Başbakan Yıldırım: Ey Amerika, bu yol çıkmaz sokak

ERZİNCAN'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütlerine destek verdiğini belirttiği ABD'yi uyararak, "Ey Amerika, terör örgütleri ile iş tutarak nereye varmak istiyorsun ? Bu yol karanlıktır, bu yol çıkmaz sokaktır. Hala bu yanlıştan dönmek için zamının vardır. Artık şu canilere, insanları gözünü kırpmadan öldüren bu alçaklara destek olmayı bırak. Silah vermeyi bırak. Verdiğin silahları da söz verdiğiniz üzere topla artık" dedi.

Haberler 14.02.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, memleketi Erzincanda partisinin Merkez Spor Salonunda düzenledii 6nc l Olaan Kongresine katld. Yaklak 25 bin kiiye hitap eden Yldrm, hemehrilerini, çocukluumun geçtii, tozuna toprana belendiim, ac tatl hatralarmn olduu, insan mert, iklimi sert derdi ile dertlendiim, sevincimi paylatm, bam hiçbir zaman yere edirmeyen yiit Erzincanm. Kimliimi kiiliimi, benliimi bulduum buram buram mertlik kokan aziz Erzincan. Seferberlik görmü ylmam, depremler görmü yklmam zorluklara ramen dimdik ayakta kalmay baarm kahramanlar diyar Erzincan diyerek selamlad.

Bugünün Erzincann düman igalinden kurtuluunun 100üncü yl dönümü olduunu anmsatan Yldrm, o dönemda kahramanca bir mücadele gösterildiini söyledi. Kahraman Mehmetçikin Afrinde gerekeni yaptn bildiren Yldrm, Bir avuç yer zaten gitsek oraya smayz. Brakalm rahat çalsnlar dedi.

MEZALM GÖRMEK STEYENLER DOUYA BAKSINLAR

Koltuklarnda rahat oturup, zevk, sefa içinde kaftanlara bürünerek tarihten bihaber birbirlerine katliam yaptmz hezeyanlarn anlatanlarn Erzincana, Dou Anadoluya bakmas gerektiini kaydeden Yldrm, Bakp mezalim neymi bir görsünler. Yaanan mezalime koca bir tarih ahittir. Erzincandaki, Dou Anadoludaki tandrlar, camiler, samanlklar ehittir. Kadn çocuk demeden canl canl yakanlar tarih önünde ve Allah indinde hesap veremeyeceklerdir. Tarihte de günümüzde de bizim Erzincanmzn ifadesi ile haksz olarak kimsenin tavuuna k dediimiz yoktur. Dün olduu gibi bugün de vatanmz, snr boylarmz korumak amacndayz. Biz tarihte bugün hiç kimseye saldrmadk, sömürgecilik yapmadk ancak meru mücadelemizden asla taviz vermedik, vermeyiz. Bugün Suriyenin kuzeyinde, oradaki mazlum insanlara, Araplara, Türkmenlere, hatta Kürtlere ayrm yapmadan herkesin hakkn hukukunu korumak diye konutu.

AFRN DEL YUNUSLARI MI KONUACAIZ

Türk Silahl Kuvvetlerinin Suriyenin Afrin bölgesinde yürüttüü Zeytin Dal Harekatna da deinen Babakan Yldrm, Ana Muhalefet Partisi Genel Bakan Kemal Klçdaroluna yüklenerek unlar söyledi: Ey Klçdarolu sen hangi akla hizmet ediyorsun. Afrine girmeyin diyorsun. Bu nasl mantk. Yedi düvelin destekledii terör örgütleri PKK, PYD, YPG, DEA al birini vur ötekine. Açkca devletimize milletimize kafa tutuyor. Kimden yanasn çk da söyle. Bilesiniz ki sonuna kadar gideceiz. Köklerini de kazyacaz, sen istesen de istemesen de. Biliniz ki bu mücadele aslnda bütün insanln var olu mücadelesidir. Sayn Klçdarolu, bugün yine bir eyler yumurtlam grup toplantsnda atm, tutmu. Ne diyor; efendim Türkiye Cumhuriyeti tarininin en korkak adam Recep Tayyip Erdoanm. Hadi oradan haddini bilmez. 15 Temmuzda tanklarn arasndan svp belediye bakannn evine snrken, Recep Tayyip Erdoan, Binali Yldrm meydalarda alçaklara kar müceadele ediyordu. Kim korkak, kim korkak deil. Bu millet en iyisini bilir. Afrin operasyonu devletin operasyonuymu, siyasetin deil. Allah akl fikir versin. Bu yaa gelmi devlet nedir, siyaset nedir, farkndan deil.

HEVESLER KURSAKLARINDA KALACAK

Snrlarmzda bir devlet kurma hevesinde olanlarn bu heveslerinin kursaklarnda kalacan belirten Babakan Binali Yldrmn sözleri sk sk atlan sloganlarla kesildi. Gençler harikasnz diyerek konumasn sürdüren Yldrm, teröriste, zalime bugün destek olanlarn yarn onlar kendi kaplarnda bulacan söyledi.

Türkiyeyi tarmsal üretimde Avrupann bir numaras yaptklarna vurgu yapan Yldrm, turizm gelirlerinin 2017de yüzde 28 arttn hatrlatt. Kongrede l Bakanlna tek liste halinde giren Mehmet ireci seçildi.

Ana Sayfaya Git