Ankara Valiliği: Söz konusu konferans yasaklanmıştır

ANKARA Valiliği tarafından Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) bağımsızlık referandumuna yönelik düzenlenmesi planlanan konferans, terör örgütü tarafından kitleleri örgütsel talepleri doğrultusunda harekete geçirmek için bir fırsat olarak görülebileceği ve istismar edilebileceği gerekçesiyle yasaklandı.

Haberler 17.09.2017 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Valilii dün 13.00 - 18.00 saatleri arasnda bir otelde gerçekletirilmesi planlanan konferansn yasaklanmasna ilikin u ifadeleri kulland : Söz de Kürdistan Bölgesi Bamszlk Referandumu ve Türkiye - Kürdistan Bölgesi likilerinin Gelecei konulu konferans düzenleneceine dair sosyal medyadan bilgiler elde edinilmitir. Söz konusu konferansn, terör örgütü tarafndan kitleleri örgütsel talepleri dorultusunda harekete geçirmek için bir frsat olarak görülerek istismar edilmeye çallabilecei, konferansa katlacaklarn terör örgütlerinin hedefi olabilecek kiiler ve dier vatandalarmzn can güvenliini tehlikeye düürecei, bu tip etkinliklerin provoke edilerek terör örgütlerinin propagandasna dönüebilecei ve böylelikle kamu güvenliini tehlikeye düürebilecei deerlendirilmektedir.

KONFERANSA YASAKLAMA

Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen gelimeler bata olmak üzere, terör örgütleri mensuplarnca söz konusu etkinlie yönelik sansasyonel eylem giriiminde bulunabilecei eklinde istihbari bilgiler bulunmaktadr. Ayrca, birtakm toplumsal duyarllklar nedeniyle toplantya katlacak olan grup ve ahslara yönelik olarak baz kesimler tarafndan tepki gösterilebilecei ve provokasyonlara da neden olabilecei deerlendirilmektedir. Bu itibarla söz konusu konferans yasaklanmtr.

Ana Sayfaya Git