Asiltürk: Erdoğan İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıracaklarını söyledi

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, İstanbul Sözleşmesi’nin gündeme geldiğini ve kesin olarak kaldırılacağını söyledi.

Haberler 29.01.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ziyaret ettii, Saadet Partisi Yüksek stiare Kurulu Bakan Ouzhan Asiltürk, katld bir televizyon programnda Erdoan ile yapt görümeye ilikin yeni bir bilgi verdi. Asiltürk, AK Partiden baz yetkililerin kendisine gelerek, stanbul Sözlemesinin kaldrlmas konusunu Erdoana iletmelerini istediini açklad.

GÖRÜÜ KALKMASI YÖNÜNDE

Moderatörün, Özellikle stanbul Sözlemesinin iddet olaylarn arttn gördük diyerek balad ve Avrupa Birlii ile ne kadar göbek bamz var, tavrmz ne olmal? diyerek devam ettii sorusuna, Asiltürk, Cumhurbakannn da görüü kalkmas yönünde yantn verdi.

KADINLARA HAKARET ETT

Asiltürk, konumasnn devamnda, AK Partinin yetkilileri bana geldi ve sözlemenin (stanbul Sözlemesi) kesinlikle kalkacan söyledi. Lütfen siz bizi destekleyecek ekilde konuun da bize yardmc olun. Sayn Cumhurbakannn da görüü kalkmas yönünde dedi.

Ben de biliyorum ifade ettiini, kesinlikle kalkacak. Ama parti içinde cahiller var, kadn haklar falan diyenler. Bir de buna kar olanlar var. Kaldracaklarn kesin olarak kendisi de (Cumhurbakan) ifade etti. diye konutu.

Ana Sayfaya Git