Annelerle kucaklaştı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kentteki temasları kapsamında beraberinde eşi Sevgi Kurtulmuş ile dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Haberler 02.04.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ellerinde Türk bayraklar ve çocuklarnn fotorafyla Kurtulmuu karlayan aileler, evlatlarnn nasl daa kaçrldn anlatt, PKK ile HDPye tepkilerini dile getirdi.

Diyarbakr annelerinin yannda bütün dünyaya seslenmeyi bir vazife olarak gördüünü söyleyen Kurtulmu, her birinin dram, her birinin kalbindeki ac ilk günkü gibi taze olan anne ve babalarla görütüklerini kaydetti, daha önce de aileleri ziyaret ettiklerini hatrlatt.

Kurtulmu, sözlerini öyle sürdürdü:

Terör örgütünün, özellikle emperyalist çevrelerin amaçlarna hizmet eden, kardei kardee düman etmeyi vazife gibi gören, terör örgütlerinin vastasyla daa kaçrlan ufack evlatlarmzn hazin hatralar önünde onlarn anneleri, babalar ve aileleriyle dayanma için buradayz. 12, 13, 14 yanda evlatlarmz, bir ksm köyünden bir ksm ilinden, ilçesinden bir ksm da üniversiteden kaçrlarak maalesef küçük yata hayallerinden kopartlmlar. Küçük yata annelerinden, babalarndan, akrabalarndan sevdiklerinden koparlmlar. Ve sonu ne olduu belli olmayan, kime hizmet ettii son derece açk olan bir emperyalist çetenin kucana doru itilmiler. Ve bu aileler burada hakl olarak dünyann gözü önünde evlatlarn aryorlar. Evlatlarmz geri verin. diyerek burada dala irtibatl olduunu gördükleri, düündükleri insanlara sesleniyorlar.

Ailelerden bir ksmnn evlatlarna kavutuunu anmsatan Kurtulmu, Ümit ediyorum ki; geri kalan evlatlarmzn hepsi bir ekilde dadan kurtarlarak, örgütün elinden Türkiyeye getirilerek burada hayatlarna kavuturulacaklardr. dedi.

Numan Kurtulmu, Buradaki mesele siyasi bir mesele deil, bir insanlk meselesidir. Herkesin, her siyasi partiden her fakl görüten insann bu insanlk dramna bir ekilde kar çkmas, hayattan koparlan, akbetleri ne olduu belli olmayan gencecik evlatlarmzn sulh ve selamet içerisinde ülkelerine, memleketlerine, ailelerine gelmelerini salamak için seslerini yükseltmeleri gerektiinin altn bir kez daha çizmek istiyorum. Burada, bu çadr içerisinde 84 milyon milletimizin tamam vardr. deerlendirmesini yapt.

BR AN EVVEL EVLATLARIMIZIN KURTARILIP, NORMAL HAYATLARINA DÖNMELERN ARZU EDYORUZ

Ailelerin yüreindeki yangn ve içlerindeki acy bildiklerini, en az onlar kadar bu acy hissettiklerini dile getiren Kurtulmu, bu sorunun çözülmesi için canla bala gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Bir an evvel bu evlatlarmzn kurtarlp normal hayatlarna dönmelerini arzu ediyoruz. diyen Kurtulmu, ailelerin en ksa sürede evlatlarna kavumas temennisinde bulundu.

Kurtulmu, Kavutuktan sonra da her biri prl prl gençler olarak ülkesine hizmet ettiini göreceksiniz. Allah yardmcnz olsun diyorum. Evlatlarnza salk afiyet diliyorum. Sizlere sabrlar diliyorum. nançla, metanetle bu süreci sürdürdünüz. Bundan sonra da inallah bu admlar salam bir ekilde atacaksnz. Türkiyenin tamamna yaknnn yannzda olduunu unutmayn. Yalnz deilsiniz. Bu vesileyle Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann selam ve sayglarn sizlere bir kere daha ifade ediyorum. diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTLER EKTKLER BU FIRTINADA BOULACAKLAR

Cumhurbakan Erdoann öncülüünde bu acnn ortadan kalkmas, bu dramn sona ermesi için bütün güçleriyle hareket ettiklerini ifade eden Kurtulmu, unlar kaydetti:

Kim ne yaparsa yapsn arkasnda kim olursa olsun kimlerden hangi lojistik, istihbarat ve siyasi destei alrsa alsn bu ülkenin ve corafyann çocuklar aralarna ekilmeye çallan fitne tohumlarna asla müsaade etmeyecek. Ayrlkçlk rüzgarlarna asla itibar etmeyecek. nallah asrlardr yan yana yaadmz gibi yine Türk, Kürt, Zaza, Arap, Arnavut, Bonak, Türkiye Cumhuriyetinin snrlar içinde bütün kardelerimizle eit ve özgür yurtta olarak yaamaya devam edeceiz. Terör örgütleri ektikleri bu frtnada boulacaklar. Terör örgütlerine destek veren bir takm uluslararas güçler de sizin bu direniiniz karsnda ters yüz olacaklar, onlar da bu desteklerinden vazgeçecekler.

Ailelere teekkür eden Kurtulmu, sözlerini, nallah en ksa süre içerisinde bu çadrn önünde evlatlarnzn hepsine kavutuunuzda halaylar çekerek, düün halaylar kurarak evlatlarnzn geliini kutlayacaksnz. Buradaki çadr nöbetini hayrlsyla evlatlarnza kavumu olarak sonlandracaksnz. Hepinize Allahtan aydnlk yarnlar diliyorum. Ramazannz mübarek olsun. Bütün Diyarbakr halkmza ve milletimize hayrl ramazanlar diliyorum. diye tamamlad.

Ana Sayfaya Git