirilmitir.

Cumhurbakan adayl konusunda liderler olarak birçok kez vurguladmz gibi uzlamac, özgürlükçü, demokratik deerleri içselletirmi, milletimizin tamamn kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi bir aday belirleyeceiz.

Ayrca bugün ABD Bakan Joe Bidenn tarihi gerçekleri siyasi istismar arac yapan açklamasn knyor, geçen sene soykrm ifadesinin ABD Bakan tarafndan ilk kez kullanlmasna güncel kayglarla sessiz kalan iktidarn bu ar vebalin ortak sorumluluunu tadn vurguluyoruz.

- Siyasetimiz için önemli bir gün olduu kansndaym

Toplantnn ardndan basn mensuplarna açklamada bulunan Demokrat Parti Genel Bakan Uysal, Uzun bir toplant sonras açklama elinize ulat. Sizlere teekkür etmek istedim. Belki uzun bekleyi oldu ama siyasetimiz için de önemli bir gün olduu kansndaym. dedi.

Ana Sayfaya Git