Anayasa değişikliği teklifinin görüşülme takvimi şekilleniyor

AK Parti'li 316 milletvekilinin imzasını taşıyan ve cumhurbaşkanlığı sistemini içeren anayasa değişikliği teklifinin Mecliste görüşülme takvimi şekilleniyor.

Haberler 14.12.2016 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclis, 2017 yl bütçesi üzerindeki mesaisini 16 Aralk Cuma günü tamamlayarak, gündemine anayasa deiiklii teklifini alacak.

Teklifin, gelecek haftadan itibaren TBMM Anayasa Komisyonunda görüülmeye balanmas planlanyor.

TBMM Bakanlnn teklifi esas komisyon olarak sevk ettii Anayasa Komisyonu, henüz gündem yapmad. Komisyon, bütçe görümelerinin tamamlanmasnn ardndan teklifi gündem yapacak. 21 maddelik teklifin komisyon aamasnn, yl sonuna kadar tamamlanmas bekleniyor.

Anayasa deiiklii teklifinin, yeni yln ilk günlerinden itibaren Genel Kurulda görüülebilecei ifade ediliyor. Genel Kurulun, 3 Ocak Sal gününden balayarak ay sonuna kadar teklif üzerinde mesai yapmas öngörülüyor.

Teklif, Genel Kurulda iki turda ele alnacak.

AK Partili yetkililer, anayasa deiiklii teklifinin görüme ve birinci tur oylamasn aralksz görümeyi, iki gün ara verdikten sonra da ikinci tur oylamay yapmay hedefliyor.

Teklifin Genel Kurulda kabul edilmesinin ardndan Kanunlar ve Kararlar Bakanlnca son okumas yaplacak ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana gönderilecek, Erdoann 15 gün inceleme süresini kullanmas da göz önünde bulundurulduunda, ubat aynn sonundan itibaren 60 günlük referandum süreci ilemeye balayacak.

- artlar deiti, referandum OHALde olabilir

Öte yandan AK Partide, referandumun OHAL sürerken olup olmayaca da tartlyor.

AK Partili yetkililer, stanbuldaki terör saldrsna da dikkati çekerek, Daha önce referandumun OHALde olmamas üzerinde duruluyordu. Ancak artlar deiti, referandum OHALde olabilir. görüünü ifade ediyor.

Ana Sayfaya Git