"Artık eski dünya yok, eski Türkiye yok"

"Rusya ile teröristlerin ve terör örgütlerinin bölgede temizlenmesiyle ilgili denetleme görevi yapıyoruz. Hep söylüyoruz, artık eski dünya yok, eski Türkiye yok"

Haberler 02.11.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Mustafa entop, Rusya ile teröristlerin ve terör örgütlerinin bölgede temizlenmesiyle ilgili denetleme görevi yapyoruz. Hep söylüyoruz, artk eski dünya yok, eski Türkiye yok. dedi.

TBMM Bakan entop, Tekirdada restorasyonu tamamlanan Rüstem Paa Camisinin açl töreninin ardndan, çorlu Ticaret ve Sanayi Odasnda (çorlu TSO) basna kapal düzenlenen, Tekirda Oda ve Borsalar Ortak stiare Toplantsna katld.

Toplant çknda gazetecilerin sorularn yantlayan entop, terör örgütlerinin, teröristlerin, Türkiye snrlarna yakn yerden çkartlmas için Türkiyenin her türlü seçenei denediini ve daha önce burada bir güvenli bölge tesisi için de çarda bulunduunu anmsatt.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann geçmi yllarda bu konuyu dile getirdiini anlatan entop, öyle devam etti:

2011 ylnda bölgede bir güvenli bölge tesisi için bunu söylemiiz. 2012de daha babakanken Sayn Cumhurbakanmz bunu dile getirmi. imdi harekattan sonra, Almanya Savunma Bakan burada bir güvenli bölge olsun, hep beraber buray kontrol edelim falan dedi. En son, austos eylül aylarnda Amerika Birleik Devletleri ile karadan ve havadan devriye görevi düünüldü. Bu da düünüldü, denendi ama neticede terör örgütünün oluturmaya çalt terör koridorunun bertaraf konusunda mesafe alnamad.

- Artk eski Türkiye yok

entop, Türkiyenin askeri seçenee mecbur kaldn vurgulayarak, u deerlendirmelerde bulundu:

Bu hamleyi yaptktan sonra, ksa bir zaman içerisinde hedeflerimize ulaabileceimizi gördük. Askeri seçenek olmadan da diplomatik yollarla bu hedeflere ulalabileceini gördük. Amerika Birleik Devletleri ve Rusya ile yaplan görümeler neticesinde bu saland. Rusya ile teröristlerin ve terör örgütlerinin bölgede temizlenmesiyle ilgili denetleme görevi yapyoruz. Hep söylüyoruz, artk eski dünya yok, eski Türkiye yok. Herkesin yeni artlara, yeni Türkiye, dünya ve bölge artlarna göre politika üretmesi lazm, Avrupa ülkeleri bata olmak üzere.

Cumhurbakan Erdoann, Bar Pnar Harekatn uzun süredir dile getirdiini anlatan entop, Türkiye, Suriye snrlarndan, Suriye tarafnda bir terör koridoru olumasna müsaade etmeyeceini söyledi. Bandan beri bunu söylüyoruz. diye konutu.

entop, Türkiyenin müttefik ülkelerden, bu müttefikliin gereini göstermelerini beklediini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Ama maalesef beklentilerimiz karlksz kald. NATO anlamasnn 5. maddesi, baka bir devlet, NATO üyesi olmayan bir devlet veya terör örgütleri tarafndan bir NATO ülkesine bir tehdit olutuu zaman, NATOdaki dier ülkelerin müttefiklerin birlikte hareket etmesi öngörülüyor. Halbuki bizim NATOdaki müttefiklerimiz, Türkiyenin yannda deil karsnda, terör örgütlerinin yannda yer aldlar, açklamalaryla en azndan. Bundan duyduumuz rahatszlklar, her düzeyde muhataplarmza ilettik. Ama son tablo, bu konuda baz gelimelerin olabileceini gösterdi. Baz ülkelerde var, bazlarnda hala yok. Ama gidiat iyi, onu söyleyebilirim.

TBMM Bakan entop ayrca çorlunun düman igalinden kurtuluunun 97. ylnda ilçede bulunmaktan mutluluk duyduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git