Başbakan Yıldırım: 24 Haziran; gençlerin seçimidir, geleceğin kararıdır

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin ve dünyanın şartlarını doğru analiz eden, ona göre karar veren gençliğimiz var. Türkiye'yi bütün olarak kucaklayan, tarihine ve kültürüne sahip çıkan bu gençliği, ne bölücüler ne FETÖ'cüler yönlendiremez. Emperyalistlere karşı Türkiye'nin verdiği mücadelede en büyük güvencemiz, Türk gençliğidir" dedi.

Haberler 14.05.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yldrm, memleketi Erzincann Refahiye ilçesinde, deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikteki Dumanl Yaylasnda düzenlenen Dumanl Gençlik ve Doa Festivaline katld. Burada hitap eden Yldrm, konumasnn banda, hogörünün ve fedakarln kayna olarak niteledii annelerin Anneler Gününü kutlad. Annesinin 38 yanda hayatn kaybettiini dile getiren Yldrm, Rahmetli anam bizi, birbirimizi, büyüdüümüzü, ne halde olduumuzu göremedi. Biz anamzn ruhunu honut etmek için çaltk, çabaladk, bugünlere geldik. Memleketimize hizmet etmeyi bizlere Mevlam nasip eyledi diye konutu.

Gençlere seslenen Babakan Yldrm, gücünü gençlerden aldn söyledi. Türkiyeyi zorlu virajlardan geçirerek, bugünlere getirdiklerini kaydeden Yldrm, unlar söyledi:

Bu cennet vatann, aziz milletin deerlerine sahip çkarak, ayakta durmay yaadk. çanakkalede Onbeliler cepheye giderken, analar onlarn ellerine kna çaldlar. stiklal harbinde ehit olanlar, bize bu mübarek topraklar vatan olarak brakanlar gençlerdi. imdi ülkemizi bölmeye parçalamaya çalan bölücü PKK, YPG, PYD, FETÖye kar gençlerimiz, ülkemizin bugününün de yarnnn da teminat. 15 Temmuz gecesinden biliyorum, o geceyi yaayan bir kardeiniz olarak biliyorum. O gece Bu ülkenin sorunlarna ilgisiz denen, apolitik denen gençlerimiz meydanlara indiler. Alçaklara gösünüzü siper eden, tanklarn önüne duran, kurunlara Vz gelir diyen gençler sizlerdiniz. Bugün nüfusumuzun yüzde 100ünü siz oluturuyorsunuz. Yarn nüfus sizden olacak. Gelecek ideali olmayan, yüreinde gençlik atei tamayan siyasetçiler, bu ülkeye hiçbir ey veremezler. Gençliin enerjisini, heyecann anlayamadlar. Gençlii kolayca alevlenen duygularyla oynanan topluluk olarak gördüler.

GÜNLÜK MESELELER çN ENERJNZ HARCAMAYIN

Türkiyenin ve dünyann artlarn doru analiz eden, ona göre karar veren gençlik olduunu dile getiren Babakan Yldrm, öyle konutu:

Bu millet ayrmadan, kutuplamadan büyük aclar çekti, büyük kayplar verdi; ama Rabbime ükrediyorum artk bunlara, bu oyunlara metelik vermeyecek bir gençliimiz var. Sizler cansn farkllklarmz zenginlik olarak gören, demokrasiyi ba tac eden milli, manevi deerleriyle bark bir gençliimiz var. Artk Türkiyenin ve dünyann artlarn doru analiz eden, ona göre karar veren gençliimiz var. Türkiyeyi bir bütün olarak kucaklayan, tarihine kültürüne sahip çkan bu gençlii ne bölücüler ne FETÖcüler yönlendiremez. Emperyalistlere kar Türkiyenin verdii mücadelede en büyük güvencemiz, Türk gençliidir. Sizlersiniz; sizler bizim bugünümüz, yarnmz, geleceimizsiniz. Kendi geleceimize sahip çkmak için bugünkü Türkiyeyi içtenlikle sahiplenmenizi istiyoruz. Yüreklerinizdeki heyecan, ülkenin kalknmas, gelimesi için harekete geçirin. Lütfen, günlük meseleler için de enerjinizi harcamayn. Gelecein büyük Türkiyesine, büyük hedeflerine odaklann.

BZE BZDEN BAKA DOST YOK

Gençlere Nefreti, öfkeyi deil; sevgiyi, hayalleri, ideallerinizi büyütün diye tavsiyede bulunan Babakan Yldrm, öyle devam etti:

htilaflar, anlamazlklar deil; ittifak, birliktelii güçlendirin. Öfkeyle harcanacak zamanmz yok. Hepimiz genciyle yalsyla Türküyle Kürtüyle Alevisiyle Sünnisiyle her mezhep, merep, düünceden ne olursak olalm bu ülkenin aziz vatandalaryz. Bu ülkenin evlatlaryz. Bize bizden baka dost yok, gençler. Dünyada bizim dostumuz yine biz kendimizdir. Bunu Afrinde, Cerablusta, El Babda, Gabarda, Hakurkta Bestler- Derelerde, Dalcada gördük. Ayak baslmayan yerlerin her noktasnda, ay yldzl bayrak dalgalanyor. Sizin geleceiniz olan bu bayrak dalgalanyor. Bizim hayalimizde ülkesi, demokrasisi daha gelimi, milli geliri daha da artm, küresel deerlerle bütünlemi bir Türkiye var. Bu Türkiye hayalimizi elbette geçlerle sizlerle hayata geçireceiz. Bütün gayretimiz, geçmiin yanllarna dümeden, emin admlarla gelecek yolculuumuza yürümek. Sizlerin kan, bizimkinden daha hzl akyor. Gençlik bu demektir. Bir anda her ey olsun istiyorsunuz, tpk dan zirvesinden kopan kaya parças gibi süratle menzile koar gibi kouyorsunuz; ama bizler o kayadan vadiye indik. Orada suyun içinde suyun adeta sürtünmeyle köelerimizi, sivriliklerimizi yok ettii bir taa döndük. Sizin heyecannz, sivrilikleriniz, enerjiniz bizim tecrübemizle birletiinde bizi tutana ak olsun. Ülkemizin ikili ilikileri, bölgesel konular, bölgede oynanan, oynanmaya çallan emperyal oyunlara kar çok uyank olmamz lazm.

24 HAZRAN; GENçLERN SEçMDR

Gençlerle daha fazla yolculuk yapacaklarn vurgulayan Yldrm, Biliyorsunuz, 16 Nisan Anayasa deiikliinde gençleri ilgilendiren çok önemli deiiklik yaptk. Seçme yan daha önce 18e düürmütük; ama seçilme ya 18 deildi, 25ti. Bu sefer dedik Seçiyorsa seçilme hakk da olmaldr. Seçen ayn zamanda seçilmelidir dedik ve Anayasa deiikliini sizin için yaptk. Dolaysyla 24 Haziran seçimi; gençlerin seçimidir, gelecein karardr. Kararnz hayrl uurlu olsun dedi.

BU HZMET, BU TOPRAKLARA BORçLUYUM

Konumasnn son bölümünde hemehrilerine 16 yl boyunca verdikleri destek için teekkür eden Babakan Binali Yldrm, öyle konutu:

16 yldr Refahiyeden stanbula, Ankaradan zmire, Türkiyeye uzanan hizmetle dolu yllarm geçti. Bununla gurur duyuyorum. Bu hizmeti, bu topraklara borçluyum. Bana gösterdiiniz sevgi, muhabbet hiç karlksz kalmad bundan sonra da kalmayacak. Her zaman hizmetinizde olmaya devam edeceim. Gençlerimizle kadnlarmzla milletimizle birlikte yol yürümeye devam edeceim. limizi, Refahiyemizi yatrmlarla kalkndrmaya devam edeceiz. çok güzel bir gelecek Türkiyeyi bekliyor, Erzincan bekliyor, gençlerimizi bekliyor. Bugüne kadar verdiiniz bundan sonra vermeye devam edeceiniz desteklere teekkür ediyorum. Allah kardeliimizi, muhabbetimizi daim etsin. Erzincan Binali Yldrm Üniversitesi burada m? Ben olmasam da ismim her zaman sizinle beraber.

Ana Sayfaya Git