Anıtkabir'de 23 Nisan töreni

Ankara'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 101'inci yıl dönümü dolayısıyla devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Haberler 24.04.2021 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antkabirde düzenlenen törene TBMM Bakan Mustafa entop, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Derya Yank, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu ile baz milletvekilleri katld. Aslanl Yoldan yürüyerek, Atatürkün mozolesine gelen heyet, Meclis Bakan entopun mozoleye çelenk brakmasnn ardndan sayg duruunda bulundu, stiklal Marn okudu. Misak- Milli Kulesine geçen entop ise Antkabir Özel Defterine unlar yazd:

Mzisi eref ve faziletlerle dolu aziz milletimizin azim ve kararllna istinat eden TBMMnin 101inci kurulu yl dönümünde, milli mücadelemizin büyük komutan, cumhuriyetin bnisi, ilk bakanmz ve cumhurbakanmz olan zt- linizin manevi huzurundayz. Aziz milletimizin varlna ve vatanna kastedilen karanlk bir dönemde Ankarada milli bir dirili hamlesi olarak toplanan ve milli mücadelemizin karargh olan TBMMnin tad büyük mnnn ve üstlendii vazifenin idrkindeyiz. Türkiye Cumhuriyetinin ve onun hakiki sahibi olan asil milletimizin yüz bir yl önce olduu gibi bugün de tarihi idrak ve istikbli ina hususunda iradesi katidir. Vatann birliini, milli emanet saydmz corafyalarn selmetini ve milletimizin dirliini temin etmek için var gücümüzle çalma kararllmz ve gayretimizin tahakkuk edeceine olan inancmz tamdr. lhmn, milli mücadelemizi yürüten ve cumhuriyetimizi kuran gazi meclisin erefli mirsndan alan TBMM olarak ülkemizin gelimesi, kalknmas ve muasr medeniyetler seviyesinin üzerine çkmas için gayretlerimiz, engel tanmayan bir srar ve inançla sürmektedir, sürecektir. Bu vesileyle zt- linizi ve milli mücadeleyi birlikte yürüttüünüz bütün milletvekillerimizi rahmetle ve minnetle anyorum. Ruhunuz d olsun.

TBMM Bakan entop, TBMMde düzenlenen ilk törende de Atatürk Antna çelenk brakt. TBMM Bakanlk Divan üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekillerinin katld törende sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Ana Sayfaya Git