Ayhan Bilgen: Gerekirse halka sorar görevi bırakırım

HDP’li Kars Belediyesi’nde çalışanların maaşlarının ödendiği hesaba 29 Kasım Cuma günü haciz konuldu. Kanunlara göre çalışanların maaşların ödendiği belediye hesaplarına haciz konulamayacağını söyleyen Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, 'gerekirse referandum yapıp halka yapılmamış yolun parasının ödenip ödenmeyeceğini soralım' dedi.

Haberler 05.12.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPli Kars Belediyesinin hesaplarna haciz konulunca çalanlarn maalar ödenemedi. Belediye E Bakan Ayhan Bilgen, kendilerinden önceki döneme ait borçlar gerekçe gösterilerek dier bütün hesaplarna daha önce haciz konulduunu, çalanlarn maa ödemelerinin yapld hesaba haciz ilemi uygulanmasnn ise kanuna aykr olduunu söyledi. Konuyla ilgili kurumlara bavurduklarn belirten Bilgen, KRTde Özlem Akarsu çelike yapt açklamada, Gerekirse referanduma gideriz, konuyu Kars halkna sorarz. Yaplmam yolun parasn yine de ödeyin derlerse görevi brakrm dedi.

ALACAKLI SZNKN YAPAMADIK MTE YOL YAPTIK DYOR

çi maalarnn olduu hesaplar ve ller Bankasndan gelen ödemeler haczedilemez. Bu belediyecilik mevzuatnda bilinen en net durumlardan birisidir. Usulsüz alacaklarla ilgili süreçleri tamamlayp belediye adna yaplacak itirazlar yaplmad için böyle bir süreçle kar karya kaldk diyen Bilgen, MHPli yönetim döneminde müteahhitlere verilmi ancak yaplmam iler nedeniyle kendilerinden para istendiini söyledi. Kars Belediye E Bakan, haciz koyduran kiinin, hale artnamesinde yazl yollar yapmadk ama onlarn yerine MTe yol yaptk dediini anlatt ve bunun kabul edilemez olduunu söyledi. Bilgen, Ben MT dersem benim param tk yatrrlar ama belediyecilik mevzuat diye bir ey var. Ben yaplmam bir ihalenin ödemesini nasl yapacam? aka gibi bir olay. Belediyecilik, kanun, devletin askya alnmasdr bu dedi.

NE OLURSA OLSUN MAKAMDA OTURAYIM DEMEM

Önceki yönetimden devralnan borçlar nedeniyle belediyenin tüm hesaplarnda haciz bulunduunu, tek açk hesabn maa hesab olduunu belirten Ayhan Bilgen, lgili kurululara ve yargya bu haczin kaldrlmas için bavurduk. Son noktada halka sorarz. Kars halk, yaplmam da olsa o yolun parasn ödeyin derse bakanl brakrm diye konutu: Ne içilerin ne ehrin bizim yüzümüzden cezalandrlmasna izin vermeyiz. Bu durumda en radikal tutum neyse onu ortaya koyarz. Halk diyorsa evet ya bu müteahhidin parasn ödeyin, yol önemli deil. O zaman ödeyecek kiiyi bulacaklar. O kii ben ve arkadalarm olmayacaz. Yaplmam bir yolun parasn ödeyerek o koltukta ne pahasna olursa olsun oturma makamnda deilim. Bu artk ehrin verecei bir karardr.

Ana Sayfaya Git