Artık metal yorgunluğu yok

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Artık metal yorgunluğunun olmadığını belirterek, "Afrin'le birlikte şimdi diriliş hareketi yeniden başladı. Bizi bölmek isteyenlere karşı bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep beraber kardeş olacağız ve Türkiye olacağız" dedi.

Haberler 25.03.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin 6nc l Kongresine katlmak üzere Samsuna geldi. çaramba Havalimannda protokol tarafndan karlanan Cumhurbakan Erdoan, daha sonra kongrenin yaplaca Tekkeköy lçesindeki Yaar Dou Spor Salonuna geçti. Salon önünde yaan yamur altnda kendisini bekleyen vatandalara parti otobüsü üzerinden seslenen Cumhurbakan Erdoan, Bu yl kurak bir yl geçirdik. imdi de Nisan yamurlar bize sinyaller veriyor. Rabbim rahmetinden bizleri rahmetiyle tecelli etsin inallah. Ne diyor beyitte, Sebekat rahmet al adab... Yani; Müslüman rahmetle büyür, rahmetle geliir. Fakat rahmet ümidimin budur sebebi derken air, altnda evet Rabbimiz buyuruyor ki; Rahmetim gazabm çok ama çok fazlasyla aacaktr diyor. Biz de Rabbimizin kullar olarak inanyoruz ki rahmetiyle bizleri kuraklkla terbiye etmesin. Bakn rahmet geldi dedi.

Bu srada kalabalktan Sen getirdin Reis diye seslenilmesi üzerine Cumhurbakan Erdoan, bu sözlere No, no, no, no diye karlk verdi.

Samsunun hiçbir zaman kendilerini yalnz brakmadn ifade eden Cumhurbakan Erdoan, Yola çktmz günden bu yana Samsun bizi yalnz koymad. Her zaman yanmzda oldu. 16 Nisanda yine yanmzda oldunuz. Ve birileri Türkiyede darbe yapmaya kalkerken, Samsun dimdik ayakta durdu. F-16lara kar susmad, tanklara, toplara kar dimdik ayakta durdu, üzerine üzerine yürüdü. imdi neye hazrlanyoruz. Martta önemli bir yerel seçim var. Arkasndan kasmda parlamento ve cumhurbakanl seçimi var. Hazr myz (hazrz sesleri). Öyleyse durmak yok, yola devam dedi.

KOVALAMAYA DEVAM EDECEZ

Rabia iaretini yaparak CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletiren Cumhurbakan Erdoan, Neydi rabiam tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Birileri bunu örenmemi olabilir. Bay Kemal diyor ki; bu bir terör örgütünün iaretidir. Ey gidi Kemal ey, nerelerde dolayorsun sen. Bunun izinde tek millet var, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Vatanmz bölemeyecekler, böldürtmeyeceiz. nlerine kadar kovalayacaz. Kovaladk m, Gabarda kovaladk, Cudide kovaladk, Tendürekte kovaladk. Bestler Deresinde kovaladk, kovalamaya devam ediyoruz. Suriyeye kaçtlar. Yine kovaladk. Frat Kalkan ile kovaladk, Afrinle kovaladk. Artk metal yorgunluu yok. Afrinle birlikte imdi dirili hareketi yeniden balad. Bizi bölmek isteyenlere kar bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz, hep beraber karde olacaz ve Türkiye olacaz diye konutu.

BUNLAR TERÖRST GENçLER

Cumhurbakan Erdoan, stanbulda bir üniversitede imanl, milli, yerli gençlik Afrin ile ilgili lokum datrken, komünist, vatan haini gençlerin onlarn masalarn datmaya yeltendiklerini söyleyerek, Bunlar terörist gençler. Bu terörist gençlerle ilgili her türlü çalmay yapyoruz ve bunlarn ekallerini her eyi belirleme suretiyle, bu terörist gençlere, bu üniversitelerde okuma hakkn vermeyeceiz. Üniversite terörist gençlik yetitirmez. Üniversite, vatanna, milletine hizmet edecek bir nesil yetitirir. Biz ite bunun için yllardr her frsatta Rabiamz haykryoruz dedi.

UNUTMADIK, UNUTMAYACAIZ

Birlik olunmazsa Türkiyenin kendisini, bölgede yaanan facialarn içerisinde bulabileceini söyleyen Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Biz bu ülkenin bana son 200 yldr neler geldiini unutmadk, unutmayacaz. Balkan faciasnn nasl yaandn unutmadk, unutmayacaz. çanakkale Zaferini hangi ruhla ve hangi fedakarlklarla kazandmz unutmadk, unutmayacaz. Kafkas harekatndan Kutül Amare zaferine kadar pek çok sava nasl kazandmz unutmadk, unutmayacaz. Birinci Dünya Savann sonunda 600 yllk devletimizin bamza nasl ykldn unutmadk, unutmayacaz. stiklal harbimizi nasl, hangi artlara kimlere, nelere kar verdiimizi, zaferi kazandktan sonra dahi nelerden vazgeçmek zorunda kaldmz unutmadk, unutmayacaz. çorafyamzda çizilen suni snrlarn yüreimizde açt yaralar unutmadk, unutmayacaz. Aradan geçen bunca zamana kadar braknz önümüzün açlmasn, u garip Anodulu topraklarnn dahi bize hala nasl çok görüldüünü unutmadk, unutmayacaz. te bütün bunlara kar mücadele edebilmek, hedeflerimize doru adm adm yürüyebilmek için hazr msnz? Bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz, karde olacaz hep birlikte Türkiye olacaz. Aksi takdirde kendimizi çevremizde yaanan facialarn içinde bulmamz kaçnlmaz olacaktr. Türkiyeyi kimsenin böyle bir duruma düürmesine izin vermeyeceiz.

SURYEL AMCANIN YÜREK ACISINI YAAMAYACAK, YAATMAYACAIZ

Büyük ve güçlü Türkiyeyi mutlaka inaa edeceklerini söyleyen Cumhurbakan Erdoan, konumasn u sözlerle tamamlad:

Bunun için gerekirse canmz vereceiz, gerekirse can alacaz. Ama asla esir olmayacaz. Ama asla namusumuza, çocuklarmza tasallut edenlere frsat vermeyeceiz. Suriyeli yal amcamzn yürek acsn yaamayacak ve yaatmayacaz. Ne diyor, biliyor musunuz, Suriyeli yal amca. Bayranzn gölgesi bile yeter bize diyor. Ayn eyi Suriyeli hanm kardeimiz de söylüyor, ama asla bayramz gördüünde Niye bu kadar genç kaldnz diyerek olduu yere çöken Suriyeli kardeimiz gibi hayflanmayacaz. Ya olacaz, ya öleceiz. Kardelerim, biz bunlar söylerken kesinlikle hamaset yapmyoruz. Biz milletimin hissiyatn ülkemizin kararlln, devletimizin tavrn ifade ediyoruz. Birileri hala bizim karallmz anlayamam olabilir. Birileri hala bizim sözlerimizi blöf veya alt bo ifadeler olarak görebilir. Birileri hala bizim köeye sknda sineceimizi, kusacamz sanyor olabilir, emin olun çok yanlyorlar. Aslnda sadece u son dört be ylda ortaya koyduumuz karallk, yaptmz iler, yürüttüümüz operasyonlar sözlerimizde ne derece ciddi olduumuz göstermeye yeter. Ama anlalan o ki birilerinin gözleri var ama görmüyor, kulaklar var ama duymuyor, dilleri var ama doruyu konuamyoruz. çünkü onlarn onlarn kalpleri mühürlü. Hiç önemli deil. Eninde sonunda hepsi de bizim kim olduumuzu, ne yaptmz ne yapabileceimi nereden geldiimiz nereye gittiimizi anlayacak. O güne kadar biz mücadelemizi her alanda kesintisiz vereceiz. Demokrasi ise en güzelini tesis ediyoruz, tesis edeceiz. nsan haklar ise en ilerisini uyguluyoruz, uygulayacaz. Ekonomi ise en büyüünü yapyoruz, yapacaz.

Cumhurbakan Erdoan, Samsunun ardndan Orduya hareket etti.

Ana Sayfaya Git