Ayasofya'da tarihi gün

Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra ilk namaz kılındı. Çok sayıda vatandaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne günün ilk ışıkları ile birlikte akın etti. Cami çevresinde belirlenen namaz kılma alanları tamamen doldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okudu.

Haberler 25.07.2020 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayasofya Cami, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin de katld cuma namazyla ibadete açld. Bu tarihi ana ahitlik etmek isteyenler yurdun dört bir yannda Ayasofya Camiine sabahn erken saatlerinde akn etti. Yetiemeyenler de Yenikap miting alannda namaz kld. Yenikap Miting alan da havadan görüntülendi.

ERDOAN VE BAHçEL SAF TUTTU

Cumhurbakan Erdoan, Üsküdar Kskldaki konutundan çkarak, Ayasofya Camiine saat 12.00 sralarnda geldi. Cumhurbakan Erdoann yan sra camiye, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, TBMM Bakan Mustafa entop, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, TBMM Bakanvekili Celal Adan, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, çileri Bakan Süleyman Soylu, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, letiim Bakan Fahrettin Altun, MHP Genel Sekreteri smet Büyükataman, eski Babakanlardan Tansu çiller, BBP Genel Bakan Mustafa Destici, stanbul Valisi Ali Yerlikaya, Diyanet leri Bakan Ali Erba da geldi.

ERDOAN KURAN OKUDU

Ayasofya Camii, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katld cuma namazyla ibadete açld. Cuma namaznda Cumhurbakan Erdoan, Fuat Oktay ve Devlet Bahçeli ile saf tuttu. Namaz öncesinde Erdoan namaz öncesi Fatiha Suresi ve Bakara Suresinin ilk 7 ayetini okudu. Ardndan Diyanet leri Bakan Ali Erba, dua okudu.

4 MNARESNDE 4 MÜEZZN BRLKTE SELA

4 minaresinde 4 müezzin birlikte sela okudu. Cuma salas okunduu srada meydanda bekleyenler tekbir getirdi. Ayasofya Camii ve çevresi Cuma namaz için doldu tat. Namaz srasnda sosyal mesafe kuralna uyulduu görüldü. Sabah saatlerinde cami içinde balayan Hatimi erif kurulan dev ekranlarla ses sistemleriyle meydanda toplananlara aktarld. Cami ve çevresinde ise geni güvenlik önlemleri alnd. Geni bir alan demir bariyerlerle kapatld. Cuma için gelenler tek tek üst aramalar yaplarak alana alnd.

Ana Sayfaya Git