Ankara Tuna'ya teslim

AK Parti, Melih Gökçek'ten boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi için Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı aday gösterdi.

Haberler 07.11.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediye Meclisinin AK Parti Grubunun toplantsndan sonra açklama yapan AK Parti Genel Bakan Yardmcs Erol Kaya, belediyelerde balatlan deiim ve dönüüm çalmalar hakknda bilgi verdi. Kaya, Melih Gökçekin istifasnn ardndan, Ankara ile ilgili gerekli deerlendirmeleri yaptklarn ve temayül yoklamasndan çkan tabloyu deerlendirdiklerini belirterek, Sonuçta da Sincan Belediye Bakan Mustafa Tunann, AK Partinin aday olmasna karar verdik. Sonucun hayrl olmasn dilerim dedi. Ankaraya hizmet eden tüm belediye bakanlarna da teekkür eden Kaya, Melih Bey kardeimize de bu süre içinde gösterdii kararl ve vakarl duru dolaysyla teekkür ediyorum dedi.

CANDAN ALKILAYIN BR GÜN SZ DE GDECEKSNZ

Kaya konumasn öyle sürdürdü: Candan alklayn bir gün siz de gideceksiniz. Ankara Bakentimiz ve buraya çok önem veriyoruz. Ankara hak ettii yere hzla yürümekte. Niçin böyle bir deiim ve dönüüme ihtiyaç duyduk. Ak Parti ezberleri bozan bir parti. Ak Parti ilkleri yapan reformlar gerçekletiren ezberleri bozan bir parti olmas nedeniyle bugüne kadar bir çok eyde deiiklik gerçekletirdi. Milletimize ehirlerde daha büyük hizmet gitsin diye, 1900e yakn belediyeyi kapattk. Bunu inandmz için yaptk. Kalknma yerelde balar dedik yerel siyasete önem verdik. Deiimin iaret fieklerini hep birlikte yaktk. Bu süreçte vatandamz deiim istiyor. Siyasi tarihimize baktmzda, Anavatan Partisi, SHPnin bu deiimi gerçekletirememi olmasnn bedelini ar ödediklerini görmekteyiz. Deiim için bir süreç balattk. A veya B belediyesi diye bakmak doru deil. Kim ne derse desin Ak Parti belediyelerimizin, belediye bakanlarmzn hukukunu da korumak zorundayz. Onlar da birer insan. Aileleri, çocuklar var. Sosyal medya hesaplar üzerinden dedikodulara meydan braklarak ypratlmasna müsaade edemeyiz. Bu deiimi yaparken muhalefet bize bir eletirir getirdi. Seçimle gelen seçimle gider. Ya okuma yazmalar eksik ya da belediyecilii hiç bilmiyorlar. Seçimle gelip seçimle gitmesi halka ait bir keyfiyettir. Belediyelerimiz idari olarak içileri bakanlnn denetimine tabidirler. Her belediye bakanmz içileri bakanmz denetler. Mali olarak denetlemek Saytaya ait bir keyfiyettir. Saytaymz denetler. Bir temayül yaptk. çkan sonuç deerlendirildi cumhurbakanmza arz edildi. Sayn cumhurbakanmzn karar ile Sincan Belediye Bakanmz Mustafa Tunann Ankara Büyükehir Belediye Bakan aday olmasna karar verildi diye konutu.

NALLAH BU GÖREVE LAYIK OLMAK ÜZERE HEP BERABER çALIACAIZ

AK Parti tarafndan Büyükehir belediye bakanlna aday gösterilen Sincan Belediye Bakan Mustafa Tuna da yapt konumada unlar söyledi: Bu adayla beni layk gören, özellikle bata Sayn Cumhurbakanmz Erdoan olmak üzere hepinize, partimizin yetkili kurullarna, il tekilatmza ve sizlere, desteklerinizden dolay teekkür ediyorum. nallah bu göreve layk olmak üzere hep beraber çalacaz. Bugüne kadar emei geçen deerli bakanlara ve özellikle de Melih Bakana, hizmetlerinden dolay teekkür ediyoruz. Onun tecrübelerinden istifade ederek, inallah önümüzde daha güzel hizmetlere vesile olacana inanyorum. Hepinize desteklerinizden dolay teekkür ederim. Saolun, varolun.

BELEDYE MECLS ÜYELER OYLAMA YAPTI

Öleden sonra Ankara Büyükehir Belediye Meclisi olaanüstü topland. CHP ve MHP Ankara Büyükehir Belediye Bakanl seçiminde aday göstermedi. Toplantda Mustafa Tuna, 104 oy alarak ilk turda Ankara Büyükehir Belediye Bakanlna seçildi. Belediye Meclisinde, AK Partinin 100, CHPnin 21, MHPnin 15, bamsz 3 ve BBPnin ise 1 sandalyesi bulunuyordu.

KMSEY ÜZMEYECEM

Seçim sonuçlarnn duyurulmasnn ardndan açklama yapan Mustafa Tuna, Temel felsefemiz dürüst, effaf ve adil yönetim. Kimseye zulmetmeyeceiz dedi. Tuna, unlar kaydetti: ahsma gösterdiiniz bu güvene layk olmaya sonuna kadar çalacam bilmenizi istiyorum. nallah bundan sonra da hep beraber Ankaramza güzel hizmetler noktasnda çalmaya devam edeceiz. ehrimizin daha iyi noktasna gelme noktasnda çok önemlidir. Akl bedava, herkesin aklna ihtiyacm var. Ortak aklla güzel hizmetlere vesile olacamza inanyorum. Temel felsefemiz dürüst, effaf ve adil yönetim. Kimseye zulmetmeyeceiz. Bizim uygulamalarmz bu yöndedir. Sizlerin desteini de göreceime inanyorum. Hepinize çok teekkür ediyorum.

Mustafa Tuna kimdir?

1957 ylnda arklara doan Tuna, 1980 ylnda, stanbul Teknik Üniversitesinden naat Mühendisi olarak mezun oldu. 1982 ylnda, TÜ naat Fakültesi çevre Mühendislii Bölümünden Yüksek Mühendis unvan ald.

Tunaya 1998 ylnda, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalnda Üniversiteleraras Kurul tarafndan doçent unvan verildi.

Tuna, özel sektördeki uygulama çalmalarna paralel olarak, çevre teknolojisi, altyap planlamas ve mühendislik ekonomisi alanlarnda da akademik çalmalarn sürdürdü.

TÜ Mezunlar Eitim Vakfnn kurucu bakan olan Mustafa Tuna, naat Mühendisleri Odas üyesi, Su Kirlenmesi Aratrmalar ve Kontrolü Türk Milli Komitesi üyesi.

2002 2007 yllar arasnda Ankara Milletvekili olarak görev yapan Tuna, 29 Mart 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Sincan Belediye Bakanlna seçildi.

Ana Sayfaya Git