‘Ayrışmayalım, şehitler 83 milyonun şehidi’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Şehitlerimiz geldi başsağlığı dileklerimiz var, AK Parti’ye ait troller harekete geçti. Oysa şehitler 83 milyonun şehidi” dedi. Kılıçdaroğlu operasyon için de “Operasyonlar gizli yapılır. Rahmetli Ecevit terör örgütü başındaki kişiyi alıp getirirken eşine haber vermemiştir” diye konuştu.

Haberler 18.02.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Gara operasyonunda terör örgütünün elinde rehin tuttuu 13 vatanda katletmesi ile ilgili olarak Cumhurbakan Tayyip Erdoana be soru sordu. Kemal Klçdarolu, yeniden yarglama kararyla milletvekillii hakk verilen stanbul Milletvekili Enis Berberdolunun da katld TBMM Grup toplantsnda unlar söyledi:

BR BERAAT, DER MÜEBBET VERYOR

Düünebiliyor musunuz Türkiyedeki yargnn durumunu. Enis Berberolu için bir mahkeme beraat dier mahkeme ömür boyu müebbet veriyor. Anayasa Mahkemesi hak ihlali diyor, alttaki mahkeme Uygulamam diyor. Enis Berberolu parlamentoda görevinin bandadr.

ALELER DEFALARCA GELDLER

Gara ehitleri, 5-6 yldr terör örgütünün tuttuu erlerimiz. 5-6 yldr defalarca hatrlatlmasna karn ne yapld? çimiz yanyor. Öyle bir noktaya geldik ki, adeta ehitler üzerinden hesaplaan Türkiye. Aileler defalarca geldiler her kapy çaldlar. Bana da geldiler, defalarca geldiler. Olaya iktidarn el atmas gerektiini söyledik. Elimizden gelen yapld. Dönemin babakanna aktardm, bakanlara aktarmaya çaltm.

AçIKLAMAYI NEDEN VAL YAPTI?

Bu ülkenin Cumhurbakanl koltuunda oturan, Milli Savunma Bakanl, çileri Bakanl koltuunda oturan bir kii var. Açklamay niye vali yapyor? Operasyonlar gizli yaplr. Rahmetli Ecevit terör örgütü bandaki kiiyi alp getirirken eine haber vermemitir. ehitlerimiz geldi, basal dileklerimiz var; AK Partiye ait troller harekete geçti. Oysa ehitler 83 milyonun ehidi. ehitler üzerinden de ayrmaya çalyorlar. çok tehlikeli bir tutum bu.

KILIçDAROLU BE SORU SORDU

1) Bölücü terör örgütünün tam 5.5 yl elinde tuttuu vatan evlatlarn kurtarmak için 2015 tarihinden bu yana Babakan olarak ya da Cumhurbakan olarak ne yaptnz?

2) Terör örgütünün ba Abdullah Öcalandan neden vatan evlatlarnn serbest braklmas için çar yapmasn istemediniz?

3) Yllarca dostum Trump diye böbürlenip durdunuz. Neden dostluunuzu, vatan evlatlarmz terör örgütünün elinden kurtarmak için kullanmadnz?

4) Ulusal insan haklar örgütleri ile uluslararas insan haklar örgütlerinden terör örgütünün elinde tuttuu evlatlarmza zarar gelmemesi ve serbest braklmalar için en azndan çarda bulunmak hiç mi aklnza gelmedi?

5) Rizede yaptnz açklamalarda snr ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de ehit olan 13 evladmzn kurtarlmas olduunu, ancak baaramadnz söylediniz. Operasyondaki baarszl kim üstlenecek? Bu iin sorumlusu kim?

Ana Sayfaya Git