Aydın, "Kürtleri sorun olarak görmekten vazgeçin artık"

Aylık gündem değerlendirme toplantısında konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, CHP’nin son günlerdeki "Kürt sorunu" söylemini ciddiyetsiz ve samimiyetsiz bulduklarını dile getirerek, Türkiye’de Kürtlere yapılan bütün kötülüklerin sebebi olan bir zihniyetten umut beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Haberler 28.09.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ve partililer tarafndan son günlerde dile getirilen Kürt sorunu söylemine AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed erif Aydn tepki gösterdi. Partinin il binasnda aylk deerlendirme toplants için basn mensuplaryla bir araya gelen Aydn, CHPnin Kürtlere en büyük kötülüü yapan zihniyetin temsilcisi olduunu, AK Parti ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ise bu zulme son vererek Kürtlerin temel hak ve hürriyetleriyle ilgili devrim yapan taraf olduunu kaydetti. Kürtlerin temel hak ve hürriyetlerinin salanmas ile ilgili en büyük devrimin AK Parti tarafndan yapldnn altn çizen Aydn, Kürtleri, bir sorunun kayna olarak göstermeye çalmak, Kürtlere yaplabilecek en büyük kötülüktür. Diyarbakrdan, tüm muhalefet partilerine, siyasi aktörlere ve siyaset bilimcilere çarda bulunmak istiyorum. Lütfen artk Kürtleri Sorun olarak görmekten vazgeçin dedi.

Bakan Aydn, CHPnin Kürtler üzerinden uygulad ikiyüzlü siyasete tepki göstererek, Son zamanlarn en büyük siyasi gündemlerinden biri, CHP üzerinden balatlan Kürt sorunu söylemi ve çözüm noktas aray oldu. Bu kapsamda CHP ile HDPli siyasi aktörler arasnda muhataplk beyanlar son zamanlarda kamuoyunda önemli bir tartma konusu oldu. Hatrlatmak isteriz ki AK Parti, bugüne kadar OHALin kaldrlmasndan Kürtçe devlet televizyonu kanalna, Kürtçe isimlerin kimliklerde kullanlmasndan Cezaevlerinde Kürtçe konuma özgürlüüne kadar her biri devrim niteliinde Kürtlerle ilgili onlarca açlm yapan bir siyasi harekettir. AK Parti kurulmadan önce 70 yllk CHP zihniyeti hakimiyeti boyunca, kimi zaman ötekiletirilen kimi zaman hiçletirilen Kürt vatandalarmza kar yaplan hakszlklar ortadan kaldran, AK Parti iktidarlar ve ötesi Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan olmutur. AK Parti 2000li yllara kadar Kürtlerle ilgili süre gelen bunca hakszl birer birer ortadan kaldrrken, Analarnn ak sütü gibi helal olan bunca haklarn birer birer kullanmalarn salarken en büyük muhalefetlii ve kartl da bizatihi CHPnin kendisinden çekmitir. AK Parti Kürtlerle ilgili bütün devrimleri CHP ile mücadele ederek ve en doru ifadesiyle CHPye ramen yapmtr. AK Partinin Kürtler için att her admn karsnda hiddetle ve ahlakszca duran, bütün deiiklikleri yargya tayp mahkeme mahkeme dolaarak iptal etmeye çalan CHP zihniyetinin, bugün srf Kürtlerin oylarn alabilmek için Kürt meselesi konusundaki söylemlerini hayretle ve ibretle izlemekteyiz dedi.

KÜRTLER SORUN DEL, SORUN OLAN CHP ZHNYETDR

CHP, HDPnin içinde kümelenmi tatl su solcularnn destei ile Kürtlerin oylarn alabileceini zannettiini, bu kapsamdaki son çalmasnn da Kürt sorunu söylemini yaygnlatrmaya çalmakta olduklarn dile getiren Bakan Aydn, Kürtleri bir sorun olarak görmenin yanl ve tehlikeli bir yaklam olduunun altn çizdi. Aydn, Oysa Kürtleri, bir sorunun kayna olarak göstermeye çalmak, Kürtlere yaplabilecek en büyük kötülüktür. Buradan Diyarbakrdan, tüm muhalefet partilerine, siyasi aktörlere ve siyaset bilimcilere çarda bulunmak istiyorum. Lütfen artk Kürtleri Sorun olarak görmekten vazgeçin. Kürtler, CHPnin bu ülke için ve dahas Kürtler için olumlu hiçbir projesinin, vizyonunun ve hedefinin olmadn bilecek kadar feraset sahibidirler. Kürtler çok iyi biliyorlar ki CHPnin iktidara gelecei bir Türkiyede ilk i olarak Kürtçe yeniden bilinmeyen dil olur, Okullarda yine Ant okunur, Kürtçe televizyonlar kapatlr, Kürtçe müzikler yasaklanr. Bu yüzden çok iyi biliyoruz ki, CHPnin ve zihniyetinin, bu topraklardaki tüm kötülüklerin anas olduunu Kürtler unutmadlar ve anlamayacaklardr. Bu Ülkede Kürt sorunu veya Kürt meselesi gibi kavramlarla asl yaplmak istenen alg çalmas, Kürtleri sorunun kayna olarak göstermeye çalmaktr. Bu yüzden Ülkede sorun aranacaksa öncelikle en bata, basiretsiz, beceriksiz, yüzsüz ve kalitesiz muhalefet sorununa eilmemiz gerekmektedir diye konutu.

DYARBAKIRA CDD ETM YATIRIMLARI YAPILIYOR

Bakan Aydn, eitim ve sanayileme konularndaki yatrmlar da deerlendirdi. Milli Eitim Bakan Prof. Dr. Mahmut Özerin Diyarbakra geliinde eitimle ilgili müjdeler verdiine deinen Bakan Aydn, Bakann bakanlnda yaplan eitim öretim koordinasyon toplants sonrasnda Diyarbakrdaki birçok ilçede yeni ve nitelikli okullar ve yerlekeler için admlar atlmaya balandn kaydetti. Bakan Aydn, Bu yatrm planlamalarnn hayata geçirilmesi ile çok daha nitelikli bir eitim altyapsna kavuacamza inanyoruz. Bu bulumamz vesilesiyle, Milli Eitim Bakanmz Mahmut Özere Diyarbakrmza verdii önem ve balatm olduu eitim projeleri için bir Diyarbakrl olarak teekkür etmek istiyorum eklinde konutu.

DYARBAKIR, SZLK SORUNUNU BU YATIRIMLARLA AACAK

AK Parti iktidarnn bölgenin sosyo-ekonomik geliimine büyük önem verdiini özellikle vurgulayan Aydn, Eylül ay içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanmz Mustafa Varank ehrimizde arladk. Bakanmzn ziyareti kapsamnda Türkiyenin en büyük entegre yem fabrikasnn temeli atld. Cumhurbakanmz liderliinde hükümetimizin vermi olduu destekle, Diyarbakrmzda bu tür yatrmlarn artarak devam edeceine inanyoruz. ehrimizin en büyük ve önemli sorunu olarak görünen isizliin üstesinden, bu tür yatrmlarn saysn arttrarak geleceimize inanyoruz. Planlanan ve devam eden projelerin tamamlanmas ile hem Diyarbakrmz isizlik belasndan kurtaracaz hem de çevre illerden çalacak içi ihtiyac olan bir ehir haline geleceiz. Huzur ve güven ortamnn çok güzel bir biçimde saland Diyarbakrmzn, gelecek yllarnn çok daha güzel ve aydnlk olacana inanyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git