Arslan'a uyarı

AK Parti'de, eski milletvekili Arslan'a uyarı cezası çıktı

Haberler 11.12.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu, Diyarbakr eski Milletvekili Mehmet hsan Arslana uyarma cezas verdi.

DSPLN KURULUNA SEVK EDLMT

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu, Adyaman Milletvekili Ahmet Aydn bakanlnda topland. Toplantda, Merkez Yürütme Kurulu kararyla, yabanc bir basn kuruluuna verdii röportaj nedeniyle disipline sevk edilen 22 ve 23üncü dönem Diyarbakr milletvekili Mehmet hsan Arslann dosyas görüüldü.

KURUL UYARI CEZASI VERD

Toplantda Arslann Merkez Disiplin Kuruluna verdii yazl savunmas ile röportajnda yer alan ifadeleri deerlendirildi. Kurul, partiyi skntya sokma niyetinde olmad kanaatine vard Arslana uyarma cezas verilmesini kararlatrd.

ARSLAN NE DEMT

Arslan, BBC Türkçeden Ece Göksedefe çok çarpc açklamalarda bulunmutu. Arslan, Eer biz kendi içimizde bu sorunu çözemezsek dardan büyük devletler müdahale ederler. PKKnn ve örgütün bu manada bizim dönemimizde baz yanllarmzdan dolay çok fazla uluslararas boyut kazandn, çok fazla büyük ülkelerin istihbarat ve siyasi kadrolarnn bütününe girdiini söylüyorum diyerek partiyi eletirmiti. Arslan, HDPli belediyelere yaplan kayyum atamalarn da sert dille eletirerek, halkn oyunu yok sayarak kayyum atyorsanz ben bunu doru bulmuyorum. Tarih de bunu not edecek dedi.

KMYAMIZI BOZDU BZM

Özeletirilerine devam eden Mehmet hsan Arslan, 15 Temmuz kimyamz bozdu bizim dedi ve ekledi: Sonra FETÖnün vesayeti gündeme gelmeye balad. Biz bunu fark ettiimizde irkildik. Ondan sonra da tabii kyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuzdan sonra dorusu panikledik ve olayn vahameti karsnda ancak yargy kullanarak baarl olabileceimiz kanaatine vardk.

Ana Sayfaya Git