Anayasa Komisyonu'nda tartışma çıktı

TBMM Anayasa Komisyonu'nda, anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde görüşmelerin devam etmesini isteyen CHP'li milletvekilleriyle, teklifin maddeleri üzerinde görüşülmeye başlanmasını isteyen AK Partili milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Haberler 27.12.2016 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPli milletvekillerinin slogan atarken, AK Partili milletvekilleri bu durumu alklayarak protesto etti. Kendisine terbiyesiz dediini ileri süren AK Partili Salih Coraya CHPli komisyon üyesi Nurhayat Altaca Kayolu Terbiyesiz sensin. Gel lan buraya diye bard.

AK Partinin anayasa deiikliinin görüüldüü, TBMM Anayasa Komisyonu Mustafa entop bakanlnda altnc kez topland. Komisyon Bakan Mustafa entop, yargnn bamszlk ilkesine tarafszlk ibaresinin eklenecei anayasa deiiklii teklifinin birinci maddesinin görüüleceini bildirdi. Bunun üzerine usul üzerine konumak için söz isteyen CHPli komisyon üyesi Bülent Tezcan, anayasa deiiklii teklifinin geneli üzerinde görülerini bildirecek milletvekilleri olduunu belirterek, bu nedenle maddelere geçilmemesi gerektiini bildirdi. Bülent Tezcan, usulsüz bir oylama ile maddeler üzerinde görüülmeye geçilmesine yönelik karar alndn anmsatarak CHPnin 6 komisyon üyesi var. Sadece bir üye konumu ben dahil be üyemiz konumadk. Korsan usullerle geneli üzerinde görümelerin tamamland ifade edilmitir. Yine usulsüz bir oylama ile maddeler üzerinde görümeye geçilmek istenmektedir. ster birinci, ister ikinci, ister üçüncü maddeye geçilsin; bu paket bütün maddeleriyle birlikte bir bütündür ve bir zorbalk rejimi yerletirmenin teklifidir. Birinci madde tarafszlkla ilgili ifadenin geçtii madde. Hangi bamsz ve tarafsz yargdan bahsedeceksiniz. Bugün hakimlerin, savclarn önüne gelen dosyay tutuklamaya sevk etmesem benim bama i gelir diye kayg içinde yaadklar bir Türkiyedeyiz. diye konutu.

HDPli komisyon üyesi Mithat Sancar da Cumartesi günü yaplan oylamann geçersiz klnmasn, yeni bir oylama yaplmasn, ve teklifin tümü üzerindeki görümelerin devam etmesi gerektiini savundu. Sancar, Türkiyenin geleceine zaman ayarl bomba yerletiriyorsunuz. Buradan çk olmaz. Teklifi çekmenizi öneriyorum ama çekmeyeceksiniz snrsz tartma yollarn kapatmayn lütfen. Konuabildiimiz kadar konualm. Bunun kimseye zarar olmaz. dedi.

CHPLLER SLOGAN ATTI, AK PARTLLER ALKILADI

Daha sonra bakan Mustafa entopun Bir teklifin geneli üzerindeki müzakereler ne kadar sürebilir? Ne kadar sürerse yeterli olur. Kaç kii konuursa olgunlam olurö sözlerine teklifin geneli üzerinde görümelerin devam etmesini isteyen CHPli üyeler tepki gösterdi. AK Parti ve CHPli üyeler arasnda uzun süre tartma yaand. CHPli milletvekilleri Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecekö diye slogan att. AK PArtili milletvekilleri ise bu durumu alklarla protesto etti.

Tartmalar devam ederken birinci madde üzerinde görümeler balad ve AK Partili komisyon üyesi Yusuf Baar konutu.

GEL LAN BURAYA

Tansiyonun dümedii toplantda AK Parti milletvekili Salih Corann kendisine terbiyesiz dediini iddia eden CHPli komisyon üyesi Nurhayat Altaca Kayolu Terbiyesiz sensin. Gel lan buraya diye bard. Kayolunu milletvekilleri sakinletirdi. AK PArtili milletvekilleri alklayarak KAyolunun bu davrann protesto etti.

Yaanan tartmalarn ardndan Anayasa Komisyonunu toplantsna ara verildi.

Ana Sayfaya Git