Başbakan Binali Yıldırım Selimiye Kışlası'nda askerlerle yemek yedi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "Şu üniformanın içine girmiş alçaklar, teröristler devletin silahını, tankını, topunu, uçağını, helikopterini çaldılar ve milletin üzerine acımasızca bomba yağdırdılar, ateş ettiler. Ülkenin Cumhurbaşkanı'nı, başkomutanını öldürmeye kalktılar. Halkın iradesiyle seçilmiş hükümeti alaşağı etmeye çalıştılar. Gözü dönmüş alçaklar bütün değerlerimizi maalesef yerle bir ettiler" dedi.

Haberler 03.03.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, 1. Ordu Komutanl Selimiye Klasnda er ve erbalarla yemekte bir araya geldi. Burada konuan Babakan Yldrm, Türkiyenin istiklali için milletimizin huzuru, güvenlii için Afrinde büyük destan yazyorlar. Dün yine alçakça bir pusu sebebiyle 8 askerimiz ehit oldu. Jandarma, polis ve korucularmz ehit oldu. ehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz, mekanlar cennet olsun. Yarallarmza acil ifalar diliyoruz. Ülkemiz zor bir corafyada. bn-i Haldun büyük alim derki; Corafya kaderdir. Bu corafya bizim kaderimiz olduu kadar, bizim ayn zamanda sorumluluumuzu da arttryor. Ecdadmz nasl 6 asrdan fazla 3 ktada, bu topraklarda huzur, bar, kardelik hakim kldysa Türkiye Cumhuriyeti Devletinin görevi sadece 81 milyonumuzu ve 780 bin kilometre kare vatan topramz korumak deil; ayn zamanda etrafmzdaki milletlerin de huzuru, bar ve selameti için tarihten gelen bir sorumluumuz var. Bu sorumluluun bilincinde olarak bugün biz Afrindeyiz, El Bab/tayz, Cerablustayz.

Ama yarn memleketimize, milletimize herhangi bir saldr olsa nerede olursa olsun ite kahraman Mehmetçiklerimiz her zaman hazr. Afrin Harekat balad ilk gün de akn akn insanlar Cumhurbakanmza, bize, Biz de Afrine gitmek istiyoruz dediler.

Bununla yetinmiyorlar Hatayn, Kilisin bütün snrlarnda her gün akn akn insanlar oraya geliyor Mehmetçiimize, kahraman askerlerimize, polisimize, jandarmamza deste oluyorlar, dua ediyorlar. Böyle bir ülke, millet, vatan sevgisi olduu zaman bizim srtmz hiç kimse yere getirmez diye konutu.

ALçAKLARA GEREKEN DERS VERDLER

15 Temmuzun bu ülkeye ne büyük bir bedel ödettiini hepiniz biliyorsunuz diyen Babakan Binali Yldrm, u üniformann içine girmi alçaklar, teröristler devletin silahn, tankn, topunu, uçan, helikopterini çaldlar ve milletin üzerine acmaszca bomba yadrdlar, ate ettiler. Ülkenin Cumhurbakann, bakomutann öldürmeye kalktlar. Halkn iradesiyle seçilmi hükümeti alaa etmeye çaltlar. Gözü dönmü alçaklar bütün deerlerimizi maalesef yerle bir ettiler. Ama hamdolsun Türkiyede dünyann bile inanamad bir mucize oldu. Silahn, tankn, topun karsnda imanndan baka gücü olmayan bu asil milletin evlatlar Cumhurbakanmzn davetiyle indi meydanlara dünyay bu alçaklara dar etti. Demokrasimizi devam ettirdiler. stiklalimizi devam ettirdiler. Alçaklara gereken dersi verdiler. O gece halkn ve hakkn gücü tankn gücünü yenmitir. Türkiyede her türlü darbe, vesayet, kumpas bundan böyle artk tarihe karmtr. çünkü ülkenin gerçek sahibi millet bunu yapacan göstermitir. Bunlar asla ve asla bir daha bu peygamber oca kuruma, bu güzide tekilata asla giremeyecektir. Kalntlar da kanun içinde temizlenmeye devam edecek ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git