Başbakan Yıldırım: Dosyanın içeriğini biz de bilmiyoruz AYM de bilmiyor

BAŞBAKAN Binali Yıldırım gündeme ilişkin soruları yanıtladı. AYM’nin kararına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, `AYM’nin kararını beğeniriz, beğenmeyiz … bunun incelenmesi, değerlendirilmesi ayrı bir şeydir. İlk derece mahkemesi dosyaya hakimdir. Dosyanın içeriğini biz de bilmiyoruz. AYM de bilmiyor. O bakımdan doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemesidir. Nöbetçi mahkemenin verdiği karar, tabii ki yeterli değildir. Asıl mahkeme yetkilidir. O bakımdan AYM’nin gerekçeli kararının beklenmesi istenmiştir. Gerekçeli karar da yayınlanmıştır. Kararda görülen bir şey var; burada verilen kararın iddianame sürecine kadar olan işlemlerle ilgilidir. İddianame ve sonrası ile ilgili konularda mahkemenin yargılama hakkı saklıdır. O bakımdan yerel mahkeme dosya içeriğini dikkate alarak, AYM’nin de kararını dikkate alarak en uygun hukuka uygun bir karar verecektir. ` diye konuştu.

Haberler 13.01.2018 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Mahkemeleri verdikleri kararlar ile tarttrmak, tartr hale getirmek hukuk devletinin ilkelerine aykrdr. Ülkemiz de hukuk sistemimize de olumlu bir katks yoktur. Mutlaka alnan kararlar bir kesimi mutlu eder, bir kesimiz mutsuz eder. Bu gayet doal. Her karar üzerinden mahkemelerimizi hrpalamak, keselemek, itibarn azaltmak doru deildir. Bu dava sonuçlanm bir dava da deil. Durumas yaplp son karar verilmi bir dava da deildir. Acele yorum yapmak mahkemeye de hakszlk olur. Davaya da gölge düürür. Bundan sonraki süreci takip edeceiz. Her münferit olaydan sonra bir düzenleme yapmak hukuk devleti ilklerine çok uygun dümez ifadelerini kulland.

AK PART OLARAK TTFAKA OLUMLU BAKIYORUZ

AK Parti- MHP ittifakna ilikin bir soru üzerine Yldrm, AK Parti olarak ittifaka olumlu bakyoruz. Partilerin kurumsal kimliklerini muhafaza etmek suretiyle yani bir partinin listelerinden seçime girmek deil, amblemlerini, tüzel kiiliklerini muhafaza ederek seçime birlikte gitmelerine yönelik düzenlemeye scak bakyoruz. Tekil edilen komisyonun da görevi bunun detayn çalarak önümüze getirmektir açklamasnda bulundu.

DLBTE SALDIRILARIN ARTMASI ORADA YEN BR GÖç HAREKETNE SEBEP OLACAKTIR

dlibteki gelimelere ilikin Yldrm, dlibte saldrlarn artmas orada yeni bir göç hareketine yeni bir maduriyetlerin olumasna sebep olacaktr. Milyonlarca insann yaad yerde sivil ile terör gurubunu nasl ayrt edeceksiniz? Bu i çok tehlikeli ve yanltr. Suriyenin bar sürecini akamete uratmaktan baka hiçbir ie yaramaz. Özellikle rejime, Rusya Federasyonunun ve rann bu konuda daha fazla telkinde bulunmas zorunlu hale gelmitir diye konutu.

TTFAK ALEN, AçIK BR EKLDE YAPILIR. GZL SAKLI TTFAK YAPMAYA KALKMASINLAR

Yldrm, ttifak aleni, açk bir ekilde yaplr. Gizli sakl ittifak yapmaya kalkmasnlar. Vatanda bunu yemez. Kiminle kimin beraber olduunu o meydanda millet görüp karar verecek. Biz milli ve yerli hiçbir emperyal gücün ülkemiz üzerinde emelleri olanlarn bu emellerine hizmet edecek hiçbir kimse ile parti ile ittifak yapmayz. Bu kadar açk. Bunun di9na ittifak yapacaklar da kararlarn kendi verecektir. ttifak öyle gizli, sakl olmaz. Doal kenetlenme falan bunlar zrvadr. ttifak aleni, açk bir ekilde ortaya konur gerei yaplr. çkacak sonuç herkesin kabul edebilecei sonuç olur açklamasnda bulundu.

(ABDNN SEYAHAT UYARISI) ABD-TÜRKYE LKLERNE OLUMLU KATKISI OLMAZ

ABDnin Türkiyeye yönelik seyahat uyarsna ilikin bir soru üzerine Yldrm, Bunlar güzel eyler deil. Türkiye güvenli deil algs oluturma hem hakszlktr, hem de ABD-Türkiye ilikilerine olumlu katks olmaz. Ankara ne kadar güvenliyse, Washington o kadar güvenli. Küresel terör snr tanmyor. Seyahat yasa, snrlar kapatmak çözüm deil. Küresel teröre kar daha fazla dayanma, birlik gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git