Başbakan yıldırım: 3'üncü olağanüstü kongremiz bir besmeledir

Başbakan Binali Yıldırım, "1'inci Olağanüstü Kongre'mizde Cumhurbaşkanı'mız, 'Bu bir Fatiha'dır, bu bir başlangıçtır' demişti. Ben de diyorum ki 3'üncü Olağanüstü Kongremiz de bir besmeledir." dedi.

Haberler 22.05.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yldrm, partisinin Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen 3üncü Olaanüstü Büyük Kongresinde, genel bakan sfatyla son kez konutu. Yldrm, Bugün günlerden vuslat. Rabbime hamd olsun. te özlenen, beklenen an geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoan, bugün yeniden aramzda. Ho geldin Sayn Cumhurbakanm. Aradan geçen 998 gün boyunca bizi manevi olarak asla yalnz brakmadnz. Bize verdiiniz güç ve destek için ükranlarmz sunuyoruz. Ne mutlu bizlere ki hep yan bamzda olan bir liderle yol arkadal yaptk. Ne mutlu bizlere ki aydnlk Türkiyenin mimar, kutlu yürüyüün lideri Recep Tayyip Erdoann yol arkadalaryz diye konutu.

DEMN LDERYLE MLLETN PARTSN BR KEZ DAHA BR ARAYA GETRYORUZ

Partisinin her daim genç ve dinamik kalacan vurgulayan Yldrm, Bizim kongremiz bayramdr. Her kongre, büyük Türkiye ölenidir. Bu sefer ayr bir bayram, ayr bir ölen yayoruz. Bu salonda, bugün yalnzca bir kongre yapmyoruz. Ayn zamanda deiimin lideriyle milletin partisini bir kez daha bir araya getiriyoruz. AK Partide kongre demek, daha da güçlenmek demektir. Birlik, beraberliimizin artarak, devam etmesi demektir. Sizler bu erdem zincirinin birer halkassnz. Bu birlii oluturan deerli yol arkadalarm sa olun, var olun dedi.

ARAMIZA NFAK SOKMAK STEYENLER OLDU

AK Partinin 2001 ylndan beri zorluklarla mücadele ederek, bugünlere geldiini belirten Babakan Yldrm, unlar söyledi: Dünya, emsali görülmemi bir azim, kararllk, dirayet hikayesini AK Partide gördü. Neler yaamadk neler. Aramza nifak sokmak isteyenler oldu. Bizi bize düürmek isteyenler oldu; ama sonuçta dönüp dolap, o nifak tohumlarn kendi tarlalarna ektiler. Kaderin üzerinde de bir kader vardr. te onlar bunu unuttular. AK Parti ilk günden beri ilkeleriyle var oldu, var olmaya da devam edecek. lkelerimiz çok açk. Milli irade, tek belirleyici güçtür. Bu gücün üzerinde güç tanmayz. Farkllklarmz zenginlik olarak kabul eder, her görüe, inana sayg duyarz. çeride ve darda güçlü olmann, adalet ve kalknmayla mümkün olacana inanrz

AK PARTL OLMAK, KBRDEN UZAK OLMAK; TEVAZU SAHB OLMAKTIR

AK Partinin, milletin partisi olduunun altn çizen Yldrm, Bizim partimizde makam, mevki derdi olmaz. Partimiz, milletin derdiyle derlenir; milletin derdine derman olur. AK Parti, herhangi bir siyasi parti deildir. Milletin partisidir. AK Parti, 1071 ylnda Alparslanla Malazgirtte balayan, 1919da Mustafa Kemalin Kurutulu Mücadelesine kadar uzanan tarihi bir yolculuun eseridir. AK Partili olmak ülkemizin anl tarihiyle övünmek, bugünlerden yarnlar hayal etmektir. AK Partili olmak, kibirden uzak olmak; tevazu sahibi olmaktr. AK Partide hesabilik deil, hasbilik esastr. Bizi biz yapan deerler, ite bunlardr. 2023 hedefleri, 2053, 2071 vizyonu için bugünden yarn hazrlayacaz. Emin olun ki yarnmz, bugünümüzden çok daha güzel olacak diye konutu.

ASKER KILIINA GRM, GÖZÜ DÖNMÜ TERÖRSTLER...

Millet olarak zor bir yl geçirildiini dile getiren Yldrm, 15 Temmuz darbe giriimini hatrlatarak, Ülkemiz Kurtulu Sava günlerinden bu yana ilk kez bu kadar hainin bir araya geldii, oyunlar kurduu bir dönem yaad ama hiç endieniz olmasn. Biz, o oyunlar sizlerle birlikte bozduk. Bozmaya da devam edeceiz. 15 Temmuz gibi karanlk bir geceyi, bir igal giriimini yaadk. Asker klna girmi, gözü dönmü teröristler, milletimizin vergileriyle alnan tanklarla helikopterlerle uçaklarla milletin üzerine bombalar yadrdlar. Egemenlii milletten almak için TBMMyi bombaladlar. Meydanlara indiniz adeta bir gece içinde bir demokrasi destan yazdnz dedi.

TERÖRLE MÜCADELE, SLAHLARIN ÜZERNE BETON DÖKÜLÜNCEYE KADAR SÜRECEK

Türkiyenin önemli sorunlarnn banda terörün geldiini söyleyen Yldrm, Kimse terörle yaamaya alamaz, altrlamaz. Dünya üzerinde ayn anda en az üç terör örgütüyle mücadele eden baka bir ülke yoktur. Terörle kol kola giren, teröre destek veren kim varsa er ya da geç kaybedecektir. Bu mücadele, Sayn Cumhurbakanmzn da dedii gibi silahlarn üzerine beton dökülünceye kadar sürecektir. Terörle mücadelemizi savunmayla deil, taarruz anlayyla sürdürüyoruz açklamasnda bulundu.

YNE TUTTURMULAR çATI ADAY, KAPI ADAY TEMEL OLMAYININ çATISI OLMAZ

Ana muhalefet partisinin, demokrasinin vazgeçilmezi ve olmazsa olmaz unsuru olduunu savunan Yldrm, çat aday tartmalarna da deindi. Babakan Yldrm, Ülkemiz, o kadar salam ve istikrarl bir iktidara sahip ki bu temel unsurun eksikliini millet hiç hissetmiyor. Onlarn iktidar anlay falan yok. Zaten Türkiyenin bir ana muhalefeti de yok. Kendileri de bal gibi biliyor ki Türk siyasetinin yaad ksr çekimelerin çözümü anayasa deiikliidir diye konutu.

AK PART GENEL BAKANLIINI CUMHURBAKANIMIZA DEVRETMENN GURURUNU YAIYORUM

Babakan Yldrm, öyle devam etti: Liderimiz, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, büyük bir siyasetçi ve dava adamdr. Türkiye davasnn ylmaz savunucusudur. te biz böyle bir dava adamnn yol arkadayz, Recep Tayyip Erdoann yol arkadayz. 1inci Olaanüstü Kongremizde Cumhurbakanmz, Bu bir Fatihadr, bu bir balangçtr demiti. Ben de diyorum ki 3üncü Olaanüstü Kongremiz de bir besmeledir. Gururla tadm AK Parti genel bakanl görevini Sayn Cumhurbakanmz, kurucu genel bakanmz Recep Tayyip Erdoana devretmenin gururunu, onurunu yayorum

Ana Sayfaya Git