Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Önemli Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de Oğuz Haksever’in sorularını yanıtladı.

Haberler 23.08.2017 - 21:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun açklamalarndan satr balar öyle:

ükrü Kzlotla 40 yllk bir dostluumuz vard. Gerçekten hayatta kimseye kötülük yapmay düünmeyen, saygl bir insand. Allah rahmet eylesin.

ZAAFI VAR KILIçDAROLU

Erdoan ilginç bir insan aslnda, ama bir zaaf var Klçdarolu hastalna muzdarip. Hayatm boyunca dorular söyledim söylemeye devam edeceim.

Bence bu hastalktan kurtulmas lazm. Bu ülkede demokrasi olacaksa, kesinlikle ben olacam. 20 Temmuzdaki sivil darbeyi demokrasiyi kaldracam noktasna tarsa o ayr bir ey. Becerebilir mi? O ayr bir ey.

CESARETN VARSA KARILAIRIZ

Benim her söylediime laf yetitiriyor, bundan ikayetçi deilim. O konumasa havuz medyasnda yer almayacam. O gazeteleri okuyanlar, Klçdarolunun ne kadar hakl olduunu görüyor.

Ey Erdoan gel karma, oturup konualm. Klçdarolu burada, cesaretin varsa gelirsin buraya, karlarz. Ey Erdoan, korkak deilsen, ödlek deilsen gel karma. ki insan karlkla konualm.

MT TIRLARI DEVLET DEL BRLERNN SIRRIDIR

Enis Berberolu u anda radyodan bizi dinliyor. Enis Berberolu suç ilemedi, rehin alnd. MT TIRlar olay devlet srr deildir. TIRlarn geçtii yollardan valilerin haberi yok. Devlet srr deildir, birilerinin srrdr.

Can Dündar diyor ki Ben flash diski solcu bir milletvekilinden aldm. E o zamanlarda Enis Berberolu milletvekili deil ki. Bu ülkede, bakn tekrar tekrar söylüyorum, bu ülkede adalet yoktur. Bu ülkede hiçbir vatandan can ve mal güvenlii yoktur.

KOZMK ODAYI FETÖYE KM AçTI?

Kozmik Oday FETÖye açan kimdi? Bunu yapan kimdi? Asl casuslar bunlar deil mi. Bir terör örgütüne devletin Kozmik Oday nasl açarsnz. Yürekli bir savc çk bir terör örgütüne devletin kozmik odasn siz ne için açtnz? Bütün bunlar brakp Cumhuriyet yaynlamadan önce bütün gazetelerde yaynlanan bir haber yüzünden Enis Berberolunu tutukladk devletin srlarn bir gazeteye vermi diye. Belge yok, doküman yok birilerinin kulana fsldama var.

ERDOANIN ZLED MLLETVEKL GÖRÜNTÜLER

Bir gazete Klçdarolu bu görüntüleri izlemi diyor, evet o görüntüleri daha önce izledim. Ben anamuhalefet partisinin Genel Bakanym. Ben Erdoann izledii milletvekili görüntülerini Erdoann da görüntüye alnd görüntüleri izledim. Ama bana verilmedi. Basn toplants yapar açklardm. Gizli bir olay deil ki. Valisi biliyor, kaymakam biliyor, gazeteciler biliyor, sokaktaki vatanda biliyor efendim devlet srryd. Bunun devlet srr olmadn Anayasa Mahkemesi söylüyor. Devletin tepesindeki en yüce mahkeme söylüyor. Siz buradan Cumhuriyet Halk Partisine nasl ulaabiliriz diye arkadan dolanyorsunuz?

NASIL OPERASYON YAPARIZ DYE DÜÜNÜYORLAR

CHPye nasl operasyon yaparz diye düünüyorlar. Sivil darbe dönemini yayoruz. Adalet yürüyüünde ezberlerin tümü bozuldu. Türkiyenin %73ü adalete güvenmiyor.

AKINCI DDANAMESNDE 3 PARAGRAF çIKARILDI

Aknc iddianamesinden 3 paragraf çkartld.

Savclar 15 Temmuz darbesini aratryorlar, yazyorlar. ddianamelere son eklini Adalet Bakanl veriyor. Hepsinin belgesi var. Bir eyi söylüyorsak gözü kapal söylemiyoruz.

ATLET POLEM: SIRADA ALE FOTORAFI

Adalet Yürüyüü, birçok kiinin ezberini bozdu. nanmyorlard. Her üç ya da dört gömlek deitirdim. Yemek yemem gerekiyordu. O fotorafta yapmackln toplu ine ucu kadar bir ey göremezsiniz. Kzmla yemek yiyorum. O fotoraf, Anadoludan bir fotoraftr. Ben o artlarda yetitim, sarayla özenen bir insan deilim. O yemei kzmla beraber huzur içinde yiyorum.

Tarihe not düüyorum: Hangi koullardan geldim, milletvekili oldum, o tür koullardan geldim. Ben halktan birisiyim. Evimde de öyle oturuyorum, darda da öyleyim. Yetitiim artlar böyle.

BEN ADALET O ATLET DYOR

Bu Vatanda Kemal diye manete alnd, ben bu ülkenin vatandaym. Kzyor, köpürüyor. Niye köpürüyorsun? O fotorafta ne var? Benim insanm böyle deil, sen zaten kendi insann unuttun. Sen Türkiyede sade vatandan hangi konumda olduunu bilmiyorsun. Herkesin saraynn etrafnda sana ya çeken insanlar olduunu düünüyorsun, yok öyle bir ey. Gencecik bir adam, isizlik nedeniyle kendini yakt ya. Senin haberin var m?

Mizansen deil o fotoraf. Zaten o karavanda kalyorum. Ben adalet diyorum, o atlet diyor.

KILIçDAROLU YOURT YYOR DYE BOZULMUTUR

Eminim Klçdarolu yourt yiyor diye bozulmutur. O fotorafta kibir yoktur. Sradan sade bir vatanda olmakla gurur duyuyorum. Kalkt bunun üzerinden bir de Atatürk dersi vermeye kalkt. Neyse, en azndan o fotoraf gördü de Atatürkü hatrlad. Ben o sofrada kafasnda külah, sabahtan akama Atatürke hakaret eden kiiyi oturtmuyorum.

Ana Sayfaya Git