Başbakan Yıldırım Bangladeş'de

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaret kapsamında Bangladeş'e gitti.

Haberler 19.12.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel uçak ANA ile TS 17.30da bakent Dakkaya ulaan Yldrm ve beraberindeki heyeti, Hazrat Shahjalal Havalimannda Türkiyenin Banglade Büyükelçisi Devrim Öztürk ve dier yetkililer karlad.

Babakan Yldrm ile birlikte Babakan Yardmcs Bekir Bozda, Diyanet leri Bakan Ali Erba, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Ravza Kavakc da Bangladee gitti.

Banglade Babakan eyh Hasinann davetlisi olarak bu ülkeye resmi ziyaret gerçekletiren Binali Yldrm, temaslarna bakent Dakkada yapaca üst düzey görümelerle balayacak.

TEMASLARDA BULUNACAK

Ziyarette, Bangladele Türkiye arasnda kardelik ve dostlua dayanan ilikilerin kapsaml ekilde ele alnmas ve bata Rohingya krizi olmak üzere bölgesel meselelerle ilgili görü alveriinde bulunulmas öngörülüyor. Babakan Yldrm, Dakkadaki temaslarnn ardndan Bangladein Coxs Bazar bölgesine geçecek.

Burada Rohingya Müslümanlarnn yaad kamplar ziyaret edecek Yldrm, snmaclarn durumu ve bölgede TKA, AFAD ve Diyanet leri Bakanlyla uluslararas örgütler tarafndan gerçekletirilen insani yardm faaliyetlerine ilikin incelemelerde bulunacak.

Ana Sayfaya Git