AYM'den ek süre istedi!

HDP, kapatma davası savunmasında AYM'den ek süre istedi

Haberler 17.08.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP, Yargtay Cumhuriyet Basavcl tarafndan açlan kapatma davas kapsamnda Anayasa Mahkemesinden savunma için ek süre talep etti. HDPnin talebinin kabul edilmesi halinde savunma süresi 60 günden 90 güne çkarlacak.

Anayasa Mahkemesi, Yargtay Cumhuriyet Basavcl tarafndan HDPnin kapatlmas istemiyle hazrlanan ikinci iddianameyi 21 Haziranda oy birlii ile kabul etmiti. ddianamede, 451 partili hakknda siyasi yasak istendi.

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan 9 Temmuzda savunma için HDPye iddianame gönderildi. 70 ek klasör ve fla bellekler içinde iletilen iddianame kapsamnda HDPye savunma yapmak üzere 60 gün süre verildi. HDP ise 11 Austosta Anayasa Mahkemesinden 30 gün daha ek süre istedi. Yüksek Mahkemenin HDPnin talebine olumlu yant vermesi halinde savunma süresi 60 günden 90 güne çkacak.

EK SÜRE TALEBNDE BULUNDU

Parti tarafndan ön savunmann verilmesinin ardndan Yargtay Cumhuriyet Basavcs Bekir ahin, esas hakkndaki görüünü sunacak. Bu görü de HDPye gönderilecek. Daha sonra Anayasa Mahkemesince belirlenecek tarihlerde Yargtay Cumhuriyet Basavcs ahin sözlü açklama, HDP yetkilileri de sözlü savunma yapacak.

Raportör, bütün sürecin ardndan davaya ilikin bilgi, belgeleri toplayacak ve esas hakkndaki raporunu hazrlayacak. Bu ilemler sürerken gerek Yargtay Cumhuriyet Basavcl gerekse daval HDP, ek delil veya yazl ek savunma verebilecek. Raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine datlmasnn ardndan Bakan Zühtü Arslan toplant için bir gün belirleyecek, üyeler belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görümeye balayacak.

Ana Sayfaya Git