Başbakan Binali Yıldırım: Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır. Buna inanıyorum

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "(Altepe'nin açıklamaları) Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır. Buna inanıyorum" dedi. Erdoğan, (Öcalan'ın posterinin Rakka'ya asılması) Bunu bizden ziyade ABD'nin değerlendirmesi gerekir" diye konuştu.

Haberler 21.10.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Üsküdarda cuma namaz sonras camiden çkarken gazetecilerin sorularn yantlad. Bursa Büyükehir Belediyesi Bakan Recep Altepenin açklamalarnn sorulmas üzerine Yldrm, Arkadalarmz gereini yapacaklardr. Buna inanyorum dedi.

Terör örgütü PKK eleba Abdullah Öcalann posterinin Rakkadaki meydana aslmasyla ilgili soru üzerine Babakan Yldrm, Bunu bizden ziyade ABDnin deerlendirmesi gerekir. Bu görüntüler büyük bir talihsizliktir. Bugüne kadar müttefikimiz olan ABDye hep söyledik. Bir terör örgütüyle baka bir terör örgütünü yok etmek için ibirlii yapmak ne kadar hazin bir sonuca götürdüünü bu fotoraf ortaya koymutur. ABD, YPG ve PYDnin terör örgütü olduunu anlamak için daha neyi bekliyorlar. PKK bölücü bann fotorafnn orada sergileniyor olmas açkças ABD, Türkiye müttefik ilikisine de en büyük zarar vermektedir. Bu davranyla ABD terörle ibirlii yapmakla kalmyor Suriyenin de geleceini tehlikeye atyor diye cevap verdi.

ABD vize krizinin sorulmas üzerine de Babakan Yldrm, Dileri yetkilileri karlkl olarak deerlendiriyorlar. Ümit ederim konu suhuletle bir çözüme ulam olur. Teknik düzeyde çalmalar devam ediyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git