Artık mızraklar çuvala sığmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi partilerindeki, belediyelerindeki, çevrelerindeki kadınlara yönelik taciz, tecavüz, baskı, tehdit olaylarını görmezden gelenlerin istismar siyasetinin sonu gelmiştir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Bu rezilliklerin de üstü örtülemiyor" dedi.

Haberler 20.02.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Adana, Hakkari, stanbul, Manisa, Malatya, anlurfa ve Tokat l Kadn Kollar 6nc Olaan Kongrelerine canl balant ile katld. Cumhurbakan Erdoan, 7 ilde birden gerçekletirilen kadn kollar kongrelerinin hayrlara vesile olmasn diledi. Erdoan, Siyasi hayatmzn balad günden bu güne kadar yürüttüümüz mücadelemizde kadnlarmz bizi hiçbir zaman yalnz brakmad. Bugün AK Parti Kadn Kollar, 5 milyon 300 bini aan üye says ile ülkemizde dier tüm siyasi partilerin üye saylarnn toplamna yakn bir güce sahiptir. Birileri sadece kadnn adn kullanr, bedenini istismar eder, ruhunu yaralarken biz her alanda kadnlarmz hak ettikleri yerlere getirmenin gayreti içinde olduk. Ülkemizde yllarca köhne bir zihniyet, çadalk kisvesi ad altnda baörtülü diye kzlarmz okula sokmad, özel sektörde horlad, hatta sokakta küçümsedi. Biz bu zihniyeti ykarak kadnlarmzn hayatnda yepyeni bir dönemin balamasn saladk. Kadnlarmz, eitimde frsat eitliine hakiki anlamda bizim dönemimizde kavutu. Kadnlarmz Mecliste en yüksek temsil oranna yine bu dönemde eriti. Halen Türkiye Büyük Millet Meclisindeki AK Parti grubumuzda 54 kadn milletvekilimiz yer alyor. Kabinede 2 kadn bakanmz yer alyor. Öretmenlerin yüzde 60, üniversitelerdeki akademik kadrolarn ve yarg mensuplarnn yarya yakn, kamudaki toplam istihdamn yüzde 40 kadnlardan teekkül ediyor. Kadnlarmz i hayatnda, giriimcilikten sanayiye, hizmet sektöründen ihracatçla kadar her alanda bu dönemde etkinlik kazand. Kadnlarn i gücüne katlm yüzde 31i geride brakt. Kayt d çalan kadnlarmzn saysnn yar yarya azalmasn temin ederek hak kayplarn önledik dedi.

ARTIK MIZRAK çUVALA SIMIYOR

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin en büyük kadn örgütlenmesine sahip partisi olarak, kadnlarn nerede nasl bir sknts veya talebi varsa hepsine kulak vererek çözümü için çaltklarn kaydederek, Anne olarak bamzn tac, karde olarak canmzdan bir parça, e olarak hayat arkadamz, evlat olarak gözümüzün nuru olarak gördüümüz kadnlarmz için çalmaya bundan sonra da devam edeceiz. Kendi partilerindeki, belediyelerindeki, çevrelerindeki kadnlara yönelik taciz, tecavüz, bask, tehdit olaylarn görmezden gelenlerin istismar siyasetinin sonu gelmitir. Artk mzrak çuvala smyor. Bu rezilliklerin de üstü örtülemiyor. Tabii bu durum bizim sorumluluumuzu daha da artryor. Ülkemizde ulamadk tek bir hanm kardeimizi brakmayacaz. Gönlünü kazanmadk, desteini almadk tek bir hanm kardeimizi brakmayacaz. Kale içeriden fethedilir diye konutu.

SANDIKLARI SZLERE EMANET EDECEZ

Cumhurbakan Erdoan 2023 seçimlerine de deinerek, Geçtiimiz 18 ylda her alanda ülkemizin elde ettii kazanmlar koruyabilmemizin yolu 2023te milletimizin desteini bir kez daha alabilmekten geçiyor. Büyük ve güçlü Türkiyenin inasn tamamlayarak, evlatlarmza 2053 vizyonunu gerçekletirebilecekleri bir ülke brakmann yolu da buradan geçiyor. Önümüzdeki seçimlerde sandklar evvela sizlere emanet edeceiz. Kadn kollarmz seçimlerde kurulacak 272 bin sandk için 813 bine yakn kadn sandk kurul üyesi görevlendirme sözü verdi. Sandklarmza, kadnlarmz sahip çktnda orada hiçbir eksiklik, yanllk olmayacana inanyorum. Vazife üstlenecek hanm kardelerimizi de imdiden belirlemeliyiz. Bu arkadalarmz, seçim gününe kadar seçim bölgelerindeki hanmlar tek tek ziyaret ederek ii bitirmelidir ifadesini kulland.

BUNLAR TÜRK KADININI TANIMIYOR

Erdoan, hükümetleri döneminde kadnlara yönelik hizmetlerin odanda hep ailenin yer aldn belirterek, unlar kaydetti:

Erkek ailenin direi ise kadn da temelidir. Kadnn sarp sarmalamad efkati ve dirayeti ile kucaklamad bir ailenin dalp gitmesi kaçnlmazdr. Batda ailenin çöküü kadnn bu kutlu vazifeden uzaklatrlmasyla balamtr. Ayn oyunu bizim de üzerimizde oynamaya çalyorlar. Televizyonu, filmi, dizisi, müzii, interneti ile ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz kadnlarmzn i hayatnda yükselirken de ailelerine sahip çkmay sürdürebileceklerine yürekten inanyoruz. Ama bazlar sanki bunlarn birbirinin alternatifi gibi biri olduunda dieri ortadan kalkacakm gibi göstermenin gayreti içindedir. Tabii bunlar Türk kadnn tanmyor. Bunlar ülkemizdeki hanmlarn irfann, kabiliyetini, azmini gücünü bilmiyor. Önümüzdeki dönemde eitim ve kültür ile birlikte aileyi de önceliklerimizin en bana yerletirerek bu hakikatleri cümle aleme göstereceiz.

NÜFUS AVANTAJINI SÜRDÜRMENN YOLU ALEDEN GEçER

Geçtiimiz günlerde 2020 nüfus istatistiklerimiz yaynland. Ülkemizin nüfusu 84 milyona dayanmakla birlikte nüfus art hzmzn neredeyse yar yarya dütüünü gördük. Bu gidile çok uzak olmayan bir dönemde nüfusumuz azalmaya dahi balayabilir. Avrupa ülkeleri bu tehdit ile uzunca bir süredir kar karya. Türkiyenin ayn akbete düçar olmasna izin vermeyeceiz. Bu i öyle tevikle, parayla pulla falan da olmaz. Nüfus avantajmz sürdürmenin yolu aileye sahip çkmaktan geçiyor. Eskiler, yitik kaybedildii yerde aranr derler, biz de milli ve manevi hasretlerimize yönelik saldrlar ilk balad yerde yani ailede boa çkartarak binlerce yllar bizi ayakta tutan deerlerimize yeniden sk skya sarlacaz. Kadn kollarmzn özellikle kongrelerimizin parti çalmalar yannda ite bu büyük davamz için de yeni bir dönüm noktas olarak da görüyorum. Kadn elinin dedii hiçbir iin baarsz olma ans yoktur dedi.

Ana Sayfaya Git