Başbakan Yıldırım: Yakmaktan, yıkmaktan bahsediyorlar

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, partisinin Bitlis mitinginde muhalefeti ve cumhurbaşkanı adaylarını eleştirdi. Yıldırım, milletin değerleriyle kavga etmek yerine, milletin ekmeğini ve aşını büyütmek için mücadele ettiklerini belirterek, "Bitlisli kardeşlerimizin güzel bir sözü var. 'Yazın ayransız, kışın yorgansız olmaz.' Şimdi meydana indiler, ne diyorlar? 'AK Parti ne yaptıysa hepsini yıkacağız, projelerini iptal edeceğiz.' Taş koymaktan bahsetmiyorlar; yakmaktan, yıkmaktan bahsediyorlar" dedi.

Haberler 09.06.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mutan helikopterle Bitlise gelen Babakan Yldrm, Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde bulunan Eren Üniversitesinin Rahva Yerlekesindeki Memduh Eren Camiinde cuma namaz kald. Daha sonra da Hüsrevpaa Mahallesindeki Zübeyde Hamn lkokuluna geçerek burada karne datm törenine katld. Babakan Yldrm, buradan da ehir merkezinde bulunan Ulu Cami Meydannda l Bakanl tarafndan düzenlenen mitinge katld. Slogan atan gençlere, Gençler siz geleceimizsiniz, aydnlk Türkiyesiniz. Bitlisliler, size milletin adam, Türkiye sevdals Recep Tayyip Erdoann selamlarn getirdim diyerek, yaanan bu cokunun 24 Hazirana tanmasn istedi.

MLLETLE KAVGA EDYORLAR

Bitlisin ilim, irfan yuvas olduunu belirten Babakan Yldrm, Böyle bir ehirde üniversite 2007de AK Parti döneminde kuruldu. Bu örnei AK Partiden önce Türkiyenin halini anlataym diye söylüyorum. AK Partiden öncekilerin millete hizmet etmek gibi bir niyetleri yoktu. imdi Bitlisin tüneli, çevre yolu var m? Rahva, Tatvan, Güroymakta bölünmü yolu var m? Onlar millete hizmet yerine milletle kavga ediyorlard. Hep kavga ettiler. Milletin diniyle, diyanetiyle, klyla, kyafetiyle uratlar. Baörtüsüyle uratlar. Hizmet götürmek yerine köylerin, beldelerin, ilçelerin isimlerini deitirdiler. Sen Nurs köyünün ismini deitirebilirsin, ama bu milletin gönlünde Said-i Nursinin ismini çkartabilir misin? Bununla uraacaklarna memlekete eser brakn eserdedi.

ENKAZ EV

Muhalefeti enkaz evi olmakla suçlayan Babakan Yldrm, Milletin deerleriyle kavga etmek yerine, bu milletin ekmeini ve an büyütmek için çalsaydnz olmaz myd? Bitlisli kardelerimizin güzel bir sözü var. Yazn ayransz, kn yorgansz olmaz. imdi meydana indiler, ne diyorlar? AK Parti ne yaptysa hepsini ykacaz, AK Partinin projelerini iptal edeceiz, Kanal stanbulu yapmayacaz. Oray buray ykacaklarn söylüyorlar. Yahu siz enkaz evi misiniz? Siz memleketi mi yöneteceksiniz ? Ta koymaktan bahsetmiyorlar, yakmaktan ykmaktan bahsediyorlar. Bu memleketin gelimesine engel olacaklarn, bu milletin AK Partiden souyacan zannediyorlar. Milletimiz buna izin verir mi? diye konutu.

MLLET KAZANIMLARA SAHP çIKIYOR

Milletin 16 yllk kazanmlarna sahip çktn ve 2023ten dönü olmadn ifade eden Babakan Yldrm, 16 yldr doudan batya, kuzeyden güneye hiçbir ayrm yapmadan hizmet ettiklerini söyledi. Hizmete devam edeceklerini belirterek Kürtçe, bam gözüm üstüne diyen Babakan Yldrm öyle konutu:

Bölgeler arasndaki gelimilik farkn kapatmak için çaltk. Türkiyede ikinci snf vatanda yok. Kürt de Türk de bamzn üstünedir. Ne yaptysak millet için yaptk. çocuklarmza nasl güzel bir gelecek hazrlarzn derdindeyiz. 12 Eylül, 28 ubat, 27 Nisan gibi millet iradesine kar darbelerle demokrasiyi kesintiye urattlar. Son olarak da 15 Temmuzda hainler emellerine ulaamad. FETÖ, PKK, PYD, DEA ad ne olursa olsun bunlar alçak terör örgütleridir. Bunlarn ipleri dardadr. pi bakalarnn elindedir. Bitliste açkça söylüyorum. Türkiyede Kürtlerin de Türklerin de PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu terör örgütünü bu topraklardan temizlemektir.

HDPye sert sözlerle eletiren Yldrm, oyu Bitlislilerden, emirlerin de Kandilden alndn belirterek, Geçmite sizden oy istediler. Türkiye partisi olacaz dediler. Bitlis için çalacaz, Türkiyenin kalknmas için çalacaz dediler. Siz de destek oldunuz, ama ne oldu? Oyu sizden aldlar, emri Kandilden aldlar. Bunlar bölücüdür. Bunlar Kürtlerin de Türklerin de bann belasdr. Bu belay defetmek de elimizdedir. Bunun için bir olacaz, birlik olacaz, hep birlikte Türkiye olacaz dedi.

KÜRTLERN KANI, CANI ÜZERNDE DEVLET KURMAYA çALIIYORLAR

Bölgeyle ilgili emperyal güçlerin planlarnn olduunu belirten Yldrm, Kürtlerin kan can üzerinde bir devlet kurmaya çalyorlar. Kürtlerin bin yldr devletleri var. Alçaklar, size mi kalm Kürtlere devlet kurmak. 81 milyonun devleti Türkiye Devletidir, bayra da ay yldzl bayramzdr. Artk dalarmzda terör esmiyor. Artk dalarmz açld, yaylalarmz açld. Oralarda sürüler otlanyor, bayramz dalgalanyor. ehirlerde de terörün basks bitti. Hiç kimsenin basksndan korkmayn. Devletimiz sizin yannzdadr. Oyunuzu istediiniz gibi kullann. Türkiyenin aydnlk gelecei için ben de varm deyin diye konutu.

Babakan Yldrm, 37 milyardan devraldklar tarm gelirlerini 161 milyara çkardklarn, Avrupada 4üncüyken, 1inci olduklarn da belirterek konumasn öyle sürdürdü:

Cumhurbakanlar adaylar var. Gerçeklerin üzerini nasl örteriz, Türkiye 16 ylda nereden nereye geldi, bunu göstermemek için ellerinden geleni yapyorlar. Ama güne balçkla svanr m Bitlis? AK Partinin hizmetleri ortada. 37 milyardan devraldmz tarm gelirimizi, 161 milyara çkardk. Türkiye tarmda Avrupada 4üncüydü, imdi de 1inci oldu. Türkiyeye de birincilik yakr. Gübrede, yemde KDVyi kaldrdk. Yllardr mazot destei veriyoruz. Mazot destei vereceiz diyorlar. Yaplanlardan bile haberleri yok. ehir hastaneleriyle salkta en büyük dönüümü gerçekletirdik.

KARNE UYARISI

Türkiyede 18 milyona yakn örencinin karne alarak tatile çktn ifade eden Yldrm, Yavrularmza karnelerini verdik. Tatil bugün balad. 18 milyona yakn örencimiz baarl bir dönem geçirdi. Tatilde aman yavrularmza karnen niye daha iyi deil diye sitem etmeyin. Eer krk varsa, seneye telafi ederler. Bu 3 ayda morallerini çok yüksek tutmalar lazm. Bütün yavrularmzn gözlerinden öpüyorum. 15 ylda 284 bin yeni derslik, bin 245 yeni hastane, 817 bin yeni konut yaptklarn ve üniversite saysn 207ye çkardk dedi.

24 Haziran için Bitlislilerden desteklerini beklediklerini söyleyen Yldrm, kendisini PKKnn esaretinde kurtaramayan HDPnin sanda gömülmesini istedi. Yldrm, Bitlis her eyin en güzeline layk. 24 Hazirana hazr myz? Bitliste yeni bir destan yazacak myz? Milletin adamn i bana getirecek miyiz? AK Parti, MHP, BBP ile Yenikap ruhunu sanda tayacak myz? 24 Haziranda karde kavgasn bitirmeye var myz? Kucaklamaya hazr msnz? Köylerimizi, ehirlerimizi yakp ykan ekya sürülerinden hesap soracak msnz? Ayn duaya amin dediimizi yedi düvele gösterecek miyiz? Yeni bir zafere hazr myz? diye konutu. Yldrm, daha sonra da helikopterle Mua geçti.

Ana Sayfaya Git