Avrupa hayırı vazife edindi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Hollanda'nın skandal tavırlarına ilişkin "Bunlar 16 Nisan'daki referandum kampanyası için üzerilerine vazife olmadığı halde kendi ülkesinde 'hayır' kampanyası başlattılar." dedi.

Haberler 16.03.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eker, çermik ilçesindeki bir düün salonunda kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluu temsilcileriyle bir araya geldii toplantda yapt konumada, partisinin hizmet için milletin önündeki engelleri kaldrdn bildirdi.

Mevcut sistemle Türkiyenin hamle yapamayaca için Cumhurbakanl hükumet sistemini önerdiklerini dile getiren Eker, bu sistemin Türkiyeye istikrar getireceini, iki bal yönetime son vereceine deindi.

Ne zaman Türkiyenin bir meselesini çözmeye kalktklarnda mutlaka bunu sabote ve provoke eden bir takm admlar atldn anmsatan Eker, öyle devam etti:

Bunu terör örgütlerinin araclyla yaptlar. Türkiyede Kürt meselesini çözmeye kalktmzda bununla ilgili bir dizi reformlar yaptmzda, PKK bunlar sabote etti, kar çkt. PKK ve PKKnn siyasi türevleri, siyasi uzantlar bunlara kar çktlar. Kürt meselesinin çözümünü sabote ettikleri gibi Türkiyenin kalknmasna, Dou ve Güneydou Anadolu bölgesinin gelimesine de engel olmaya kalktlar.

Eker, terör örgütü FETÖnün uluslararas bir takm hain er odaklarnn taeronluuyla 15 Temmuzda Türkiyeyi çökertmek istediini belirterek, O gece PKKda onlarla ibirlii yapt. Bu da açk ve nettir. Türkiye 80 milyon yurttayla bunlara kar gösünü siper etti, direndi ve millet bunlara kar bamszln korudu. dedi.

- Almanya neredeyse Türkiyeden daha önce hayr kampanyas balatt

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Eker Türkiyenin gelimesi ve büyümesinden rahatsz olanlarn olduunu iaret ederek, unlar ifade etti:

Bunlar 16 Nisandaki referandum kampanyas için üzerilerine vazife olmad halde kendi ülkesinde hayr kampanyas balattlar. Almanya neredeyse Türkiyeden daha önce hayr kampanyas balatt. Almanya ve Hollanda hayr demek için ülkelerine gelenlere kaplar ardna kadar açyor, krmz hallar seriyor, her türlü destei veriyor ama evet demek için giden siyaset ve hükumet üyelerine kar engeller koyuyor.

- Buna kimse engel olamaz

Hollanda ve Almanyann skandal tavrlarnn ABnin deerlerine aykr olduunu vurgulayan Eker, unlar kaydetti:

kili ilikilere de hizmet etmeyecek bir vahim durumdur. Yurt dnda 2 milyon 900 binin üzerinde seçmenimiz var. Allahn izniyle onlar oylarn kullanacaklar. Biz o vatandalarmzla mutlak suretle bir ba kurarz, gönül bamz var. Kalpten kalbe giden bir yol var. diyor Neet Erta usta. O yol görünmez ama var, biz o ba kurarz. Allahn izniyle sevgiyle o yolu ina ederiz, buna kimse engel olamaz.

Toplantda AK Parti milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal da birer konuma yapt

Eker, beraberindekilerle çüngü ilçesine yapt ziyarette, bir yaknn kaybeden Belediye Bakan Zübeyir Arslancaya basal ziyaretinde bulundu.

Ana Sayfaya Git