Başbakan Yıldırım: PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Şırnak'ta yaptığı konuşmada HDP'yi eleştirerek, "Bu ülkede siyaset yapacaksan, sırtını Kandil'e değil, Türkiye ve millete dayayacaksın. Bunlar yaptıkların hesabını verecekler. Bu işin dönüşü yok. PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak. Yıkılanları en iyi şekilde yapacağız" dedi.

Haberler 08.04.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Referandum çalmas kapsamnda Babakan Binali Yldrm dün rnak ve Hakkaride miting düzenledi. rnakta, toplu açl törenine katld. Geçen yl hendek- barikat operasyonlarnn gerçekletirildii Yeni Mahalledeki alandaki toplu açl töreninde konuan Babakan Yldrm için güvenlik güçlerince youn güvenlik önlemleri alnd. Tören alanna üzerinde Türkçe Her Evet, çukur siyasetine bir tokattr ile Kürtçe Biji serok Erdoan (Yaasn Bakan Erdoan) yazl pankartlarn asld görüldü.

ARAMIZA KMSE DÜMANLIK TOHUMU EKEMEZ

rnakn ilim ve medeniyet ehri olduunu, Kürtçenin büyük yazar Ahmad-i Haninin, Mem-u Zinin yazarnn memleketi olduunu söyleyen Babakan Yldrm, öyle konutu: rnakn yiit insanna bocrumuz var. 15 Temmuz gecesi milletimiz, devletini, Cumhurbakann, meclisini korumak için sokaklara döküldü. Baz illerimiz darbe gecesi destan yazd. Ayn ekilde burada da çok anl direni yaptnz. erefettin Elçi Havaalann kapattnz, o alçaklarn gitmesini engellediniz. Bedenlerinizi darbecilere siper ettiniz. Eer o darberciler durdurulmasayd, Ankarada daha fazla kardeimizi ehit edeceklerdi. En çok teekkürü sizler hak ediyorsunuz. Yaptnz kahramanlk destanann bu millet unutmayacak. 15 Temmuzda Ankara ne hissettiyse, rnakta ayn ekilde hissetti. Kalbimiz her yerde bir att. 80 milyonun kardeliini rnakta burada ilan ediyor. çanakkale geçilmez diyerek, o tarihte birlikte olduk. Kurtulu Savanda dedelerimiz bir oldu. Bizim aramaza hiçbir terör örgütü giremez. Alçak PKK terör örgütün bir daha aramza sokmaya kararlmyz? Aramza kimse dümanlk tohumu ekemez. rnak meydanndan, on binlerin huzurunda açk açk söylüyorum, bütün terör örgütlerine: Türkün, Kürtün kardeliine asla zarar veremeyeceksiniz. Türk ile Kürt bu corafyada etle trnak gibidir, birbirinden ayrlamaz.

BU BAYRAK ELNZDE OLDUKçA TÜRKYE HER ZAMAN ARKANIZDA OLACAK

Babakan Yldrm, Selahadini Eyyubinin bir Kürt komutan olduunu, ama ordusuna Türk, Kürt ve Araplarn olduunu ve Kudüsu fethederek oray bir bar ehri olarak muhafaza ettiklerini söyledi. Türk ile Kürdün kardeliinin burada bizlere tarih boyunca büyük zaferler kazandrdn söyleyen Yldrm, konumasn öyle sürdürdü: PKK bugüne kadar en büyük zarar size verdi. Bölgenin her tarafna hendek kazdlar, polislerimizi, asklerimizi ehit ettiler, insanlarmz evinden ettiler. Bunlar bunun hesabn verecek. Onlar bir daha sizi rahatsz edeyemecekler. Bu bayrak ellinizde oldukça, Türkiye her zaman arkanzda olacak. Sizin çocuklarnz ac çekti, daa götürdüler. Bunun da sonuna geldik. Kandillerini söndüreceiz.

Konumasnda HDPyi de eletiren Yldrm, HDP oyu sizden ald, sizin deil Kandilin dediini yaptlar. Silahl zoruyla oy aldlar. Dillerinde çocuklar ölmesin bar gelsin sözleri vard. Yeiyurt Mahallesinde 3 çocuu katlettiler. Silopideki 4 ve 3 yandaki çocuklarn canna kaydlar. 67 yandaki çoban onlar katletti. Güvenlik korucumuzun 17 yandaki olunu evinin önünde bunlar katlettemediler mi? Camiyi tahrip edip, Kuran- Kerimi tahrip eden bunlar deil mi? HDP dnda siyaset yapanlar katlettiler. te rnak harebeye çevirdiler. çukur ve hendeklerle insanlara hayat dar etitler diye konutu.

PKK BTECEK, TÜRKYE RAHAT NEFES ALACAKTIR

Babakan Binali Yldrm, PKKya kar yürüttükleri operasyon konusunda Kandilin uaklar diye anlandrd HDPlilerin Avrupaya gidip, Türkiyeyi ikayet ettiklerini de ifade ederek, sözlerini öyle tamamlad: Hendek ve çukurlardan söz ediyor. Ne diyorlar? Devlet Cizre ve rnak yakt. Avrupa size inanm olabilir ama buradaki vatandalarmzn bu ii kimin yaptn çok iyi biliyor. Bu ülkede siyaset yapacaksan, srtn Kandile deil, Türkiye ve millete dayayacaksn. Bunlar yaptklarn hesabn verecekler. Artk bunlar benim rnakl kardeimise kepenk kapatmayacaklar. Bu iin dönüü yok. PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak. Yklanlar en iyi ekilde yapacaz. Sokak ve caddeleri en güzel ekilde yapacaz. Siz Türkiyeye, bayramza, adam gibi adam Erdoana sahip çktnz.

HAKKARDE KANDL SÖNDÜRECEZ

rnaktan Hakkariye geçen Babakan Yldrm, Yüksekovada düzenlenen toplu açl ve temel atma töreninde, HDPliler iradelerini Kandile verdiler, Kandile sattlar kendilerini. Ama hiç merak etmeyin, o Kandili de söndüreceiz, onlar da söndüreceiz. te Yüksekova Meydan. Bu meydan ne diyor, bu meydan diyor ki Artk bu topraklarda teröre yer yok. Terörden eser kalmayacak. Köklerini kazyncaya kadar bu mücadele kararllkla devam edecek dedi.

Ana Sayfaya Git