Ayhan Bilgen'den DSP'ye 'güvercin' mesajı: Konuşarak çözelim

Bilgen’in kurduğu parti ile DSP arasında güvercin sembolünün kullanımına ilişkin kriz çıktı. Bilgen’in ‘Konuşarak çözelim’ diye seslendiği DSP ‘Güvercini kimseye kaptırmayız’ mesajı geldi.

Haberler 06.04.2022 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPden istifa ederek Türkiyenin Sesi Partisini (SES Parti) kuran Ayhan Bilgen, partinin logosunda güvercin kullanlmasn yargya tayan DSPye seslenerek Konuarak çözelim. Merammz anlatacak baka semboller buluruz mesaj gönderdi.

Gerekirse baka semboller buluruz diyen Bilgen Bizim bir partinin belki de özdelemi denecek sembolü üzerinden bir polemie girmeye niyetimiz yok. Biz zeytin dalnn da bal bana farkl anlam olduunu düünüyoruz. Buna ramen siyasi partiler arasnda anlayla çözülmesi lazm dedi.

Üzerlerine düen duyarll göstereceklerini belirten Bilgen Parti kurullarmzda yeniden tartacaz. DSPnin de kayg duyaca bir ey yok. Biz rozet, amblem fetiizmi içerisinde deiliz. Güvercin ve zeytin dal bar, bereketi sembolize ediyor. Biz bu ikisinin birbirini tamamladn düündüümüz için bu iki sembolü tercih etmitik diye belirtti.

ECEVT LE ÖZDELEM BR SEMBOL

Güvercin sembolünün Ecevit ile özdelemi bir siyaseti temsil ettiini ifade eden Bilgen Hukuki sürece gerek olmayacak hassasiyeti gösteririz. Sonuçta Ecevitle özdelemi bir siyasi hareket söz konusu. Bizim bilinçli bir tercihimiz söz konusu deil ifadelerini kulland.

DSP: GÜVERCN KMSEYE KAPTIRMAYIZ

DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur ise güvercin ambleminin kullanlmasn engellenmek için hem Anayasa Mahkemesine (AYM) hem Yargtaya hem de Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) bavurduklarn bildirdi. Okur, Toplumda ulat tannmlk düzeyi nedeniyle partimizin amblem ve logo iaretlerinin ayn veya ayrt edilmeyecek kadar benzer olanlarn halk ve seçmen tarafndan kartrlma ihtimalinin göz önüne alnmas ve bunun önüne geçmek, kötü niyet, üçüncü kii ve kurumlarn kullanmn engellemek içindir bavurumuz. Güvercin bizimdir dedi.

DSP Genel Bakan Yardmcs Hasan Erçelebi de unlar söyledi:

Daha önce Rahan Ecevit bir parti kurmutu. Güvercinin aznda zeytin dal vard. tiraz ettik. Yargtay, Rahan Hanma bir ihtar yazs yazd. Güvercini kimseye kaptrmayz.

Ana Sayfaya Git