"B planımız yok, adayımız Akşener"

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray: "Başkanlık Divanı ve Meclis grubu olarak adayımız Sayın Meral Akşener. Bizim söylediğimiz bu. Bizim B planımız yok. Bizim bir tane planımız var, Sayın Akşener üzerine"

Haberler 26.07.2018 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk Divan ve Meclis grubu olarak adaymz Sayn Meral Akener. Bizim söylediimiz bu. Bizim B planmz yok. Bizim bir tane planmz var, Sayn Akener üzerine

Y Parti Genel Sekreteri Aytun çray, partilerinin 2. Olaanüstü Kurultaynn 12 Austosta yaplacan ve Meral Akeneri yeniden aday göstereceklerini belirterek, Bakanlk Divan ve Meclis grubu olarak adaymz Sayn Meral Akener. Bizim söylediimiz bu. Bizim B planmz yok. Bizim bir tane planmz var, Sayn Akener üzerine. dedi.

Genel Sekreter çray, bugün yaplan partinin Bakanlk Divan toplantsnn ardndan, AA muhabirine açklamada bulundu.

çray, Divan 12 Austosta yaplacak kurultay çalmalar için topladklarna iaret ederek, toplantda, divan üyelerinin kendi görev alanlaryla ilgili çalmalar üzerine istiarelerde bulunduklarn söyledi.

Akenerin bugün sosyal paylam sitesi Twitter hesabndan partisinin olaanüstü kurultayda aday olmayaca açklamasn divan toplantsnda örendiklerini belirten çray, öyle devam etti:

Toplanty yaparken biz, Meral Akenerin bugünkü paylam Twittera dütü. Biz de oradan haberdar olduk. Bunun üzerine konuyu tekrar deerlendirdik. Bakanlk divan toplantsnda grubu temsilen, Grup Bakanmz Ahat Andican da vard. Yaptmz deerlendirmeler sonucunda grup ve bakanlk divan olarak tek adaymzn Meral Akener olduunu tekrar teyit ettik.

Demokratik bir parti

Y Partinin demokratik bir parti olduunu, Akener aday olsa da baka adaylarn çkabileceini ve bunu saygyla karlayacaklarn aktaran çray, Bakanlk Divan ve Meclis grubu olarak adaymz Sayn Meral Akener. Bizim söylediimiz bu. Bizim B planmz yok. Bizim bir tane planmz var, sayn Akener üzerine. ifadesini kulland.

Kongre 12 Austosta, ATO Congresiumda

çray, kurultay sürecinin baladn ve kurultayn 12 Austosta ATO Congresiumda yaplacan kaydetti.

Akener, partisinin pazar günü gerçekletirilen Afyonkarahisar kampnda yaanan tartmalar üzerine olaanüstü kongre karar alm ve kongrede aday olmayacan açklamt.

Ana Sayfaya Git