Azerbaycan resti çekmişti: İspanya'daki toplantı için Türkiye aleyhine özel çaba!

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İspanya'nın Granada şehrinde 5 Ekim'de Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Avrupa Birliği (AB), Fransa ve Almanya liderlerinin katılımıyla yapılması planlanan görüşmeye katılmama kararı aldı.

Haberler 06.10.2023 - 14:33 Son Güncelleme : 06.10.2023 - 14:33

Azerbaycan haber sitesi APA, Azerbaycanın gitmeyi reddettiği zirve ile ilgili Almanya ve Fransanın Türkiyenin katılmaması için özel çaba sarf ettiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İspanyanın Granada şehrinde 5 Ekimde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Avrupa Birliği (AB), Fransa ve Almanya liderlerinin katılımıyla yapılması planlanan görüşmeye katılmama kararı aldı.

Aliyevin Fransanın yapıcı olmayan tutumu ve Fransa ile Almanyanın Türkiyenin toplantıya katılmasını reddetmesi üzerine görüşmeye katılmayı reddettiği belirtildi.

TÜRKİYE ALEYHİNE ÖZEL çABA!

Azerbaycan haber sitesi APAda yer alan haberde Almanya ve Fransanın Türkiyenin katılmaması için özel çaba sarf ettiği belirtildi:

Haberde APAnın özel kaynaklardan edindiği bilgiye göre Azerbaycan, Türkiyenin toplantıya katılmasını önerdi ve bunda ısrar etti. Ancak buna izin verilmedi, Fransa ve Almanya bu konuda özel bir gayret gösterdi. ifadelerine yer verildi.

AZERBAYCANIN BÖYLE BİR FORMATA İHTİYACI YOK

Azerbaycanın böyle bir formata ihtiyacı olmadığını belirten APA,

Bakü bölgenin sorunlarını bölgeye uzak ülkelerle tartışmaya gerek görmüyor. Bakü bu konuların bölgesel çerçevede tartışılıp çözülebileceğine inanıyor.

ifadelerini kullandı.

AB-Azerbaycan-Ermenistan üçlü formatının yeniden canlandırılması halinde Azerbaycan toplantıya katılabileceğini yazan ajans Fransanın katıldığı herhangi bir formatın Azerbaycan için kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ana Sayfaya Git